Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος στον καλύτερο ρόλο του

Η αντίδραση Χαραλμπόπουλου στην διακοπή της παράστασης του Ζαραλίκου από την Σάσα Σταμάτη ήταν ό,τι καλύτερο έχει κάνει ο ηθοποιός τα τελευταία χρόνια,
Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος στον καλύτερο ρόλο του
Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος μοιάζει ένας συμπαθής καλλιτέχνης ολοκληρωτικά σχεδόν αφοσιωμένος στην εμπορική παρουσία, με διαφημίσεις, δημοφιλή λαϊκότροπα θεάματα και τηλεοπτικές εμφανίσεις. Είναι επιλογή του και δεν το κρίνουμε- άλλωστε δεν κάνει και τίποτα κακό ο άνθρωπος που επιλέγει να μην παίζει σε αμφίβολής επιτυχίας παραγωγές.

Η κίνησή του να αποπέμψει την Σάσα Σταμάτη από το θέατρο είναι, λόγω των παραπάνω, ακόμη περισσότερο επαινετέα. Και αυτό γιατί ο Χαραλαμπόπουλος είναι επιτυχημένος και δεν έχει ανάγκη να κάνει θόρυβο. Αντιθέτως, ο θόρυβος μπορεί να τον ξεβολέψει χαλώντας τη σχέση του με επιφανείς προσωπικότητες και Μέσα. Υπήρξε όμως προφανώς μια εσωτερική του παρόρμηση βάσει της οποίας πήρε το μέρος του αδύναμου- εδώ του Χριστόφορου Ζαραλίκου- που στο πρόσωπό του φάνηκε εκ της παρεμβάσεως Σταμάτη να λογοκρίνονται όλοι οι καλλιτέχνες.

Θυμίζω ότι προ ημερών η τηλεπαρουσιάστρια Σάσα Σταμάτη διέκοψε την παράταση του κωμικού, διαφωνώντας με το περιεχόμενό της και συγκεκριμένα με τις αναφορές στον επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη. Ανέβηκε στην σκηνή συνοδευόμενη από φουσκωτούς φίλους και ζήτησε τον λόγο από τον Χρ. Ζαραλίκο.

Ο Χαραλαμπόπουλος κατάλαβε ότι μαζί με το δικαίωμα του Ζαραλίκου να λέει αυτό που επιθυμεί προστατεύεται και το δικαίωμα όλων να εκφράζονται ελεύθερα απέναντι σε κάθε τύπου βία.

Διάβασα σχόλιο στα σόσιαλ μίντια, σύμφωνα με το οποίο η στάση Χαραλαμπόπουλου δηλώνει αποκλεισμό, περιθωριοποίηση και «φασισμό». Η λογική εδώ είναι ότι αποκλείεται ένας άνθρωπος με βάση προκαταλήψεις που έχουμε για αυτόν, χωρίς να είμαστε σίγουροι ότι είχε σκοπό να λειτουργήσει και πάλι με τέτοιον τρόπο. Η «κοινωνική αδικία» δηλαδή είναι ότι προεξοφλείται η συμπεριφορά ενός ανθρώπου- εν προκειμένω της Σάσας Σταμάτη και εξαιρείται με βάση αυτήν την πρόβλεψη.

Με το συμβάν στην παράσταση του Ζαραλίκου να έχει συμβεί λίγες ημέρες πριν, η ακραία φιλελεύθερη (με την έννοια του “liberal”) αυτή θεώρηση δεν μπορεί να σταθεί. Για τους χρόνους της δημοσιότητας είναι σαν η κ. Σταμάτη να πήγε στην παράσταση του Χαραλαμπόπουλου ακριβώς μετά από εκείνη που διέκοψε. Κάπως έτσι, εκτός σκηνής, ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος έπαιξε τον πιο ενδιαφέροντα ρόλο της μέχρι τώρα καριέρας του.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v