Μερικοί το προτιμούν καυτό: 4 πικάντικες συνταγές

Δώστε πικάντικο τόνο στην κουζίνα σας, φτιάχνοντας τέσσερεις νόστιμες και καυτερές συνταγές για… δυνατούς ουρανίσκους.
Μερικοί το προτιμούν καυτό: 4 πικάντικες συνταγές
Μια καυτερή συνταγή αποτελεί πρόκληση για τον ουρανίσκο μας. Αν όμως είμαστε συνηθισμένοι στις… φλόγες, τότε ένας πικάντικος τόνος σε κάθε πιάτο είναι κάτι παραπάνω από καλοδεχούμενος.

Παραδιδόμαστε λοιπόν στην αγκαλιά της καψαϊκίνης (η ουσία που κάνει καυτερή την πιπεριά) και ετοιμάζουμε τέσσερεις νόστιμες συνταγές που θα "ανάψουν" τον ουρανίσκο μας.

Ομελέτα με καυτερή πιπεριά

Υλικά (για 4 άτομα):
5 αβγά
τριμμένο τυρί πεκορίνο
1 καυτερή πιπεριά ξεραμένη, χωρίς σπόρους
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
αλάτι
Εκτέλεση: Σε ένα τηγάνι για ομελέτα, τηγανίζουμε την καυτερή πιπεριά στο λάδι, ρίχνουμε αυτό το λάδι σε ένα μπωλ και το αφήνουμε να κρυώσει. Σπάμε τα αβγά μέσα στο λάδι, προσθέτουμε και το τριμμένο τυρί, τα χτυπάμε και ρίχνουμε το μείγμα στο καυτό τηγάνι που έχουμε αφήσει ελαφρά λαδωμένο. Τηγανίζουμε την ομελέτα και από τις δυο πλευρές και σερβίρουμε.

Πηγή: http://greekcook.gr/syntages/omeleta_me_kayteri_piperia  

Κινέζικη καυτερή σούπα

Υλικά (για 2 άτομα):
50 γρ.ηλιέλαιο
10 γρ. τζίντζερ, ψιλοκομμένο
100 γρ. φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
200 γρ. χοιρινό λαιμό, κομμένο σε λεπτές φέτες
100 γρ. μανιτάρια στρογγυλά, κομμένα σε λεπτές φέτες
200 γρ. λευκό λάχανο, κομμένο σιφονάντ
60 γρ. πιπεριά κόκκινη, κομμένη ζουλιέν
5 γρ. πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη
2,5 κιλά ζωμό κότας
50 γρ. σόγια σος
180 γρ. ρυζόξιδο
8 γρ. αλάτι
15 γρ. μαύρο πιπέρι, τριμμένο
50 γρ. κορν φλάουρ
100 γρ. νερό
2 αυγά, ελαφρά χτυπημένα
10 γρ. σουσάμι, καβουρδισμένο
20 γρ. σησαμέλαιο

Εκτέλεση: Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το τζίντζερ και το κρεμμυδάκια και σοτάρουμε μέχρι να βγάλουν τα αρώματά τους, για 30 δευτερόλεπτα σχεδόν. Προσθέτουμε το χοιρινό και σοτάρουμε μέχρι να μαγειρευτεί το κρέας, για 4 με 5 λεπτά. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, το λάχανο και τις πιπεριές και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσει το λάχανο, για 3 με 4 λεπτά. Προσθέτουμε τον ζωμό, τη σόγια σος και το ρυζόξιδο, αλατοπιπερώνουμε και φέρνουμε τη σούπα σε βρασμό. Διαλύουμε το κορν φλάουρ στο νερό. Το ρίχνουμε προσεκτικά στη σούπα που βράζει, ανακατεύοντας διαρκώς. Προσθέτουμε σιγά σιγά και τα αυγά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά ώστε να παραμείνει η σούπα ζεστή, αλλά να μη βράζει. Προσθέτουμε το σησαμέλαιο. Σερβίρουμε σε ζεστά μπολ ή κούπες και γαρνίρουμε με φρέσκο κρεμμυδάκι.

Πηγή: http://www.yiannislucacos.gr/recipe/soypes/3269/kineziki-kayteri-soypa#.Uo41DdIW2xo  

Παραδοσιακή τυροκαυτερή

Υλικά:
3 πράσινες μακριές καυτερές πιπεριές
300 γρ. φέτα
1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο
3 κουταλιές χυμό λεμονιού

Εκτέλεση: Χτυπάμε τις πιπεριές στο μούλτι να γίνουν κρέμα. Ρίχνουμε τη φέτα σε 3 δόσεις και χτυπάμε μαζί. Προσθέτουμε λάδι και λεμόνι και χτυπάμε μέχρι το μείγμα να γίνει τελείως λείο. Το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα πριν το σερβίρουμε με ψητό ψωμί.

Πηγή: http://www.lovecooking.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=6321-%CE%A7%CF%84%CF%85%CF%80%CE%B7%CF%84%CE%AE  

Καυτερές τηγανιτές φτερούγες κοτόπουλου

Υλικά (για 4 άτομα):

12 φτερούγες κοτόπουλου (περίπου 2 κιλά)
Μαγειρικό λάδι για βαθύ τηγάνισμα
3 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη ή βούτυρο
1/4 φλιτζανιού καυτερή σάλτσα πιπεριάς
1/2 φλιτζάνι sour cream
1/4 φλιτζανιού μαγιονέζα
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 κουταλιά γάλα
Φρέσκο βασιλικό (προαιρετικά)

Εκτέλεση: Κόβουμε και πετάμε τις περιττές άκριες των φτερούγων του κοτόπουλου. Κόβουμε τις φτερούγες στις αρθρώσεις και δημιουργούμε 24 κομμάτια. Ξεπλένουμε τα κομμάτια και τα στεγνώνουμε. Βάζουμε στη φωτιά ένα τηγάνι, προσθέτουμε λάδι και τηγανίζουμε τα κομμάτια, λίγα λίγα για 8-10 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας. Κρατούμε τα τηγανισμένα κομμάτια σε ζεστό φούρνο, ενώ τηγανίζουμε τα υπόλοιπα κομμάτια. Μεταφέρουμε τις φτερούγες σε μια πιατέλα. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε να λιώσει μαργαρίνη ή το βούτυρο. Ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα τη καυτερή σάλτσα πιπεριάς και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει 1-2 βράσεις. Περιχύνουμε τη σάλτσα πάνω από τις φτερούγες φροντίζοντας να καλυφθούν καλά οι φτερούγες. Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε το ντιπ, βάζοντας σε ένα μικρό μπολ το sour cream, τη μαγιονέζα, το βασιλικό, το μαϊντανό και το γάλα. Ανακατεύουμε τα υλικά στο μπολ μέχρι να ενωθούν. Σερβίρουμε το ντιπ με τις φτερούγες. Γαρνίρουμε με φρέσκο βασιλικό.

Πηγή: http://geussis-nikolaos.blogspot.gr/2013/09/blog-post_12.html  
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v