Πού θα πας για κοκτεϊλάρες τώρα στην Αθήνα

Λαχτάρισες ένα ωραίο κοκτέιλ; Ή και δύο; Μην ψάχνεις άλλο, σου έχουμε μερικές από τις καλύτερες διευθύνσεις της πόλης για να δοκιμάσεις και να μην σταματάς.

Πού θα πας για κοκτεϊλάρες τώρα στην Αθήνα

Χαλαρές ή ανεβαστικές μουσικές, όμορφη ατμόσφαιρα και μπάρες που βγάζουν ένα σωρό κοκτεϊλικές δημιουργίες για την τέρψη σου και μόνο.

Τα σέικερ στην Αθήνα παίρνουν φωτιά, bitters μπλέκονται με spirits και φρούτα και στο τραπέζι σου καταφθάνουν κοκτέιλ που σε κάνουν να θες κι άλλο, κι άλλο, κι άλλο.

Δες παρακάτω μερικές σούπερ διευθύνσεις για να καταναλώσεις κοκτέιλ χωρίς σταματημό.

Κόκκινος Λωτός

Ζωοδόχου Πηγής 5, Εξάρχεια, τηλ: 21 0380 1380

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Kokkinos Lotos (@kokkinoslotos)


Ξεφαντωτικές μουσικές, κόσμος που χορεύει όλο το βράδυ, τραπεζάκια έξω και όμορφο εσωτερικό για πίνειν θα βρεις στο κοκτέιλ μπαρ της Ζωοδόχου Πηγής, στο οποίο οι bartenders ετοιμάζουν ένα σωρό κοκτεϊλικές δημιουργίες για τον ουρανίσκο σου. Δοκίμασε οπωσδήποτε το ανθρακωμενο negroni που φτιάχνουν με την ονομασία Negroni CO2, το οποίο σφύζει αρωμάτων από έλαια εσπεριδοειδών και σερβίρεται σε μπουκαλάκι ή ένα Barbados espresso martini, με καφέ, γιαούρτι και Bumbu Original Rum. Τιμές στα 12€, το απλό ποτό στα 6€.

Bonnot

Εμμανουήλ Μπενάκη 57, Εξάρχεια, τηλ: 211001715

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by BONNOT (@bonnot_ath)


Το ατμοσφαιρικό μπαράκι της Μπενάκη κρύβει στο λιλιπούτειο εσωτερικό του όλη τη μαγεία ενός μοντέρνου ποτάδικου, με την ατμόσφαιρα να κλείνει το μάτι στην urban αισθητική. Εδώ τα κοκτέιλ έχουν τον πρώτο λόγο, με επιλογές που θα σε ιντριγκάρουν όπως το Popstar με βότκα, passion fruit, μπανάνα, beurre noissete και βανίλια και το Café Martini με εσπρέσο, μούρα, τεκίλα και απόσταγμα μαστίχας και το Groke, με τζιν, ξινόγαλο και βατόμουρο. Το απλό ποτό στα 7€, τα κοκτέιλ στα 10€.

Knave bar

Ασκληπιού 22, Εξάρχεια, τηλ: 698 360 1870


Ιδανικό για κεφάτες αλλά και χαλαρές βραδιές αναλόγως ημέρας και DJ, το Knave βγάζει τραπέζια στον πεζόδρομο παίζει ωραίες μουσικές, από soul, jazz και funk, μέχρι hip hop και house και αγαπά το καλό, το περιποιημένο το κοκτέιλ. Στον κατάλογό του θα βρεις επιλογές, όπως το Impossible, μια παραλλαγή του κλασικού Garibaldi, με bloody orange και bergamot cordial λικέρ elderflower, Campari και φρέσκο χυμό πορτοκάλι, και το Noseblunt Slide με Pomegranate cordial, mezcal με φράουλες, τεκίλα, liqueur rhubarb, cherry soda και φρέσκο χυμό λάιμ. Οι τιμές τους στα 10€, το απλό ποτό στα 7€.

Barro Negro

Ιωάννου Παπαρρηγοπούλου 15, Κέντρο, τηλ: 21 0010 7618


Πίσω από την πλατεία Κλαυθμώνος οι ανεβαστικές μουσικές, η τεκίλα το μεσκάλ συνδυάζονται ωραιότατα στα τραπεζάκια ενός μπαρ που πλέον συγκαταλέγεται στα 100 κορυφαία του κόσμου. Ετοιμάζου λοιπόν να πεις «βίβα Μέχικο» και ζήτα ένα Cenote με Herradura Plata Tequilla, λεμονόχορτο, chives, Rhum Agricole, λικέρ τσίλι και Gazpacho από πράσινο μήλο και αγγούρι, ένα Para Todo Bien με Bruno X Mezcal, ροδάκινο, χαμομήλι, Oolong Tea Kombucha και Bubbles ή μια σούπερ Margarita, με Herradora Plata Tequilla, Med Orange λικέρ, λάιμ και αλάτι. Οι τιμές τους από 10€, το απλό ποτό στα 8€.

Odori Vermuteria di Atene

Σκουλενίου 2, πλ. Αγίων Θεοδώρων, τηλ: 2103314674


Πίσω από την πλατεία Κλαυθμώνος, το Odori απολαμβάνει τον τίτλο της πρώτης βερμουτερίας εν Αθήναις και είναι μόνιμα γεμάτο με κόσμο και κοσμάκη που απολαμβάνει τα εκλεπτυσμένα κοκτέιλ της μπάρας του, ενώ τσιμπολογά νόστιμο bar food. Τι πίνουμε εδώ; Σημείωνε: Medusa Paloma με Don Julio Blanco, καρπούζι, jalapeno, μπαχαρικά και γκρέιπφρουτ σόδα, Sfumato Highball με Tanqueray, ροδάκινο, λευκή σοκολάτα, κρέμα καραμέλας και τσάι ρόϊμπος και Divine Comedy με Ketel One βότκα με βότανα, βανίλια, Disaronno Velvet και Bell Peppers Grenadine. Τιμές από 11€, το απλό ποτό στα 8€.

7 Jokers

Βουλής 7, Σύνταγμα, τηλ.: 210 3219225

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by The 7 Jokers (@the7jokersbar.athens)


Διαχρονικό στέκι στο Σύνταγμα, το 7 Jokers είναι ό,τι πρέπει για ποτό τις μεγάλες ώρες, αλλά και για σούπερ κοκτέιλ από νωρίς, μέχρι να… φτάσουν οι μεγάλες ώρες και το μαγαζί να γεμίσει πλήθος κόσμου που χορεύει και καταναλώνει εκλεκτά κοκτέιλ. Παίζει ωραίες μουσικές για χορό, έχει όμορφη, θεατράλε διακόσμηση, ενώ στον κατάλογο του βρίσκουμε επιλογές όπως το Livas, με blend από ρούμια, καρύδα, ανανά, Fernet Branca και Kefir και το Ostria, με Gin, μαστίχα, μέλι, λάιμ και μέντα. Οι τιμές τους από 9€, το απλό ποτό στα 8€.

Spoiled

Μεγάλου Αλεξάνδρου 18, Δάφνη, τηλ.: 210 9757386

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Spoiled (@spoiledbar)


Τι γυρεύουμε στη Δάφνη, θα αναρωτηθείς. Θα σου πούμε πως έχουμε καλό λόγο να έρθουμε προς τα δω, γιατί το Spoiled δεν είναι ένα ακόμα συνοικιακό κοκτέιλ μπαρ. Είναι ένα από τα καλύτερα της πόλης και το αποδεικνύει με κάθε νέο του κατάλογο. Πιάσε τραπέζι ή άραξε στη μπάρα και παράγγειλε στην υγειά μας μια Slang Margarita με Patron Silver Tequila, Med Orange λικέρ, σέλερι, πεπόνι και λεμονόχορτο, ένα Daquiri Tonic με Jamaican Overproof Rum, Gentian, λάιμ, και τόνικ από πράσινο μήλο και αγγούρι ή ένα Strawberry Fizz με 42 Below Vodka, φράουλα, αμύγδαλο, μέντα, Martini Bitter και Strawberry Soda. Οι τιμές τους από 10€, το απλό ποτό στα 7€.

Beauty killed the beast

Παραμυθίας 14, Κεραμεικός, τηλ.: 21 0524 0117


Σε έναν από τους ομορφότερους, γεμάτους νεοκλασικά πεζόδρομους του Μεταξουργείου, το ινσταγκραμικό μπαρ ανοίγει από το πρωί για πληθωρικό brunch και συνεχίζει για ποτό σε τραπεζάκια έξω τα οποία γεμίζουν πολύχρωμα κοκτέιλ. Αν δυσκολεύεσαι να διαλέξεις, δοκίμασε το Barber's Choice με Bombay Sapphire Gin, Skinos Mastiha Spirit, μήλο και περγαμόντο ή ένα περιποιημένο Caribbean Fizz, με Bacardi 4 Anos Rum, Three Cents Pineapple Soda, λεμόνι και Peysaud bitters. Τιμές στα 11€, το απλό ποτό στα 8,50€.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v