Και η τηλεόραση που μας αξίζει

Σάββατο βράδυ, Κυριακή πρωί, Κυριακή μεσημέρι, Κυριακή βράδυ... «έβλεπα» τηλεόραση και δυσκολευόμουν να το πιστέψω: Η αναφορά του θανάσιμου τραυματισμού του εφήβου είχε σε όλα τα δελτία περιοριστεί στην ξερή αναφορά του συμβάντος.

Do the Right Thing...

Μια χυμώδης πορτορικάνα χορεύει ρυθμικά, αλλά κάπως άτσαλα, υπό τους ήχους του «Fight the Power» των Public Enemy. Έχει θυμωμένο ύφος, αλλά είναι απλώς στιλ, μια οργή κατασκευασμένη για να ταιριάζει με το κομμάτι που συνοδεύει το χορό της...

Και τώρα ένα σύνθημα που όλους μας ενώνει…

Ένας δεκαπεντάχρονος είναι πλέον νεκρός και οι δυνάμεις της τάξης μπορούν να είναι λίγο πιο ήσυχες για την ασφάλεια των μελών τους. Από μεθαύριο βέβαια, γιατί σήμερα και αύριο πρέπει να σβήσουν την Αθήνα που καίγεται…

Η ιστορία μιας απαγωγής (part II)

Τον Αμπντουλάχ Οτσαλάν τον θυμάστε; Εκείνος πάντως σίγουρα δεν μας έχει ξεχάσει μια που ήταν οι ενέργειες της ελληνικής πλευράς που τον οδήγησαν στα χέρια των Τούρκων και στην καταδίκη σε θάνατο. Τώρα μάλιστα, υποβάλει μήνυση κατά του ελληνικού δημοσίου για αποζημίωση. Έτσι είναι όμως: Ουδείς αγνωμονέστερος του ευεργετηθέντος (;).

Την ευχή μου...

Δεν είμαι θρήσκος, ούτε νιώθω καμία ιδιαίτερη συμπάθεια για όσους ανήκουν σε δόγματα που καταπιέζονται απ' τα επικρατέστερα, πέρα απ' την προβλεπόμενη υπέρ-αδυνάτου στήριξη, εκείνη που στα μουντιάλ δίνουμε συνήθως στις αφρικανικές ομάδες ή στην Ελβετία.

Η διαφήμιση μιμείται τη ζωή

Σαν παρένθεση στην απαιτούμενη για τις περιστάσεις σοβαρότητα ο Ιοβόλος επιχειρεί να ανακαλύψει από που ξεκίνησε η εμπνευσμένη διαφήμιση της Cosmote με τον ποδοσφαιρικό παράγοντα- προπονητή. 

 

Όπου γης και πατρίς

Οι μεγάλες περσόνες της δημόσια ζωής χτυπούν εκεί που δεν το περιμένεις. Ο αντιπρόεδρος του Εδεσσαϊκού έδωσε σημεία ζωής στην Κόρινθο. Ο Ιοβόλος- δεδηλωμένος fun- καταγράφει το νέο χτύπημα και θυμάται το καταπληκτικό video.   

v