Μεξικάνικο φιλέτο με γαρίδες

Από την ιδιαίτερα δημοφιλή μεξικάνικη κουζίνα αντλεί αυτήν την εβδομάδα έμπνευση ο σεφ του in2life, προτείνοντάς μας μια πικάντικη συνταγή, που συνδυάζει εύστοχα τα φαινομενικά ”ασύμβατα” γαρίδες, μοσχαρίσιο φιλέτο και μανιτάρια. Arriba!
Μεξικάνικο φιλέτο με γαρίδες

Πικάντικες σάλτσες, φαινομενικά ανορθόδοξοι γευστικοί συνδυασμοί που όμως ”δένουν” τελικά σε μια πανδαισία γεύσεων... Σκέφτηκε κανείς Μεξικό; Πολύ σωστά -άλλωστε η ”βαριά” μεξικάνικη κουζίνα θεωρείται, από τους μεσογειακούς λαούς, άρρηκτα συνδεδεμένη με το κρύο του χειμώνα.

Σε αυτήν την εξαιρετικά αγαπητή κουζίνα στρέφεται αυτήν την εβδομάδα για έμπνευση ο σεφ Δημήτρης Μαργαρώνης και μας προτείνει μεξικάνικο φιλέτο γεμιστό με γαρίδες και κεφαλοτύρι.

Υλικά

Για το φιλέτο

• 1 Μοσχαρίσιο φιλέτο ανοιγμένο από το χασάπη

• Γαρίδες αποφλοιομένες

• Κεφαλοτύρι σε μπαστουνάκια 4-5 κομμάτια

• Πάπρικα καυτερή

• Λάδι για τηγάνισμα

Για τη σάλτσα

• 2 Ντομάτες ψιλοκομμένες

• 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

• Μανιτάρι ψιλοκομμένο φρέσκο ή κονσέρβα

• Αλάτι & πιπέρι

• Λίγο νερό ή ζωμό βοδινού

Για το πανάρισμα

• Αλεύρι

• 1 Αβγό χτυπημένο

• Φρυγανιά τριμμένη

Εκτέλεση

Παίρνουμε το ανοιγμένο φιλέτο και τοποθετούμε στο κέντρο του τα μπαστουνάκια τυριού και τις γαρίδες. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με την πάπρικα.

Το κάνουμε ρολό και το πανάρουμε με την εξής διαδικασία: το περνάμε πρώτα από το αλεύρι, στη συνέχεια από το χτυπημένο αβγό και τέλος από τη φρυγανιά. Το αφήνουμε λίγη ώρα στο ψυγείο να σφίξει το πανάρισμα και ακολούθως το τηγανίζουμε με αρκετό λάδι σε σιγανή φωτιά ωσότου να πάρει ένα χρυσαφί καφέ χρώμα.

Για τη σάλτσα: Σε ένα κατσαρολάκι σοτάρουμε το κρεμμύδι ωσότου μαλακώσει. Εν συνεχεία ρίχνουμε τα μανιτάρια, αλατοπιπερώνουμε και τέλος τη ντομάτα μαζί με λίγο νερό ή ζωμό αν θέλουμε. Αφήνουμε τη σάλτσα να δέσει. Σερβίρουμε το φιλέτο κομμένο σε ροδέλες μαζί με τη σάλτσα και λαχανικά σοτέ.

Για τα λαχανικά η διαδικασία είναι απλή. Βράζουμε μπρόκολο, καρότο και κουνουπίδι σε αλατισμένο νερό, τα στραγγίζουμε και εν συνεχεία τα περνάμε από το τηγάνι με λίγο βούτυρο για γεύση.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v