Ο Μάκης, ο Θέμος και η συναδελφικότητα που... βγάζει μάτι

Τα ματς των ημερών είναι αυτά με Μάκη και Θέμο. Αναρωτιέμαι: Πόση κατινιά θα παρακολουθήσουμε ακόμη και πόσα αλληλοκαρφώματα; Το μόνο όφελος είναι μέσω αυτών των διενέξεων ο μέσος άνθρωπος παίρνει και καμιά μυρωδιά τι παίζεται όταν όλοι είναι "αγαπημένοι"...     
Στο πλαίσιο της γνωστής γκρίνιας περί κατάρρευσης των αξιών, χρεοκοπίας των θεσμών κλπ κλπ πρέπει να παραδεχτούμε ότι λίγα πράγματα είναι τόσο διασκεδαστικά, όσο το να παρακολουθεί κανείς επαγγελματίες του ίδιου κλάδου να σφάζονται δημόσια.

Μολονότι προσωπικά για τον Ιοβόλο το θέμα είναι δυσάρεστο, δεν μπορεί να μην αναγνωρίσει ότι οι αλληλοκατηγορίες και τα αλληλοκαρφώματα μεταξύ διασήμων δημοσιογράφων έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρον.

Πέρα από τη “lifestyle” όψη του θέματος (φίλοι, που τσακώθηκαν, κουμπάροι που δεν μιλιούνται και όλα αυτά τα τραγικά) η τρέχουσα κόντρα μεταξύ των Αναστασιάδη και Τριανταφυλλόπουλου αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για το μέσο άνθρωπο να καταλάβει τι περίπου περιλαμβάνει αυτή η διαχρονική και αόριστη έννοια διαπλοκής (για να μην πω τίποτα χειρότερο) που ευδοκιμεί (και) στον δημοσιογραφικό χώρο.

Δεν μπορώ να ξέρω αν αληθεύουν οι ένθεν και ένθεν κατηγορίες, λέω τι ακούγεται: Κρυφοί λογαριασμοί, συναλλαγές με «αδέκαστους» κρατικούς λειτουργούς, απειλές, εκβιασμοί, διαπραγμάτευση με την εξουσία που υποτίθεται ότι ελέγχουμε, τραμπουκισμοί και συναδελφικά μαχαιρώματα.

Και στο βάθος… η τηλεθέαση.

Και άμα τον παραστριμώξουν το μεγαλοδημοσιογράφο, έχει και 5-6 ράμματα για τη γούνα του καθενός συναδέλφου και καναλάρχη που κανείς δεν θέλει να ακουστούν… Γιατί η αλήθεια για κάθε λαό φτάνει μέχρι εκεί που μπορεί αυτός να την αντέξει.

Τώρα, αν μετά από μήνες φανεί ότι όλος αυτός ο καυγάς δεν ήταν και τόσο... καυγάς και στο μεταξύ η επιτυχημένη εφημερίδα έχει αναίμακτα πουληθεί σε "ορεξάτα" επιχειρηματικά συμφέροντα, μην πέσετε και από τα σύννεφα...
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v