Μαγειρευτά φαγητά για διαβητικούς: 4 εύκολες συνταγές
Ψάχνεις εύκολες και γρήγορες συνταγές για μαγειρευτά φαγητά για διαβητικούς και δεν ήρθες να μας ρωτήσεις. Ντροπή, κάπου.

Ψάχνεις εύκολες και γρήγορες συνταγές για μαγειρευτά φαγητά για διαβητικούς και δεν ήρθες να μας ρωτήσεις. Ντροπή, κάπου.
Η διατροφή σου παίζει καθοριστικό ρόλο στη διαχείριση του σακχάρου σου και, κατ’ επέκταση, στην ποιότητα της ζωής σου. Το γεγονός ότι έχεις διαβήτη δεν σημαίνει πως πρέπει να στερηθείς τη γεύση ή την απόλαυση του σπιτικού, ζεστού, μαγειρευτού φαγητού. Το μόνο που χρειάζεται είναι έξυπνες επιλογές υλικών, ισορροπία στους υδατάνθρακες και, φυσικά, μεράκι.
Παρακάτω θα βρεις τέσσερις νόστιμες, θρεπτικές και εύκολες συνταγές για μαγειρευτά φαγητά, ιδανικές για εσένα που θέλεις να προσέχεις το σάκχαρό σου, χωρίς να λες «όχι» στο καλό φαγητό.
Υλικά: 4 φιλέτα κοτόπουλου, 1 μπρόκολο κομμένο σε μπουκετάκια, 2 καρότα κομμένα σε φέτες, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, χυμός από 1 λεμόνι, 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη, 1/2 κ.γ. ρίγανη, αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση: Σε αντικολλητική κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο για λίγα δευτερόλεπτα. Προσθέτουμε τα φιλέτα κοτόπουλου και τα ροδίζουμε από όλες τις πλευρές. Σβήνουμε με το χυμό λεμονιού και προσθέτουμε 1/2 φλιτζάνι νερό. Ρίχνουμε τη ρίγανη, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε το κοτόπουλο να σιγοβράσει για 20 λεπτά. Προσθέτουμε τα καρότα και το μπρόκολο, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για ακόμα 10-15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να δέσει η σάλτσα.
Υλικά: 500 γρ. μοσχάρι κομμένο σε κύβους, 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε λωρίδες, 1 κολοκυθάκι κομμένο σε φέτες, 1 καρότο σε φέτες, 1 σκελίδα σκόρδο, 1/2 φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας χωρίς ζάχαρη, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, λίγη κανέλα (προαιρετικά)
Εκτέλεση: Σε βαθιά κατσαρόλα, σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο ελαιόλαδο μέχρι να γυαλίσουν. Προσθέτουμε το μοσχάρι και το θωρακίζουμε καλά από όλες τις πλευρές. Σβήνουμε με λίγο νερό και προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, την κανέλα (αν θέλουμε), αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 30-40 λεπτά, ελέγχοντας κάθε τόσο το νερό. Προσθέτουμε τα λαχανικά και συνεχίζουμε το βράσιμο για ακόμα 15-20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να δέσει η σάλτσα.
Υλικά: 500 γρ. φασολάκια φρέσκα ή κατεψυγμένα, 1 πατάτα κομμένη σε κύβους, 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 1 φλιτζάνι ντομάτα ψιλοκομμένη ή σάλτσα χωρίς ζάχαρη, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, 1/2 φλιτζάνι νερό, μαϊντανός ψιλοκομμένος, αλάτι, πιπέρι.
Εκτέλεση: Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε τα φασολάκια και την πατάτα και ανακατεύουμε για λίγα λεπτά. Ρίχνουμε τη ντομάτα, το νερό, αλατοπιπερώνουμε και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά και να μελώσει η σάλτσα. Πασπαλίζουμε με μαϊντανό πριν σερβίρουμε.
Υλικά: 8 μικρά κολοκυθάκια, 1/2 φλιτζάνι κινόα, 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 2 κουταλιές της σούπας άνηθος, 1 κ.σ. δυόσμος, χυμός από 1 λεμόνι, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση: Πλένουμε τα κολοκυθάκια και αφαιρούμε προσεκτικά το εσωτερικό τους με ένα κουταλάκι. Σε κατσαρολάκι, βράζουμε την κινόα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τη στραγγίζουμε. Σε μπολ ανακατεύουμε την κινόα με το κρεμμύδι, τον άνηθο, τον δυόσμο, λίγο λεμόνι, αλάτι και πιπέρι. Γεμίζουμε τα κολοκυθάκια με το μείγμα και τα τοποθετούμε σε κατσαρόλα. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο λεμόνι και το ελαιόλαδο, προσθέτουμε λίγο νερό (περίπου 1/2 φλιτζάνι), σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να σιγομαγειρευτούν για 30-35 λεπτά.