Mea Culpa!

Δεν χρειάζεται θάρρος για να απομακρυνθεί κάποιος από τον ίσιο δρόμο, αλλά για να το παραδεχτεί, λένε οι κινέζοι. Ο Ιοβόλος εξομολογείται ένα σφάλμα του και επανορθώνει. Κάλλιο αργά παρά ποτέ, ε;  
Όταν ο Ανδρέας Παπανδρέου χρησιμοποίησε την παραπάνω φράση, αν δεν με γελά η μνήμη μου, επρόκειτο για την περίοδο μετά το Νταβός, κατά την οποία τα φερόμενα ως συμφωνηθέντα με τον Τούρκο επικεφαλής διαψεύστηκαν οικτρά.

Τότε, ο ιστορικός πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχει επιλέξει αυτή τη λατινογενή φράση ως εξόμολόγηση, σκοπεύοντας να αποφύγει μεγάλο μέρος του πολιτικού κόστους, αφού- στατιστικά- λίγοι από τους ψηφοφόρους του είχαν (και έχουν) γνώση λατινικών. Ο σκοπός του Ιοβόλου δεν είναι τέτοιος και μόνο κίνητρό του είναι η ματαιοδοξία του.

Για όσους ακόμη δεν κατάλαβαν, ναι αγαπητοί μου, έκανα λάθος.

Ενα λάθος, ούτως ειπείν τεχνολογικό, που στέρησε από αρκετούς αναγνώστες την ευκαιρία να δουν τα σχόλιά τους δημοσιευμένα.      

Εξηγούμαι: Μέχρι σήμερα, όσοι επιθυμούσαν να στείλουν το σχόλιό τους έπρεπε να το κάνουν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Σε διαφορετική περίπτωση το "σύστημα" τους ζητούσε να ξαναπεράσουν τον κωδικό ασφαλείας χωρίς παράλληλα να τους ενημερώνει ευκρινώς για το ότι το σχόλιό τους δεν είχε φτάσει ποτέ στα μάτια του Ιοβόλου.

Αποτέλεσμα ήταν οι αναγνώστες να θεωρούν ότι έχουν στείλει κανονικά το σχόλιό τους, το οποίο για κάποιους αδιευκρίνιστους και "καφκικούς" λόγους λογοκρίθηκε. Πλέον, ο χρονικός περιορισμός για των κωδικό ασφαλείας είναι στα 10 λεπτά έναντι ολίγων δευτερολέπτων- κάτι που ο Ιοβόλος ελπίζει να απομακρύνει κάθε εμπόδιο ανάμεσα σε αυτόν και τους αναγνώστες του.

Μάλιστα, ως υπέρτατη ένδειξη μεταμέλειας, έως ότου να είναι απολύτως σίγουρος ότι όλοι οι αναγνώστες του έχουν καταλάβει το μέχρι σήμερα λάθος, ο Ιοβόλος έχει την πρόθεση να αυτομαστιγώνεται όπως οι κύριοι της φωτογραφίας. 
          
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v