Δροσερό, ζουμερό, καλοκαιρινό. Το καρπούζι κυριαρχεί σε τέσσερις άκρως δροσιστικές συνταγές.
Παλαιότερο των 360 ημερών
Η μυρωδιά του, το χρώμα του, η γεύση του. Η απόλυτη τριπλέτα καλοκαιριού. Το δροσερό καρπούζι, πέρα από… ξεροσφύρι, καταναλώνεται σε ένα σωρό απίθανους συνδυασμούς και συνταγές.
Από γρανίτα μέχρι… μοχίτο, δείτε παρακάτω μερικές από τις πιο λαχταριστές.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη και την τοποθετούμε στη φωτιά. Όταν αρχίσει να βράζει, το αφήνουμε για 1 λεπτό και αποσύρουμε. Αφήνουμε να κρυώσει.
Κόβουμε σε κομμάτια το καρπούζι και τα πολτοποιούμε μαζί με το σιρόπι στο μπλέντερ. Μοιράζουμε το μείγμα σε παγοθήκες και τις τοποθετούμε στην κατάψυξη. Όταν παγώσουν πολύ καλά και πρόκειται να σερβίρουμε, αδειάζουμε τα παγάκια στο μπλέντερ και τα πολτοποιούμε μέχρι να γίνουν σαν χιόνι. Γεμίζουμε παγωμένα ποτήρια.
Εκτέλεση: Σε ένα πιάτο βάζουμε το καρπούζι και τα κομμάτια φέτας. Προσθέτουμε φύλλα ρόκας, κόλιανδρου, μαϊντανού και δυόσμου. Σε ένα τηγανάκι βάζουμε μαυροσούσαμο, το καβουρδίζουμε λίγο και το ρίχνουμε επάνω στη σαλάτα μας. Μετά ψεκάζουμε με λίγο ανθόνερο, ρίχνουμε λίγο σιρόπι ροδιού ή πετιμέζι, ανθό αλατιού πασπαλίζουμε με λίγο λάδι.
Εκτέλεση: Πλένουμε καλά τις φράουλες και τις κόβουμε σε 4 κομμάτια την καθεμία. Στρώνουμε σε ένα πλαστικό μπολ αντικολλητικό χαρτί κουζίνας και απλώνουμε εκεί τις φράουλες, φροντίζοντας να είναι όσο πιο στεγνά γίνεται. Βάζουμε το μπολ κλειστό στην κατάψυξη, ώστε να παγώσουν καλά οι φράουλες. Όταν θελήσουμε να φτιάξουμε το smoothie μας, βάζουμε στο μπλέντερ τις παγωμένες φράουλες. Προσθέτουμε και το καρπούζι μαζί με τον χυμό σταφύλι. Τα χτυπάμε όλα πολύ καλά, μέχρι να πάρουμε ένα απαλό μείγμα. Σερβίρουμε σε ψηλά ποτήρια, με χοντρά καλαμάκια.
Εκτέλεση: Σε ένα ποτήρι νερού ρίχνουμε τη μαύρη ζάχαρη, τα κομμάτια λάιμ, το θρυμματισμένο καρπούζι και το δυόσμο και τα πατάμε με ένα γουδοχέρι. Γεμίζουμε το ποτήρι με τριμμένο πάγο, ρίχνουμε ρούμι μέχρι να καλυφθεί περίπου το 1/3 του ποτηριού, στη συνέχεια ρίχνουμε το λικέρ μήλου ώστε να καλυφθεί και το υπόλοιπο 1/3 του ποτηριού και τέλος γεμίζουμε μέχρι πάνω με σόδα.