Η δημοσιογραφία των πολιτών και οι... κακοί βαθμοί

Η συζήτηση για την ποιότητα της δημοσιογραφίας των blogs είναι απολύτως άστοχη. Οχι γιατί η ποιότητά της είναι υπεράνω αμφισβήτησης, αλλά γιατί... δεν είναι δημοσιογραφία- τουλάχιστον όχι σαν και αυτή που οι κρίνοντες έμαθαν να αναγνωρίζουν. Αλλωστε είναι πλέον οι ίδιοι οι δημοσιογράφοι που παίρνουν τον ρόλο του τιμητή της "δημοσιογραφίας των πολιτών".   

Τα δημόσια ΑΕΙ και η... ονοματοδοσία

«Κέντρα μεταλυκειακών σπουδών» είναι το νέο όνομα των κολλεγίων, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η υπουργός παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου παρουσιάζοντας τις εγκρίσεις των αδειών λειτουργίας που δόθηκαν σε 30 εκ των ιδρυμάτων αυτών. Ένα καινούριο ονοματάκι και... έτοιμα να κατακτήσουν τον άλλοτε χώρο των δημοσίων πανεπιστημίων.  

Νέα(;) γυναίκα μόνη γράφει...

Λένα Μαντά, Χρησιίδα Δημουλίδου, Εύα Ομηρόλη και ΣΙΑ... Η νέα ελληνική γυναικεία λογοτεχνία ενέσκυψε ως λαίλαπα για να διακηρύξει στα πέρατα των βιβλιοθηκών πως όσα λογοτεχνικά αναγνώσματα γράφονται για συγκεκριμένο και μόνο κοινό είναι για κλάματα. Γιατί έτσι, κορίτσια;  

Φον Πάγκαλος

Ο Θεόδωρος Πάγκαλος έδωσε ξανά το στίγμα της κυβέρνησης Παπανδρέου έναντι της πολιτικής της επιλογής για πλήρη υιοθέτηση των επιταγών της Τρόικας και παντός ενδιαφερομένου. Μόνο που δεν έχω καταλάβει ποιο ακριβώς είναι. Στη φωτογραφία ο παπούς του επιφανούς πολιτικού, ο οποίος είχε από τότε άποψη για τους "φον".

Εκτέλεση.gr

Για τη σημασία του να λύνει κανείς τις διαφορές του με σφαίρες δεν έχω κάτι να πω- τουλάχιστον όχι κάτι που δεν θα φανεί αφελές και αυτονόητο. Το "Τρωκτικό" και οι συντελεστές του, ασχέτως του πόσο συμπαθείς τυχόν μας είναι, δείχνουν τη δύναμη και τη δυναμική του ελληνικού διαδικτύου. Αν το λέγαμε αυτό και με άλλη αφορμή, πόσο πιο ωραία θα ήταν!  

v