Η νεράιδα του (καμένου) δάσους

Στα βουνά της Άμφισσας όπως πληροφορείται ο Ιοβόλος, κυκλοφορεί μια «Νεράιδα» λίγο… αλλιώτικη. Είναι, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η... Νεράιδα του κ. Παπαργυρόπουλου, του ιδιοκτήτη του ομώνυμου κοσμικού κέντρου...
΄Η αγγλοσαξωνική παράδοση της νεραϊδικής φύσης και των αερικών που περιφέρονται στα πλούσια δάση της υγρής Αγγλίας δημιουργώντας τους εκεί μύθους, μικρή απήχηση έχει στην ελληνική λαϊκή αντίληψη, χωρίς να δυσκολευόμαστε να καταλάβουμε γιατί.

Δεν είναι όμως παντού έτσι, αφού στα βουνά της Άμφισσας όπως πληροφορείται ο Ιοβόλος, κυκλοφορεί μια «Νεράιδα» λίγο… αλλιώτικη. Είναι, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η... Νεράιδα του κ. Παπαργυρόπουλου, του ιδιοκτήτη του ομώνυμου κοσμικού κέντρου, ο οποίος προ ημερών βρέθηκε ενώπιον του δικαστηρίου για να υποστηρίξει μια υπόθεση στην οποία κατηγορείται για το ότι τα αμνοερίφιά του παρανόμως έβοσκαν σε αναδασωτέες περιοχές. 

Αρκετά δε... αερικά δεν διστάζουν να αναφέρουν την δειλή μεταμόρφωση των εγκαταστάσεων κτηνοτροφίας του ως άνω επιχειορηματία, σε κάτι που εύκολα θα μπορούσε να εμφυσήσει στον κακοπροαίρετο την εντύπωση ότι πρόκειται για τουριστικές εγκαταστάσεις...
 
Ο Ιοβόλος αν και ελέγχει τις παραπάνω πληροφορίες ως ανακριβείς, δεν αντιστέκεται στην παρόρμηση να σας τις μεταφέρει, τυγχάνοντας λάτρης των μύθων και των λαϊκών ακουσμάτων μέσω των οποίων αυτοί βγάζουν το ψωμί τους.   
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v