Νηστεία δεν σημαίνει έλλειψη γευστικών απολαύσεων. Με τις απολαυστικές συνταγές που προτείνει η εταιρία Kallimanis, η νηστεία φέτος αποκτά άλλο νόημα…
Παλαιότερο των 360 ημερών
Νηστεία δεν σημαίνει έλλειψη γευστικών απολαύσεων. Αντίθετα είναι μία ιδανική ευκαιρία να τιμήσουμε την παράδοση, μαγειρεύοντας ελαφριά αλλά και δημιουργικά, επιδιδόμενοι σε νέες, πρωτότυπες γευστικές προτάσεις που θα μας κάνουν να εντάξουμε τα «νηστίσιμα» στην διατροφή μας όλο το έτος. Αυτή τη φορά επιλέγουμε καλαμαράκια Kallimanis, κομμένα και καθαρισμένα και τα μαγειρεύουμε σε μία λαχταριστή συνταγή, την οποία μέχρι σήμερα γνωρίζαμε αλλιώς…
Συνταγή εύκολη και γρήγορη Χρόνος προετοιμασίας: 8΄ Χρόνος μαγειρέματος: 15΄ Για 4 μερίδες
Εκτέλεση: 1. Αποψύχετε τα καλαμαράκια μέσα στη συσκευασία τους, στο θάλαμο συντήρησης του ψυγείου σας. Τα καθαρίζετε, τα πλένετε και τα στεγνώνετε σε χαρτί κουζίνας. 2. Ζεσταίνετε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 3΄. Διαλύετε τον τοματοπελτέ με το κρασί , τα ρίχνετε στην κατσαρόλα και όταν πάρουν βράση προσθέτετε τα υπόλοιπα βότανα, το αλάτι και το πιπέρι. 3. Σιγοβράζετε την σάλτσα για 5΄ και προσθέτετε το καλαμάρι. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει για 6΄ μόνο, γιατί αλλιώς το καλαμάρι θα σκληρύνει. 4. Σερβίρετε τα καλαμαράκια με πιλάφι, ή τηγανιτές πατάτες ή ό,τι ζυμαρικό σας αρέσει και το συνοδεύετε με σαλάτα ή βραστά λαχανικά.
Σημείωση: Μπορείτε να σερβίρετε τα καλαμαράκια κρύα για μεζέ σε ούζο ή κρασί.