Ο Μπένυ... που "έγινε Τούρκος" και θύμωσε με τη Wikipedia

"Μηδενική ανοχή", κατά τα κυβερνητικά πρότυπα επέλεξε να επιδείξει ο κ. Βενιζέλος έναντι της Wikipedia με αφορμή ενός λήμματος που τον ήθελε να έχει αλλάξει το επώνυμό του επί το...ελληνικότερο. Ο διεκδικητής της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ κινείται δικαστικά κατά του IP user και... οι κομπιουτεράδες παίρνουν θέση.   
Εβλεπα ειδήσεις και σκεφτόμουν από που να προκύπτει η αρνητικά φορτισμένη λέξη "εμπαθής"- αν όχι από το "πάθος". Την απορία μού προκάλεσε ο αντίπαλος του Γ. Παπανδρέου για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ κ. Βενιζέλος.

Λίγοι μπορούν να αμφισβητήσουν το ότι ο κ. Βενιζέλος είναι παθιασμένος- κάτι το οποίο άλλωστε μαρτυρά και το υπέρβαρό του, αν πιστέψουμε τα όσα λέει ο λαός για τους καλοφαγάδες. 

Αντίθετα με την νεανική πεποίθηση όμως, "πάθη" σημαίνει και καλά και κακά ιδιώματα. Και από τα δύο διαθέτει ο υποψήφιος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ. Και αν τα καλά του χαρακτήρα του είναι προφανή, δεν συμβαίνει πάντα το ίδιο με τα αρνητικά.

Εξηγούμαι: Κυκλοφορούσε στα δημοσιογραφικά γραφεία μια φήμη ότι ο κ. Βενιζέλος άλλαξε στο παρελθόν το επώνυμό του προκειμένου να τονίζει την ελληνικότητα της καταγωγής του. Δεν θέλω να μείνω σε αυτό και στο κάτω κάτω ποσώς ενδιαφέρομαι για το εάν ο πατέρας του κ. Βενιζέλου λεγόταν Τούρκογλου, ή Εμπέογλου ή Φούφουτος.

Δεν μπόρεσε όμως να μην μου προακλέσει αλγεινή εντύπωση οι νομικές διαδικασίες που κίνησε το κορυφαίο στέλεχος της αντιπολίτευσης κατά λήμματος της Wikipedia λόγω σχετικής αναφοράς 

Το θετικό συμπέρασμα απ΄οτο περιστατικό για τον χαρακτήρα του κ. Βενιζέλου είναι ότι... ασχολείται με το Internet και με τα blogs. Το αρνητικό σε καλώ να το συμπεράνεις μόνος σου,  ω αναγνώστα. Γιατί δεν είμαστε τώρα για μηνύσεις...

Οι πληροφορίες του Ιοβόλου ωστόσο αναφέρουν ότι η "βεντέτα" Bενιζέλου με τους με τους κομπιουτεράδες καλά κρατεί, αφού όπως μαθαίνω αυτοί ευθύνονται για την αδυναμία πρόσβασης της ιστοσελίδας του κ .Βενιζέλου. 

Σκέφτεστε κάποιον που ασχολείται με το internet και που θα επιθυμούσε να δεν τη δημοφιλία του κ. Βενιζέλου στο ναδίρ;      

Δείτε στο blog του κ. Βενιζέλου τη θέση του για το θέμα με τη Wikipedia.  
 
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v