Κλασικά, διαχρονικά κοκτέιλ για να φτιάξεις ωσάν επαγγελματίας bartender

Τι έχεις να ζηλέψεις από έναν επαγγελματία bartender; Μπορεί πολλά μπορεί και τίποτα. Αυτά τα κλασικά κοκτέιλ όμως μπορείς να τα φτιάξεις σπίτι και να κερδίσεις τις εντυπώσεις.

Κλασικά, διαχρονικά κοκτέιλ για να φτιάξεις ωσάν επαγγελματίας bartender

Η τέχνη του κοκτέιλ δεν είναι μόνο για τους barmen των κορυφαίων και βραβευμένων μπαρ. Με τα σωστά υλικά και λίγη προσοχή στις λεπτομέρειες, μπορείς να δημιουργήσεις στο σπίτι σου διαχρονικά κοκτέιλ που θα κερδίσουν τις εντυπώσεις.

Δες παρακάτω πέντε από τα πλέον κλασικά και… ξεκινά το χτύπημα.

Mojito

Υλικά:

60 ml λευκό ρούμι

1/2 lime κομμένο σε 4 κομμάτια

10-12 φύλλα δυόσμου

2 κουταλάκια ζάχαρη

Σόδα

Παγάκια

Εκτέλεση:

Σε ένα ποτήρι, λιώσε ελαφρά τα φύλλα δυόσμου με το lime και τη ζάχαρη, χρησιμοποιώντας ένα muddler. Πρόσθεσε παγάκια, το ρούμι και γέμισε με σόδα. Ανακάτεψε ελαφρά και σέρβιρε.

Margarita

Υλικά:

50 ml τεκίλα

25 ml triple sec 

25 ml φρέσκος χυμός lime

Αλάτι για το χείλος του ποτηριού

Παγάκια

Εκτέλεση:

Πέρασε μια φέτα lime γύρω από το χείλος ενός ποτηριού και βούτηξέ το σε αλάτι. Σε σέικερ, χτύπα την τεκίλα, το triple sec και το χυμό lime με πάγο. Σέρβιρε στο ποτήρι.

Old Fashioned

Υλικά:

60 ml bourbon ή rye whiskey

1 ζάχαρη κύβος

2-3 σταγόνες bitters

Φλούδα πορτοκαλιού

Παγάκια

Εκτέλεση:

Σε ένα χαμηλό ποτήρι, λιώσε τον κύβο ζάχαρης με τα bitters και μια σταγόνα νερό. Πρόσθεσε πάγο, το ουίσκι και ανακάτεψε απαλά. Γαρνίρισε με τη φλούδα πορτοκαλιού.

Martini

Υλικά:

60 ml gin ή vodka

10 ml ξηρό βερμούτ

Ελιά ή φλούδα λεμονιού για γαρνιτούρα

Παγάκια

Εκτέλεση:

Σε ένα mixing glass, ανακάτεψε το gin και το βερμούτ με πάγο. Σούρωσε σε παγωμένο ποτήρι Martini και γαρνίρισε με μια ελιά ή twist λεμονιού.

Negroni

Υλικά:

30 ml gin

30 ml Campari

30 ml γλυκό βερμούτ

Φλούδα πορτοκαλιού

Παγάκια

Εκτέλεση:

Σε ένα χαμηλό ποτήρι με πάγο, πρόσθεσε το gin, το Campari και το βερμούτ. Ανακάτεψε καλά και γαρνίρισε με μια φλούδα πορτοκαλιού.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v