Είναι νόστιμο, θρεπτικό και ταιριάζει τόσο σε γλυκές όσο και αλμυρές συνταγές. Πέντε συνταγές με αβοκάντο που θα σας ξετρελάνουν.
Παλαιότερο των 360 ημερών
Είναι της «μόδας» και όχι άδικα. Το αβοκάντο κρύβει μέσα στο πράσινο περίβλημά του ένα πεντανόστιμο θρεπτικό θησαυρό που περιμένει να τον ανακαλύψετε.
Αρκεί να περιμένετε μερικές ημέρες μέχρι να μαλακώσει το ρημάδι. Εντάξει δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα δικά μας.
Όταν γίνει αυτό, είστε έτοιμοι να το απολαύσετε σε πέντε λαχταριστές συνταγές, αλμυρές τε και γλυκές.
Πράσινη σαλάτα με αβοκάντο και goji berries
Υλικά: σπανάκι, 1/2 ματσάκι ρόκα, κολοκυθάκι, τριμμένο, μισό μικρό αβοκάντο, σε κυβάκια, 1 κ.σ. goji berries, 2 κ.σ. καρύδια, 2 κ.σ. σουσάμι. Για το dressing: μισό μικρό αβοκάντο, 1 κ.σ. ελαιόλαδο, 2 κ.σ. μουστάρδα, 1 κ.γ. σιρόπι σφενδάμου ή μέλι, 2 κ.σ. χυμός λεμονιού, 1 σκελίδα σκόρδο, 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
Εκτέλεση: Τοποθετούμε το σπανάκι, τη ρόκα, το τριμμένο κολοκύθι και τους κύβους του αβοκάντο σε μια πιατέλα. Σε μπλέντερ πολτοποιούμε το υπόλοιπο αβοκάντο και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά της σάλτσας. Περιχύνουμε τη σαλάτα με αυτήν και πασπαλίζπυμε με σουσάμι, καρύδι και goji berries.
Υλικά: 500 γρ. λιγκουίνι, πέστο αβοκάντο, καρύδια για το σερβίρισμα, τυρί τριμμένο για το σερβίρισμα, ντοματίνια κομμένα στη μέση για το σερβίρισμα
Για την πέστο: 2 ώριμα αβοκάντο (250 γρ.), 20 γρ. βασιλικό, 50 γρ. ξηρούς καρπούς, αλάτι, πιπέρι, 50 γρ. παρμεζάνα, χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι, 1 σκ. σκόρδο, 50 – 100 ml ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Για την πέστο:
Βάζουμε όλα τα υλικά στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια εκτός από το λάδι. Χτυπάμε 2 λεπτά μέχρι να σπάσουν τα καρύδια. Τέλος, προσθέτουμε, το ελαιόλαδο και την παρμεζάνα. Χτυπάμε λίγο ακόμα να ομογενοποιηθεί το μείγμα και το πέστο από αβοκάντο είναι έτοιμο.
Για τα λιγκουίνι: Βράζουμε τα λιγκουίνι με βάση τις οδηγίες της συσκευασίας. Μόλις είναι έτοιμα, τα σουρώνουμε, τα κρατάμε σε ένα μεγάλο τηγάνι και όσο είναι ζεστά τα μακαρόνια, ρίχνουμε μέσα το πέστο με αβοκάντο. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε με λίγα καρύδια, τυρί τριμμένο και ντοματίνια.
Εκτέλεση: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα. Κόβουμε το αβοκάντο στη μέση, αφαιρούμε το κουκούτσι και με ένα κουτάλι αφαιρούμε λίγη από τη σάρκα του για να μπορέσουμε να χωρέσουμε στη συνέχεια το μείγμα μας. Προσθέτουμε τα αυγά στο κάθε κομμάτι από αβοκάντο. Ρίχνουμε το τυρί, το αλάτι και το πιπέρι. Στο τέλος, ρίχνουμε από πάνω και τη γαλοπούλα. Ψήνουμε για 10-15 λεπτά. Σερβίρουμε ζεστά.
Εκτέλεση: Μουλιάζουμε για 10 λεπτά σε νερό τους χουρμάδες. Μετά τους στραγγίζουμε και τους πολτοποιούμε σε μπλέντερ. Ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από τη σοκολάτα και τα πολτοποιούμε ώσπου να ενωθούν καλά. Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα και περιχύνουμε το μείγμα του μπλέντερ. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι να πάει παντού. Σχηματίζουμε τρουφάκια και τα περνάμε από το τριμμένο καρύδι. Τα φυλάσσουμε σε αεροστεγές σκεύος στο ψυγείο και καταναλώνουμε όποτε θέλουμε!
Υλικά: 2 πολύ ώριμα αβοκάντο μεσαίου μεγέθους (1 ½ φλ. ψίχα), 100 ml γάλα καρύδας σπιτικό ή κονσέρβα πλήρες, 100 γρ. σιρόπι αγαύης ή σιρόπι σφενδάμου, 50 γρ. κακάο σε σκόνη, 1 κ.σ. φυσικό εκχύλισμα βανίλιας, φράουλες και δυόσμο για το σερβίρισμα
Εκτέλεση: Στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια προσθέτουμε το αβοκάντο, το κακάο, το γάλα καρύδας, το σιρόπι αγαύης, το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε πολύ καλά για 30 δευτερόλεπτα μέχρι να διαλυθεί τελείως το αβοκάντο. Μεταφέρουμε σε μπολ σερβιρίσματος. Μπορούμε να βάλουμε την μους στο ψυγείο για να τη διατηρήσουμε ή να τη φάμε αμέσως. Για το σερβίρισμα ρίχνουμε τις φράουλες πάνω από τη μους λίγους κόκκους κακάο και λίγο δυόσμο.