Ήμουν κι εγώ στη Μαλακάσα (και κοιμήθηκα στο αυτοκίνητο)

«Δωρεάν πάρκινγκ στο Terra Vibe» ανακοίνωνε δύο μέρες πριν την έναρξη του Rockwave η εκπρόσωπος της Didi Music με ύφος «το ζητήσατε – σας το δώσαμε – δοξάστε μας». Και τους δοξάζαμε, οι αδαείς.

«Δωρεάν πάρκινγκ στο Terra Vibe» ανακοίνωνε δύο μέρες πριν την έναρξη του Rockwave η εκπρόσωπος της Didi Music με ύφος «το ζητήσατε – σας το δώσαμε – δοξάστε μας». Και τους δοξάζαμε, οι αδαείς.

Διότι, όταν έχεις βγει από δίωρο gig αγαπημένου καλλιτέχνη για να δεις γερανό –και μάλιστα ιδιωτικό, καθ’ ότι η Τροχαία Μαλακάσας δε διαθέτει τόσους, ώστε να καλύψει την… αυξημένη ζήτηση των ημερών– να σου σηκώνει το αυτοκίνητο, έξω από το «εφάμιλλο του Glastonbury θεματικού πάρκου» (τέτοια φαιδρά λέγαμε πέρυσι στη συνέντευξη τύπου με τον Δήμαρχο της Μαλακάσας) το πάρκινγκ είναι μεγάλο νέο –όσο αυτονόητο, αργοπορημένο και ανάξιο λόγου κι αν μπορεί να φανεί στους κακεντρεχείς μη παθόντες.

Και μάλιστα δωρεάν; Οποία φιλανθρωπία!

Κι εκεί που ετοιμάζεσαι να παραγγείλεις ανδριάντα, που θα στηθεί στον κόμβο Μαλακάσας («μισή μόλις ώρα από την Αθήνα» –τον Αύγουστο που λείπουν όλοι και φυσικά δε γίνονται συναυλίες) για να θυμίζει στις επερχόμενες γενιές το τεράστιο κοινωνικό έργο που μόλις επιτέλεσε η μεγαλύτερη εταιρεία διοργάνωσης συναυλιών στην Ελλάδα, φτάνεις στο περί ου ο λόγος πάρκινγκ (χωράφι με πρόχειρα ξηλωμένο συρματόπλεγμα για είσοδο) κι αρχίζεις να το ξανασκέφτεσαι.

Τις δύο πρώτες μέρες, στο πάρκινγκ – χωράφι δεν υπάρχει ψυχή. Λογικό, σκέφτεσαι, όταν το πάρκινγκ είναι δωρεάν, δεν είναι δυνατόν να έχει και υπαλλήλους. Ποιος θα τους πληρώσει; Η μεγαλύτερη εταιρεία διοργάνωσης συναυλιών στην Ελλάδα; Με τι λεφτά; Με τα 100 ευρώ που έδωσες για το εισιτήριο;

Κι αφού το πάρκινγκ δεν έχει υπαλλήλους, λίγο πριν την έναρξη της συναυλίας η είσοδος - συρματόπλεγμα έχει σχεδόν κλείσει, το υπόλοιπο μέσα είναι άδειο και η έξοδος δεν είναι δυνατή, αν δεν εμφανιστούν, μετά το τέλος της συναυλίας, οι ιδιοκτήτες των οχημάτων που είναι παρκαρισμένα παρά την είσοδο – συρματόπλεγμα.

Την τρίτη μέρα, καθ’ ότι αναμένεται περισσότερος κόσμος, το πρόβλημα της… έλλειψης χρημάτων λύνεται με ένα μεταλλικό κουτάκι που γράφει πάνω «για το πάρκινγκ» το οποίο ελέγχεται διαρκώς, πλην ματαίως, από τρία παιδιά που φοράνε τα χαρακτηριστικά κίτρινα φωσφοριζέ τζάκετ.

Και κάπως έτσι, το χιλιοτραγουδισμένο πάρκινγκ αποκτά παρκαδόρους, που δίνουν λίγες, πλην πολύτιμες, οδηγίες, ως προς το πού θα παρκάρει ο καθένας ώστε να μην κλείσει η είσοδος – έξοδος – συρματόπλεγμα.

Όπως πληροφορούμεθα, το πάρκινγκ – χωράφι προβλέπεται του χρόνου να αποκτήσει και φώτα, έτσι ώστε ο χρόνος αναζήτησης των οχημάτων από τους θεατές των συναυλιών να μειωθεί από 17,4 λεπτά σε 9,2.

Νέο που μας δυσαρέστησε αρχικά, καθώς συνειδητοποιήσαμε ότι κάτι τέτοιο θα στερήσει από τους θαμώνες του Terra Vibe να κάνουν φιλίες ζωής, βοηθώντας ο ένας τον άλλο στην εύρεση των αυτοκινήτων τους. Οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι τη φράση «ένα Corsa κόκκινο το βλέπεις πουθενά;» δεν την είχαμε σκεφτεί ποτέ ως conversation starter.

Παρηγορούμαστε, βέβαια, στη σκέψη πως γνωριμίες θα συνεχίσουν να γίνονται κατά την έξοδο προς την Εθνική Οδό, όταν οι οδηγοί θα σβήνουν τις μηχανές και θα βγαίνουν από τα αυτοκίνητα, έχοντας περί τα 55 λεπτά χρόνο στη διάθεσή τους για να θαυμάσουν το πευκόφυτο δάσος υπό τους ήχους των φορτηγών που διέρχονται με κατεύθυνση που ακόμα διερευνάται.

Διότι μπορεί η φιλεύσπλαχνος εταιρεία να μας χάρισε τόσο απλόχερα πάρκινγκ, η Τροχαία Μαλακάσας, όμως, εξακολουθεί να είναι απασχολημένη να κόβει κλήσεις και να σηκώνει τα αυτοκίνητα όσων δεν πρόλαβαν να τα κρύψουν σε χωράφια και ρέματα.

Άντε και του χρόνου, με συναυλίες εφάμιλλες αυτής των Metallica. Και φώτα στο «πάρκινγκ».

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v