Είσαι επιτυχημένος σαν υπουργός ή από "τους άλλους";

Οι δηλώσεις του βουλυτή της ΝΔ Μαρκόπουλου προσφέρθηκαν για να βοηθήσουν επικοινωνιακά τον κ. Αβραμόπουλο που δεν έχει εξηγήσει που βρήκε 100.000 ευρώ.
Είσαι επιτυχημένος σαν υπουργός ή από τους άλλους;
Στον κόσμο του καπιταλισμού, τα όρια της επιτυχίας και της αποτυχίας μπορούν να τεθούν ξεκάθαρα: Εχεις το χρήμα; Είσαι επιτυχημένος. Δεν το έχεις; Είσαι λούζερ. Τα χρήματα είναι ένας εύκολος τρόπος για να εντοπίζει την επιτυχία ο απαίδευτος. Είναι μια διεθνής κλίμακα μέτρησης που σχετίζεται φυσικά με την καταναλωτική δύναμη.

Η ανεξήγητη ως τώρα ύπαρξη 100.000 ευρώ στον λογαριασμό του πρώην υπουργού Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλου επιχειρείται να συνδεθεί με το σκάνδαλο της Novartis και ερωτήματα για ενδεχόμενο χρηματισμό του. Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρης Μαρκόπουλος, θέλοντας να κατευνάσει τις φωνές έσπευσε να υποβιβάσει όχι το γεγονός, αλλά… το ποσό.

«Και τι είναι 100.000 ευρώ για έναν επιτυχημένο άνδρα;», αναρωτήθηκε ρητορικά, εννοώντας ίσως ότι είναι ένα ποσό που ο κάθε επιτυχημένος μπορεί να το ξεχάσει. Όπως δηλαδή περίπου λέμε εμείς οι κατά συνθήκη αποτυχημένοι όταν πετυχαίνουμε πεντάευρω σε φορεμένο παντελόνι «μωρέ, από πότε να είναι αυτό εδώ;».   

Ο Μαρκόπουλος αφήνει όλους εκείνους τους αποτυχημένους που δεν κατανοούν ότι δεν μπορείς να θυμάσαι κάθε μα κάθε 100άρι χιλιάδες από που προήλθε να βράσουν στο ζουμί τους, και απευθύνεται στην κοινή λογική των… υπολοίπων. Γιατί όχι;  

Βέβαια στην προσπάθειά του να απευθυνθεί σε νέα ακροατήρια ο κ. Μαρκόπουλος φαίνεται να  ξέχασε τον χρυσό κανόνα του καλού νοικοκύρη- του παραδοσιακού ψηφοφόρου της ελληνικής δεξιάς και όχι μόνο, για να είμαστε ακριβείς:  φασούλι το φασούλι γεμίζει το σακούλι ή, όπως λέγανε οι παλιότεροι «κανένα ποσό δεν είναι μικρό όταν θέλεις να κάνεις κομπόδεμα». Αλλιώς κ, Μαρκόπουλέ μου μόλις γινόμασταν επιτυχημένοι, θα σταματούσαμε όλοι να ασχολούμαστε με τα μικροποσά.   

Είναι πολύ πιθανό ο πρώην Δήμαρχος και υπουργός Υγείας να δώσει μια ευσταθή εξήγηση για το ποσό. Δεν θέλει πολύ μυαλό για να ξέρεις ότι όταν είσαι πολιτικός πρώτης γραμμής πρέπει να μπορείς να δικαιολογήσει το πόθεν έσχες και φαντάζομαι ότι θα το έχει φροντίσει. Δεν είναι όμως το θέμα αυτό, αλλά η υποτίμηση της κοινής γνώμης από επίδοξους σνομπ πολιτευτές.

Θα μου πεις τι να κάνει ο Μαρκόπουλος, αφού αυτός είναι ο δρόμος για την επιτυχία; Αρκεί να δει κανείς τις δηλώσεις του υπουργού Ενέργειας Κώστα Σκρέκα για το κύμα της ακρίβειας στην ενέργεια και θα καταλάβει το κλίμα στο οποίο βρίσκεται η Κυβέρνηση. Το μυστικό λοιπόν σύμφωνα με τον κ. Σκρέκα για να μην υποφέρουν τα χαμηλά εισοδήματα  -εδώ βάλτε «αποτυχημένοι»  για να συνεννοηθούμε- από την ραγδαία αύξηση στο ρεύμα είναι να μην αφήνουν ανοικτό τον θερμοσίφωνα και τα φώτα.

Καμιά φορά τα απλά είναι και τα πιο σημαντικά, ε υπουργέ μου;
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v