To φιδάκι ο… Ιοβόλος

Ο Ιοβόλος απαντά σε ερώτηση αναγνώστη για το όνομά του που εν πολλοίς εμπνεύστηκε  από μια σάτιρα για το... σινάφι του. Προς τούτο και η φωτογραφία του γνωστού "γερμανόφιλου" Δήμου Σταρένιου που προτιμήθηκε ως εμβληματική του δημοσιογραφικού λειτουργήματος μορφή έναντι του "σταρ" Αρτέμη Μάτσα.

Μας ρωτούν κάποιοι πώς ο Ιοβόλος επέλεξε το όνομά του. Ε, λοιπόν, όλα ξεκίνησαν από ένα… ανέκδοτο.

Μια φορά κι ένα καιρό ένας τυφλός λαγός σκόνταψε στο δάσος πάνω σε ένα επίσης τυφλό φίδι. Λέει ο λαγός στο φίδι, αφού διαπιστώθηκε η αναπηρία αμφοτέρων. «Μήπως μπορείς να με βοηθήσεις να καταλάβω τι ζώο είμαι, γιατί δεν μπόρεσα μέχρι τώρα να το μάθω»;

"Ναι" του απαντά το φίδι, "αλλά μετά θα μου πεις κι εσύ, γιατί ούτε εγώ ξέρω". Πιάνει το  φίδι τον λαγό και του λέει "φουντωτό τρίχωμα έχεις, μεγάλα αυτιά έχεις, μικρόσωμο είσαι, λαγός πρέπει νά' σαι".

- "Αχ σε ευχαριστώ φίλε μου", λέει ο λαγός. "Κάτσε να σου πώ κι εγώ τώρα. Πιάνει το φίδι και λέει: "Κρύο αίμα έχεις, χάμω σέρνεσαι, λίγο γλοιώδης είσαι, α****** δεν έχεις… Δημοσιογράφος θα πρέπει νά' σαι!"

Όπως καταλαβαίνετε, στο συγκεκριμένο ανέκδοτο κολλάνε και πολλά άλλα επαγγέλματα (και… λειτουργήματα) ανάλογα με τα απωθημένα του καθενός…

Ωστόσο, επειδή ως δημοσιογράφοι δεν αποφεύγουμε την κριτική, κι επειδή ξέρουμε ότι υπάρχει μια τέτοια άποψη μεταξύ μέρους του κόσμου, γι αυτό και σκεφτήκαμε τον… Ιοβόλο!

Υ.Γ.: Την άποψη αυτή στον κόσμο φροντίζουν να την εδραιώνουν κάποιοι εκλεκτοί «συνάδελφοι» που εύκολα «φτύνουν εκεί που έγλυφαν» και το… αντίστροφο, είναι οσφυοκάμπτες κάθε εξουσίας, κάνουν «το τόσο, τόοοοοσο» και γενικώς έχουν καταντήσει τη δημοσιογραφία συνώνυμη του κιτρινισμού.

Αυτοί είναι υπεύθυνοι για όσα σούρνει μερίδα του κόσμου- και ιδίως των νέων, αν σκεφτούμε το σύνθημα «αλήτες ρουφιάνοι δημοσιογράφοι», σε όλο τον κλάδο.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v