Άγρυπνοι... στην Αίγυπτο

Εκδρομή με γκρουπ; Ναι, αν η οργάνωση δεν περιλαμβάνει ξύπνημα σε ωράριο... φούρναρη και αν ο σεβασμός στο "πρόγραμμα" δεν αποδεικνύεται μεγαλύτερος εκείνου στη διασκέδαση και την αναψυχή...
Υπέρ των οργανωμένων ταξιδιών δεν ήμουν ποτέ. Χωρίς να χρειάζεται να μακρηγορήσω, να πω ότι αυτή η αγεληδόν διασκέδαση ποτέ δεν με δελέασε και όποτε έτυχε να βρεθώ αναμιγμένος σε τέτοιου είδους περιηγήσεις, πάντα απομακρυνόμουν διακριτικά ή λιγότερο διακριτικά, αγνοώντας το «πρόγραμμα».

Ωστόσο, πρέπει να αναγνωρίσω ότι όσο πιο «χύμα» είναι η χώρα προορισμού, τόσο πιο απαραίτητη είναι η οργάνωση για την αποφυγή παρατράγουδων. Μια από αυτές τις χώρες είναι η Αίγυπτος. Εκεί λοιπόν φίλη της στήλης επέλεξε να πάει μετά της- μόνο ημερολογιακά- γηραιάς μητρός της, μέσω της μεθόδου του “group”.

Η εκδρομή του πρακτορείου Πυραμίς ήταν πολλά υποσχόμενη. Περιηγήσεις σε όλα τα διάσημα και ενδιαφέροντα αξιοθέατα, πεπειραμένος οδηγός, Lux ξενοδοχείο και γενικώς επτά ημέρες γεμάτες μέρες στην χώρα των Φαραώ. Εμπειρη γαρ η φίλη της στήλης, ζήτησε εγκαίρως το πρόγραμμα της εκδρομής για να λάβει την απάντηση πως «αναλυτικό πρόγραμμα δεν είχε ακόμη βγει».

Ο λάκος στη φάβα ήταν ήδη εκεί, αλλά τα αισιόδοξα συναισθήματα που πλημμυρίζουν τους ταξιδιώτες δεν επέτρεψαν στην ενδιαφερόμενη να τον παρατηρήσει. Το πρώτο δυσάρεστο μήνυμα ήρθε μετά το check in στο ραντεβού που δόθηκε από το προηγούμενο βράδυ για το πρωινό της πρώτης ημέρας.

«Ξύπνημα στις 5», ακούστηκε η φωνή του ευγενικού κατά τα άλλα ξεναγού, που εξήγησε ότι το καράβι φεύγει νωρίς και για να προλάβει το group να είναι την τάδε ώρα εκεί και την δείνα αλλού, έπρεπε να ακολουθηθεί το συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Το έκθαμβο πλήθος δεν μπόρεσε παρά να αναγνωρίσει (;) το ορθό των λεγομένων του επαγγελματία.

Τις επόμενες ημέρες το βιολί συνεχίστηκε- όχι όμως πλέον χωρίς διαμαρτυρίες. Όλο και περισσότεροι ταξιδιώτες απορούσαν τι σόι πρόγραμμα ήταν αυτό που δεν μπορούσε μεταφερθεί δύο ή τρεις ώρες αργότερα, μια που τα αρχαία μάλλον δύσκολα θα άλλαζαν θέση και θέμα ζέστης την συγκεκριμένη εποχή δεν ετίθετο.

Δύο ημέρες αργότερα και μέχρι το τέλος της εκδρομής, ολόκληρο το group ήταν κυριολεκτικά ράκος και αντί για την γνώριμη στους Έλληνες εικόνα του κεφάτου και ανήσυχου εκδρομέα, παρουσίαζε μάλλον το θέαμα του κυρίου της υπερκείμενης φωτογραφίας. "Αύριο ξυπνάμε αργά" ανακοίνωσε με περηφάνεια ένα βράδυ ο ξεναγός. και για να μην σας μπαίνουν ιδέες, το εγερτήριο ήταν για τις 7...    

Δεν ήταν το κόστος της εκδρομής που ήταν υπέρογκο, ή ότι στους μετέχοντες δόθηκε κάτι λιγότερο από ό,τι τους είχαν τάξει που έκανε τον Ιοβόλο να μοιραστεί τη διήγηση μαζί σας. Ηταν η απλή φράση «δεν το ευχαριστήθηκα» που ακούστηκε από το στόμα αρκετών (νυσταλέων) εκδρομέων…
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v