"Ψαρεύοντας" κακίες...

Το να κρυφακούει κανείς είναι αρετή; Ασφαλώς όχι. Μπορεί όμως να είναι ενδιαφέρον- ειδικά αν το αντικείμενο αφορά τη show biz... 
"Ψαρέψαμε" κακίες.
 
    
Ένα από τα πράγματα που ενοχλούν πιο πολύ τον Ιοβόλο στις συναναστροφές που είχε ή έχει με ηθοποιούς είναι η προσποίηση με την οποία αντιμετωπίζουν ο ένας τον άλλο σε προσωπικό επίπεδο («έχεις ομορφήνει καταπληκτικά...»), αλλά και σε επαγγελματικό («σε είδα και ήσουν υπέροχος… μια κλάση πάνω από τους υπόλοιπους»).

Με αφορμή τέτοιου τύπου συζητήσεις, έχει μάλιστα συχνά αναρωτηθεί πόση ανειλικρίνεια μπορούν να αντέξουν ακόμη και οι επαγγελματικές σχέσεις.

Εχοντας αυτό στο μυαλό του, το μακρύ αυτί του Ιοβόλου ικανοποιήθηκε ιδιαίτερα όταν επιτέλους άκουσε κάποια από τα λίγα ειλικρινή (αν και ελαφρώς πικρόχολα) σχόλια που λέγονται μεταξύ των ανθρώπων της show biz- κυρίως για μη παρόντες.

Το περιστατικό συνέβη χθες στο Αγκίστρι κατά τη διάρκεια μεσημεριανής ουζοποσίας. Στο τραπέζι καθόταν ο εξαιρετικός θεατρικός συγγραφέας Γιώργος Διαλεγμένος με λοιπή θεατρική παρέα, όταν η κουβέντα ήρθε στην «Ηλέκτρα», την παράσταση που ανεβαίνει αυτές τις ημέρες στην Επίδαυρο με πρωταγωνίστρια την Καριοφιλλιά Καραμπέτη και στις ίδιες τις υποκριτικές της ικανότητες:

«Η γυναίκα είναι κακή ηθοποιός. Δεν έχει καν φωνή για ηθοποιό», έλεγε ο διασημότερος της συντροφιάς, χωρίς να δέχεται πολλές αντιρρήσεις. Η αιχμή δεν θα μπορούσε να είναι η ίδια για τον Θύμιο Καρακατσάνη: «ο Καρακατσάνης είναι κακός άνθρωπος, όπως κακός άνθρωπος είναι και η κόρη του η ηθοποιός, γιατί η άλλη που είναι εικαστικός είναι πολύ αξιόλογη».

Στο σημείο εκείνο ο Ιοβόλος προτίμησε να σταματήσει να ακούει. Όχι γιατί έχει εκ φύσεως περιορισμένο ενδιαφέρον συλλήβδην για τα κουτσομπολιά, αλλά γιατί εκ θέσεως δεν μπορεί να μην σκεφθεί πόσο χειρότερα πράγματα θα λεγόντουσαν, αν στο περί ου ο λόγος τραπέζι κάθονταν δημοσιογράφοι…

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v