"Παναγία μου, ένας ναζιστής δίπλα στον Ζελένσκι!"

Ε, δεν μάθαμε και κάτι που δεν το ξέραμε από την εμφάνιση των αζοφιτών στο ελληνικό κοινοβούλιο!
Παναγία μου, ένας ναζιστής δίπλα στον Ζελένσκι!

Η ομιλία Ζελένσκι στην ελληνική Βουλή ήταν ένα επεισόδιο στο σήριαλ που λέγεται «διεθνείς διπλωματικές υποχρεώσεις της χώρας». Δεν αντιστοιχούσε στην πραγματική επιθυμία κανενός να ακούσει ό,τι είχε να πει ο ηθοποιός-πολιτικός της δοκιμαζόμενης χώρας, ούτε ακόμη κάποιος τον κάλεσε γιατί θέλησε να πικάρει τους εν Ελλάδι υποστηρικτές του Πούτιν.

Τι δεν ξέραμε για τον Ζελένσκι που το μάθαμε χθες; Ότι είναι ακροδεξιός και συνεργάζεται με ναζιστικά μορφώματα για να κυβερνά; Δεν νομίζω. Ξέραμε όλοι μια χαρά τι είναι όταν τον προσκαλέσαμε να μιλήσει ενώπιον του Κοινοβουλίου. Άλλο αν ήμασταν σχεδόν σίγουροι ότι θα προσπαθήσει να μην θίξει το θέμα, στρογγυλεύοντας το προφίλ του τώρα που είναι στην ανάγκη. Ε, δεν το έκανε.

Και όχι μόνο δεν το έκανε, αλλά παρά το ότι έχει μιλήσει σε καμιά 15αριά κοινοβούλια και οργανισμούς ως τώρα, είμαστε η μόνη χώρα στην οποία μοιράστηκε τον χρόνο της εμφάνισής του με μέλη του τάγματος Αζόφ. Το γιατί δεν θα το μάθουμε. Πιθανότατα γιατί σκέφτηκε τις ελληνικές ρίζες του ενός εκ των δύο και δεν τον ενημέρωσε κανείς για την εγχώρια ευαισθησία της κοινής γνώμης στο συγκεκριμένο θέμα.

Το ότι δεν τον ενημέρωσε κανείς από πριν ή έστω όταν οι αρμόδιοι ενημερώθηκαν για το περιεχόμενο του βίντεο λίγο πριν αυτό κυκλοφορήσει δημόσια, τεκμηριώνει ευθύνη- και καλώς επισημαίνεται. Αν και εδώ πρέπει να προσθέσω ότι ο τόσος θόρυβος μου φαίνεται λίγο υποκριτικός σε σχέση με ό,τι ξέραμε. Αλλά τέλος πάντων- αυτά έχει η πολιτική επικοινωνία.

Ποιο ενοχλητικές μού φάνηκαν οι αναφορές στην "πρώτη φορά που συμβαίνει βομβαρδισμός και ερήμωση πόλης στην Ευρώπη μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο". Πρόκειται για  μια τοποθέτηση που σκόπιμα αφήνει εκτός την εισβολή στην Κύπρο και τους βομβαρδισμούς στην Γιουγκοσλαβία. Γιατί; Γιατί όλη την επικούρηση του κ. Ζελένσκι έχει αναλάβει το NATO που δεν θέλει να θυμάται ότι ένα μέλος του έφαγε εδάφη από ένα άλλο και δεν άνοιξε μύτη, ούτε και θέλει να θεωρούνται οι δυνάμεις του «δυνάμεις εισβολής» σε ανεξάρτητο κράτος, όπως ήταν η Σερβία.

Δεν έχει νόημα μια συζήτηση για το πόσο διαφορετικές περιπτώσεις είναι αυτές από εκείνη της Ουκρανίας- πάντα όλες οι περιπτώσεις είναι διαφορετικές μεταξύ τους. Εκείνο που έχει νόημα να κρατήσουμε υπόψη είναι ότι το NATO είναι που θέτει την ατζέντα Ζελένσκι. Είναι λόγος αυτός για να μην είμαστε κοντά στην Ουκρανία και κατά του πολέμου; Όχι, ασφαλώς. Άλλο όμως το ένα και άλλο το άλλο.

Από αυτή την άποψη ο Κουτσούμπας χθες έκανε την καλύτερη δουλειά που δεν πάτησε- και αν άκουσε κράξιμο πριν την ομιλία για αυτό!  Είναι παλιές καραβάνες οι Κουκουέδες.      

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v