Τι Noukia είν' αυτούνι στρατιώτ';

Η απαγόρευση της χρήσης κινητού με κάμερα στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, γεννά μια σειρά απο ενδιαφέροντα (αν και ελαφρώς... ιλαρά) ερωτήματα. Για παράδειγμα, πώς φαντάζεστε ότι θα διεξάγονται οι σχετικές έρευνες για τη συμμόρφωση ή μη των φαντάρων με τις οδηγίες; (στη διπλανή φωτό, λεβέντης και μπαρουτοκαπνισμένος καραβανάς εκ Κρήτης αγρυπνά για παράνομες περιφερειακές λειτουργίες ενσωματωμένες σε συσκευές).      
Όχι χωρίς γέλια ο Ιοβόλος διάβασε την είδηση της απαγόρευσης χρήσης κινητού τηλεφώνου με κάμερα στον Ελληνικό Στρατό. Η ανάγκη τροφοδοτήθηκε από τα σατιρικά βίντεο που κυκλοφόρησαν και εξέθεταν το στράτευμα προδίδοντας την υψηλή εμπιστοσύνη που παραδοσιακά τρέφει για αυτόν ο ελληνικός λαός.

Μολονότι πρέπει να αναγνωρίσω πως η είδηση από μόνη της δεν είναι αστεία, μόνο σε ιλαρές σκέψεις μπορώ να καταλήξω αναλογιζόμενος το ποιος θα ελέγχει την τήρηση του συγκεκριμένου μέτρου. Προφανώς ο καραβανάς λοχίας από τα Γκράβαρα: «Τι κινιτού είν’ αυτούνι στρατιώτ’; Είνι του προβλιπόμενου ή είνι τίποτις μι κάμιρα;»

Εναλλακτικά, και για να μην επαφίεται ο στρατός στην ευλόγως αμφίβολη ευπείθεια του εκάστοτε φαντάρου, μπορεί να εκπαιδεύσει τον παραπάνω καραβανά με εντατικά σεμινάρια πάνω στην τηλεπικοινωνιακή τεχνολογία ώστε να μπορεί «στο φτερό» να αναγνωρίζει τις παρατυπίες.

«Τι βλέπου στρατιώτ’; Τι Noukia έχεις ικεί; Είν’ τίποτις κανονικό ή είν’ κανένα 8800 και να σ’ ρίξω καμιά φυλάκα;».

Βέβαια, για παντελή απαγόρευση των κινητών τηλεφώνων ούτε λόγος. Πέραν του ότι γλιτώνει το υπουργείο Άμυνας από το πολιτικό βάρος των αυτοκτονιών που πιθανότατα θα σήμαινε η εν μία νυκτί κατάργησή τους, φαίνεται ότι ενίοτε αποτελεί και βασικό μέσο για την επίτευξη αμιγώς στρατιωτικών σκοπών.

Όπως έλεγε στον Ιοβόλο γιος φίλου που πρόσφατα υπηρετούσε στις διαβιβάσεις, όταν κατά τη διάρκεια άσκησης οι προσπάθειες δύο λόχων να επικοινωνήσουν κατά το προβλεπόμενο σχέδιο μέσω ασυρμάτων έβαιναν ατελέσφορες, ο διοικητής έδωσε τη λύση: «Δόκιμε, πάρε τον άλλο από κει στο κινητό και πες του να συντονιστούν στο γ***κάναλο μπας και φύγουμε ποτέ από δώ!».
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v