Καρπενήσι ή Πράγα; Ιδού το δίλημμα...

Πόσο κοστίζει ένα γιορτινό ταξίδι στο εξωτερικό και πόσο σε έναν από τους περιλάλητους ελληνικούς προορισμούς; Ο Ιοβόλος έκανε μια μικρή συγκριτική έρευνα (για ίδιον όφελος), έφριξε και... ετοιμάζει διαβατήριο για να μην καταλήξει σαν τον κύριο στη φωτογραφία...    
Οι Έλληνες έχουμε μια δυσκολία να ταξιδεύουμε στο εξωτερικό- τουλάχιστον σε σχέση με άλλους λαούς της Ευρώπης. Εις εκ των λόγων της αβελτηρίας μας αυτής- να και νομίζω όχι ο σημαντικότερος- σχετίζεται κατά την εκτίμησή μας και με το κόστος τέτοιων ταξιδιών.

Ετσι και ο Ιοβόλος, λόγω αδυναμίας για πολυήμερη απουσία, αλλά και λόγω του κόστους που λέγαμε, έψαξε τις μέρες των Χριστουγέννων να κανονίσει εκδρομή σε κάποιον ελληνικό χειμερινό προορισμό, από αυτούς που προτείνουν οι έγκυροι συνεργάτες του In2life.

Και τι ανακάλυψε, λέτε;

Η πενθήμερη εκδρομή σε κάποια μεγάλη ευρωπαϊκή πόλη κοστίζει το ίδιο με το να περάσει κανείς το αντίστοιχο διάστημα σε κάποιον από τους «διάσημους» ελληνικούς προορισμούς!

Εξηγούμαι: Πέντε ημέρες στην Πράγα στο Hilton με αεροπορικά εισιτήρια, πρωινό και ξενάγηση στην Πράγα. Κόστος: 465 ευρώ ανά άτομο στο διάστημα 21/12- 26/12. Θέλετε να μάθετε πόσο κοστίζει ένα κατάλυμα τεσσάρων αστέρων στο Καρπενήσι για τις ημέρες εκείνες; 200 ευρώ το βράδυ! Χωρίς να περιλαμβάνονται ούτε μετακινήσεις, ούτε φαγητά ούτε τίποτα.

Άλλη σύγκριση: Πέντε ημέρες στη Βουδαπέστη σε κεντρικό ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων. Επίσης με αεροπορικά, πρωινά κλπ πληρωμένα, 510 ευρώ. Στα καθ’ υμάς: παραδοσιακό ξενώνας στα Καλάβρυτα, με πρωινό, 210 ευρώ ανά βράδυ!

Και αυτό γιατί οι «δικοί μας» έχουν τη νοοτροπία του μονοπωλίου, ενώ τα «κορόιδα» στο εξωτερικό κάνουν προσφορές, και ξέρουν ότι ο τουρίστας που επιστρέφει, είναι αυτός που δεν τον έγδυσες, αλλά τον σεβάστηκες.

Τι ξέρουν όμως αυτοί; Άλλωστε, μην ξεχνάμε, όταν εμείς είχαμε δημοκρατία, αυτοί ήταν ακόμα στα δέντρα…
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v