Εγινε... "Τούρκος"

Τιμές ήρωα ή μάλλον... ποδοσφαιρικού αστέρα επεφύλαξαν οι Τούρκοι στον Πρωθυπουργό τους, Ταγίπ Ερντογάν που επέστρεψε άρον- άρον στη χώρα του εγκαταλείποντας τσαντισμένος τη συνδιάσκεψη στο Νταβός.  

Αcta, non verba

Είμαστε στο κατώφλι μίας ακόμη μεταρρύθμισης για την παιδεία. Ο ενας κάνει προτάσεις, ο άλλος κάνει "προσλήψεις" κια ο υπουργός υπόσχεται τον αιώνιο διάλογο. Πόσοι υπουργοί θα πρέπει να περάσουν από αυτή την καρέκλα για να σκεφτούμε ότι ίσως το πρόβλημα δεν είναι στο πώς θα μπαίνουν οι μαθητές στα ΑΕΙ;    

Ο αντ΄αυτού

Τρεις στους τέσσερις Γερμανούς θέλουν έναν ηγέτη σαν τον Ομπάμα για Πρόεδρο, λέει δημοσκόπηση του περιοδικού Stern. Και ενώ ο δυτικός κόσμος παραληρεί με τη δημοφιλία του αμερικανού προέδρου, στην Ελλάδα δεν καταλαβαίνουμε τίποτα. Γιατί έχουμε το δικό μας είδωλο. Αυτόν με το μουστάκι λέω, τον καραφλό.       

Μια καλή αρχή

Ο Ιοβόλος δεν θα σπεύσει να πανυγηρίσει για το κλείσιμο της φυλακής του Γκουαντάναμο. θα περιμένει πρώτα να δει που και πως θα καταλήξουν οι κρατούμενοι- το "που" δεν αποκλείεται να είναι και στην Ελλάδα.    

Τα δέντρα που πληγώσαμε

Ο κ. Κακλαμάνης φιλοδοξούσε να έχει μια καλή θητεία στο Δήμο Αθηναίων. Όμως, έως τώρα, οι "αποτυχίες" του φαντάζουν πιο ηχηρές από τις "επιτυχίες" του. Ακόμα και αν αυτό μπορεί να αλλάξει επικοινωνιακά, στις συνειδήσεις αρκετών ψηφοφόρων...    

v