Για μπέργκερ, κοκτέιλ και συμπάθεια στο Πsquare στο Πικέρμι
Σε μοναστηριακά τραπέζια και χουχουλιαστές πολυθρόνες, δοκιμάσαμε φοβερά μπέργκερ και απίθανα κοκτέιλ ακούγοντας γκρούβι μουσικές σε ένα αναπάντεχο στέκι.
Σε μοναστηριακά τραπέζια και χουχουλιαστές πολυθρόνες, δοκιμάσαμε φοβερά μπέργκερ και απίθανα κοκτέιλ ακούγοντας γκρούβι μουσικές σε ένα αναπάντεχο στέκι.
Είναι κάποια μαγαζιά που κάνουν τις γειτονιές τους προορισμούς. Τέτοια είναι η περίπτωση του Πsquare, στην κεντρική πλατεία του Πικερμίου, ένα μισάωρο μακριά από το κέντρο, ή ένα τέταρτο για τους παροικούντες τον αθηναϊκό βορρά: Δύσκολα θα ξεκίναγες για να βρεθείς εδώ αν δεν σου μιλούσε κάποιος για τα κολασμένα μπέργκερ του, και τα φοβερά και τρομερά κοκτέιλ. Εξίσου δύσκολα δεν θα το κάνεις στέκι σου αφού τα δοκιμάσεις.
Δεν είναι, ωστόσο, μόνο αυτά: Είναι και ο πεντάμορφος χώρος, με τα βίντατζ μοναστηριακά τραπέζια, τις αφράτες πολυθρόνες, τους ατμοσφαιρικούς φωτισμούς που φτιάχνουν σκηνικό καταφυγίου από τη μια –οριακά εύχεσαι έξω από τις μεγάλες τζαμαρίες να χιόνιζε– και η ζεστή, σκεπαστή αυλή με τα τραπέζια της που αγαπούν οι καπνιστές της παρέας από την άλλη.
Ατμόσφαιρα φτιάχνουν και οι μουσικές του DJ Teacher, που αναλαμβάνει συχνά πυκνά τα decks παίζοντας από afrobeat και γερμανικές ψυχεδέλειες μέχρι rare grooves και γαλλικά soundtrack, και δένοντάς τα όλα αυτά με πολλή (και πολύ) ενδιαφέρουσα τζαζ. Την ερχόμενη Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου, το σετ θα έχει και ολίγη από χριστουγεννιάτικη αστερόσκονη, με την αφορμή του pre-Xmas party που θα κρατήσει μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.
Τι τρώμε και τι πίνουμε, όμως, εδώ; Το Πsquare είναι παντός καιρού και πάσης ώρας, ξεκινά από νωρίς το πρωί (από τις 9.30 συγκεκριμένα) με καφεδάκια και πρωινά που είναι αλλά δεν λέγονται μπραντς και περιλαμβάνουν προτάσεις όπως τα αυγά scramble με καπνιστό σολομό, γκουακαμόλε και σχοινόπρασο (11,50€) και τα pancakes με αυγά μάτια, ζεστό τσένταρ και μπέικον (7,50€). Δυνατά παίζουν και τα γλυκά, με το banoffee (9,50€) να καίει καρδιές και λεφτά σε διαιτολόγους.
Λόγος να αγαπάμε τον χειμώνα είναι το απόγευμα που έρχεται νωρίς, εξασφαλίζοντας περισσότερη ώρα για να απολαμβάνουμε τα signature κοκτέιλ του καταλόγου, που ξεκινούν από πρωτότυπα σπριτζάκια σαν το Buonasera (9€) με Aperol, φασκόμηλο, Moscato d’ Asti και σόδα γκρέιπφρουτ, και σοβαρεύουν με το Rumble in the Jungle (11€) που φτιάχνεται με 4 διαφορετικά ρούμια, passion fruit, φρέσκο ανανά, πικραμύγδαλο, λεμόνι και μέλι με μπαχαρικά, και το Pears & Pairs (11€) με Bourbon whiskey, αχλάδι, λεμόνι και κόκκινο βερμούτ.
Το γκραν σουξέ του εκτενέστατου μενού είναι τα φοβερά και τρομερά του μπέργκερ, σαν το Truiffida (16,50€) με μοσχαρίσιο κιμά Black Angus, μπέικον, μανιτάρια και λευκή κρέμα τρούφας και εκείνο με το ψητό φιλέτο κοτόπουλο (16,50€) που συνδυάζεται αριστοτεχνικά με coleslaw μήλου, μουστάρδα και ντομάτα. Όλα συνοδεύονται από τέλειες, στρογγυλούτσικες πατάτες και χειροποίητη σως για ατελείωτες βούτες, οι οποίες βγαίνουν και σαν ορεκτικό –ή τσιμπολόγημα με τα κοκτέιλ σου, δεν θα τα χαλάσουμε εκεί– σε δυο συναρπαστικές εκδοχές με λιωμένο τσένταρ και μπέικον ή με κρέμα παρμεζάνας και λάδι τρούφας (αμφότερες στα 9€).
Κι αν έχεις στην παρέα ιερόσυλους που δεν συμπαθούν τα μπέργκερ, μη φοβού: Και ωραιότατη πίτσα παίζει, και ζυμαρικά σαν την πρωτότυπη καρμπονάρα (15,50€) με απάκι και σκιουφιχτά, και πολύ ιδιαίτερες σαλάτες όπως αυτή με τα baby λαχανικά, μαριναρισμένο σύκο, πέστο καρυδιού και ζεστό χαλούμι (13,50€) ή το αρωματικό ταμπουλέ (13€) με κινόα, baby ρόκα, σάλτσα από δυόσμο, λεμονόχορτο και τζίντζερ.
Πέρα από τα κοκτέιλ, για να τα συνοδεύσεις όλα αυτά θα βρεις και πολλές ενδιαφέρουσες προτάσεις σε κρασιά του ελληνικού αμπελώνα, από το Κτήμα Παπαγιαννάκου στην Αττική ως τη Βιβλία Χώρα της Καβάλας, και από το Κτήμα Δουλουφάκη στην Κρήτη ως το δυσεύρετο Κτήμα Βουρβουκέλη στη Θράκη, σε καλές τιμές (από 21€ η φιάλη) και αρκετές επιλογές σε ποτήρι.
Πsquare
Λεωφόρος Μαραθώνος 32, Πικέρμι
Τηλ.: 2106036400
Ανοιχτά καθημερινά, 9.30-1.30