Κι αν έχεις τίποτα μαζί μου να συγκρίνεις...

Όταν οι φωνητικές σου δυνατότητες δεν συνάδουν με την (πραγματική!) επιθυμία σου να κελαηδήσεις, ίσως να χρειάζεσαι κάποιον να στο επισημάνει. Γι΄αυτό άλλωστε δεν πληρώνεις ένα σωρό λεφτά να δεις την παράστασή του;  
Ότι είμαστε κακόφωνοι το ξέρουμε και μάθαμε να ζούμε (και) μ’αυτή την ατέλεια. Το ότι είμαστε και περιορισμένης αντίληψης όμως δεν το αντέχουμε, ιδίως όταν μας το υποδεικνύει η Ελευθερία Αρβανιτάκη.

Η κατά τα άλλα συμπαθής σοπράνο της ελληνικής δισκογραφίας εμφανίζεται στο Rex μαζί με την ακόμη πιο συμπαθή και ταλαντούχα Δήμητρα Γαλάνη, προσπαθώντας και εν μέρει πετυχαίνοντας, να διαχωρίσουν τη θέση τους από τα μπουζοκο-προγράμματα της σεζόν, προσθέτωντας και λίγη πρόζα, ένα happening με την Γιώτα Κοτσέτα και καραόκε!

Στο πρώτο μέρος του προγράμματος και κατά την εμφάνιση της, η κ.Αρβανιτάκη καλεί το κοινό να τραγουδήσει μαζί της, το γνωστό ρεφρέν «Εδώ να μείνεις», οδηγώντας το να πει την απάντηση....

Ξεκινά λοιπόν εκείνη να άδει «εδώ να μείνεις» και περιμένει την... απάντηση από τους ερασιτέχνες. Οι μισοί από την παρέα μου που είναι και χιουμορίστες (και τις δύο βραδιές) φώναζαν «όχι θα φύγω», ενώ το υπόλοιπο κοινό, αμήχανο, ψιλομουρμούριζε στον ίδιο τόνο «εδώ να μείνεις».

«Όχι, όχι» διόρθωνε με ύφος καθηγήτριας η αοιδός, «την απάντηση θέλω». Επαναλάμβανε το στίχο, ξαναπροσπαθούσαν οι έρημοι, τους διέκοπτε και πάλι, «όχι,όχι δεν καταλάβατε» και αφού επαναλήφθηκε δύο- τρείς φορές η ιστορία, η κ. Αρβανιτάκη, εξήγησε στους απαίδευτους, ότι η «απάντηση» είναι να επαναλάβεις το στίχο σε άλλο τόνο.

Για να μας κομπλάρει εντελώς, το έπραξε κιόλας με τη σοπράνο φωνή της. Ξεστομίσαμε όλοι σαν τρόφιμοι ασύλου ανιάτων ένα «ααααα» κατανόησης, αλλά δεν γελάσαμε καθόλου.

Τέτοιο «κρύο» χιουμοράκι έχοντας επίγνωση του φωνητικού σου imperium έναντι των θαμώνων, κατά την ταπεινή γνώμη του Ιοβόλου, δεν εξυπηρετεί την παράσταση, την επικοινωνία, την πολυπόθητη ζεστή ατμόσφαιρα και όλα τα άλλα κλισέ, που δηλώνουν ό,τι επιδιώκουν οι επαγγελματίες του τραγουδιού, παρά μόνον τη ματαιοδοξία κάποιων εξ αυτών.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v