"Με λένε Μπομπ και είμαι εντάξει"

Λίγη βία- σεξουαλική ή... σκέτη- ποτέ δεν έβλαψε κανένα παιδί. Αυτό από το οποίο απειλούνται τα βλαστάρια μας είναι αυτό το φιλήδονο υποκείμενο των καρτούν που ακούει στο προκλητικό όνομα "Μπομπ ο Σφουγγαράκης".    
Είναι παρήγορο να ξέρει κανείς ότι ακόμη και τα Σαββατοκύριακα, ακόμα και τα βράδια, υπάρχουν ορισμένοι φύλακες των θεσμών και της ηθικής που αγρυπνούν.

Σε τέτοιο, φαίνεται, παραλήρημα καθήκοντος βρέθηκε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης από το οποίο διέρρευσε ότι θα εξετάσει την γνωστή, και εν πολλοίς ανόητη, παιδική σειρά «Μπομπ ο Σφουγγαράκης» προκειμένου να διαπιστώσει αν όντως περνά ομοφυλοφιλικά μηνύματα στους νεαρούς τηλεθεατές.

Η θηλυκή πλευρά του Μπομπ, αν και σε καμία αποστροφή της σειράς δεν υπάρχει εκδήλωση ομοφυλοφιλικής υποστήριξης ή κάτι παρόμοιο, είναι όντως ορατή- πολλώ μάλλον για έναν λαό, όπως είναι ο ελληνικός, που δεν χάνει την ευκαιρία να αυτοπροσδιορίσει τον ανδρισμό του ή την συνέπειά του στο «νορμάλ», μέσω αφορισμών.

Πράγματι εντυπωσιακό το με πόσα πράγματα προλαβαίνουν να ασχοληθούν αυτοί οι άνθρωποι και απολύτως κατανοητό το ότι ορισμένα (ήσσονος βέβαια σημασίας) πράγματα τους διαφεύγουν.

Όπως επί παραδείγματι συνέβη με την εξομολόγηση που είδε το φως της δημοσιότητας την Δευτέρα το πρωί στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά, «Καλημέρα σας». Μια γυναίκα διηγούνταν την ιστορία της, κατά την οποία όταν ήταν μικρή, ο πατέρας της βίαζε και αυτήν και την αδελφή της. Η αδελφή της μάλιστα έμεινε έγκυος και ο πατέρας έθαψε το νεογέννητο κάπου στον κήπο. Μάλιστα. Και αυτά σε πρωινή εκπομπή.

Νομίζω ότι αν ο Μπομπ ο Σφουγγαράκης έβλεπε την άνεση με την οποία η σεξουαλική, και όχι μόνο, βία παρελαύνουν από όλες τις ζώνες της ελληνικής τηλεόρασης, θα ήθελε μόνος του να φύγει από αυτήν.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v