Φασούλι το φασούλι...

Ποιοι ζητούν εκπτώσεις από τα κεντρικά καταστήματα του Κολωνακίου; Χαμηλοσυνταξιούχοι και μισθωτούληδες; Μπα! Ο Ιοβόλος πήγε μια βόλτα στην αγορά, έμαθε ενδιαφέροντα κουτσομπολιά για μια (πολύ) ισχυρή κυρία και πήρε "απλά μαθήματα πολιτικής οικονομίας".

«Στενάζει» η αγορά των πολυτελών ειδών στην Ελλάδα καθώς, οι λίγες τόοοσο εύπορες κυρίες που μπορούν να ξοδέψουν 100.000 ευρώ τη σεζόν για σινιέ τσάντες, παπούτσια και ρούχα ζητούν βαρβάτες εκπτώσεις της τάξης του 15%-20% από τους τοπικούς αντιπροσώπους των ξένων μεγάλων οίκων, «απειλώντας» ότι εάν δεν λάβουν την εν λόγω έκπτωση, θα προτιμήσουν να πεταχτούν έως το Μιλάνο ή το Παρίσι, προκειμένου να αποκτήσουν τα πολύτιμα αντικείμενα του πόθου!

Αυτή την πρακτική μάλιστα φαίνεται να ακολουθεί, μια πολύ ισχυρή κυρία, γνωστή για την προτίμηση της στα πολύ ακριβά αξεσουάρ, τις πέρλες και τα....πυροτεχνήματα, η οποία λόγω βαλαντίου και κύρους έχει φέρει σε δύσκολη θέση αρκετές επιχειρήσεις της Αθήνας, οι οποίες ανάμεσα στα margins που τους επιτρέπουν οι υψηλοί συνεργάτες τους και στις πιέσεις των πελατών τους, ψάχνουν να βρούν την χρυσή (και κερδοφόρο) τομή.

Οπότε, όταν βλέπετε λαμπερά εγκαίνια, όπως τα πρόσφατα της μπουτίκ Balenciaga στο Κολωνάκι, και τα αστραφτερά χαμόγελα οικοδεσποτών εμπόρων και κοσμικών κυριών, που το «φυσάνε», να σκέφτεστε και το μεταξύ τους διακύβευμα.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v