Μία κάποια εκπαίδευση

Το εκπαιδευτικό σύστημα στην Ελλάδα είναι μια συζήτηση που δεν καταλήγει πουθενά, πέρα ίσως από το τρομακτικό συμπέρασμα ότι οι κνίτες είχαν για μια φορά δίκιο.

Εκείνος που καταλαβαίνει, πονά;

Ενώ η κορυφή της ιταλικής κυβέρνησης εξαγγέλει την περίοδο λιτότητας στην οποία αναγκαστικά θα υποβληθεί η Ιταλία, η υπουργός Πρόνοιας ξεσπά σε δάκρυα. Κλαίει για τους δόλιους τους Ιταλούς ή για την πολιτική της καριέρα;  

Κι αν δε σου αρέσει, μπορείς να φύγεις

Παρατηρώ τον τελευταίο καιρό ότι και τα ελάχιστα μαγαζιά που είχαν αποφασίσει να τηρήσουν το νόμο περί καπνίσματος (ευχαριστούμε ω καλοκάγαθοι πραγματικοί άρχοντες του τόπου) επέστρεψαν στην πρότερη κατάσταση.

Τα διδάγματα και η διεθνής πολιτική

Η δύση βάζει το Ιράν στο... ρουθούνι της για να έχει άλλοθι μπορέσει να το σφαλιαρώσει. Εγώ τουλάχιστον αυτό αντιλαμβάνομαι. Εκείνο που δεν αντιλαμβάνομαι είναι το πως είναι δυνατόν 1 στα 4 11χρονα να δηλώνει στρεσαρισμένο από το σχολείο και τις υποχρεώσεις του και το σύστημα σπουδών να συνεχίζει να το φορτώνει με "εργατοώρες'.

Δεν υπάρχουν άγγελοι σου λέω

Ναι, το ξέρω, οι μέρες που ζούμε είναι δύσκολες. Και όλοι τη δουλειά μας προσπαθούμε να κάνουμε. Και αν δεν την κάνουμε, θα τη χάσουμε. Κι αν τη χάσουμε, τι θα κάνουμε μετά κ.ο.κ. Παρ' όλ' αυτά, αν είσαι πωλητής πόρτα-πόρτα δε σου αναγνωρίζω κανένα ελαφρυντικό.

Αυτοάμυνα

"Γιατί είπατε ψέματα στην Ευρωπαϊκή Ένωση; Κακοί Έλληνες!" είπε η μεθυσμένη αγγλίδα βλάχα. Από εκεί ξεκινά η αυτοάμυνα.

Τι σου είναι η ιστορία;!

Η μοναχοκόρη του Στάλιν πέθανε σε γηροκομείο στις ΗΠΑ. Ο Ιοβόλος κοιτάζει μια οικογενειακή φωτογραφία του πατερούλη (χωρίς εισαγωγικά) με την κόρη του, και συλλογίζεται το πως η καθημερινότητα δεν γράφει ιστορία και πως γίνεται το ίδιο σημαντική με τις λαμπρές και καμιά φορά φανφαρόνικες μεγάλες στιγμές του παρελθόντος.

v