Εκλογές: Το γέλιο που μας λείπει Νο2

"Εργάτες", "επιχειρηματίες", "διανοούμενοι" και "εργαζόμενοι", όλοι χωρούν στα ψηφοδέλτια των κομμάτων.  Ιοβόλος ρίχνει μια ματιά στις λίστες των υποψηφίων και... γελάει.      
Παραμονές εκλογών και ο Ιοβόλος αποφάσισε να ρίξει μια ματιά στις λίστες των υποψηφίων των κομμάτων για να βρει ποιοι εν πάση περιπτώσει διεκδικούν την ψήφο του λαού για την εκπροσώπησή του.

Φαίνεται όμως ότι οι επιφορτισμένοι με τον εμπλουτισμό των sites σε ό,τι αφορά στοιχεία των υποψηφίων βουλευτών συχνά έχουν διάφορα πράγματα στο μυαλό τους, άλλα από τη στεγνή παράθεση στοιχείων.

Ετσι, σταχυολογήσαμε ορισμένα από τα… σαρκαστικότερα ευρήματα και σας τα παρουσιάζουμε.

Όπως διαβάζουμε, οι λίστες του Κουμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων εκλεκτών και τον κ. Γιώργο Κακουλίδη το επάγγελμα του οποίου εμφανίζεται ο χαρακτηρισμός «Διανοούμενος», με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για το ιστορικό κόμμα της αριστεράς, ενώ η κ. Αθηνά Τσάμη αναφέρεται με την άκρως επεξηγηματική ιδιότητα της «εργαζόμενης».

Στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ ως ημερομηνία γέννησης της κ. Χρύσας Αράπογλου αναφέρεται η 7η Απριλίου του 2004- προφανώς επειδή υπήρχε η επιθυμία να καταδειχθεί ότι η κ. Αράπογλου «γεννήθηκε» μόνο όταν αποφάσισε ο πρόεδρος του κινήματος να της δώσει δημόσια αξιώματα.

Ως «εργάτη» αναφέρει το ψηφοδέλτιο του Συνασπισμού τόσο τον κ. Πασχάλη Γιουμουσάκη όσο και τον κ. Ουασίμ Αλί Φατ Ρατζά και στέλνει τον Ιοβόλο πίσω στα φοιτητικά του χρόνια όταν οι διάφορες οργανώσεις πάσχιζαν να βρουν κάποιον «εργάτη» να μιλήσει στους φοιτητικούς τους «πυρήνες», μόνο και μόνο για να ενσαρκώνουν με συνέπεια την μαρξιστική σύλληψη της «εργατικής τάξης».

Στον αντίποδα, για τον απαραίτητο ιδεολογικό διαχωρισμό, και… «για να μην ξεχνά ο λαός» αρκετές συχνές είναι οι αναφορές στα ψηφοδέλτια της Ν.Δ. για «επιχειρηματίες», όπως στις περιπτώσεις του κ. Διονύσιου Παπουτσή και της κ. Μπόμπου Αικατερίνης.

Είναι φορές που δεν θέλω να τελειώσουν οι εκλογές…

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v