Συνταγές για να απολαύσεις τα φασολάκια αλλιώς

Εδώ θα βρεις έμπνευση για να δημιουργήσεις νόστιμα, ιδιαίτερα και υγιεινά πιάτα με το αγαπημένο λαχανικό.

Συνταγές για να απολαύσεις τα φασολάκια αλλιώς

Τα φασολάκια δεν είναι μόνο για να τρώγονται σκέτα, κοκκινιστά. Με τις κατάλληλες προσθήκες μπορούν να μεταμορφωθούν σε υπέροχα πιάτα που θα σε εκπλήξουν. Δοκίμασε τις συνταγές μας και ανακάλυψε νέους τρόπους να τα μαγειρέψεις.

Φασολάκια με λουκάνικο

Υλικά: 1 κρεμμύδι, 1 σκ. σκόρδο, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, 250 γρ. λουκάνικο, χωριάτικο, 500 γρ. πατάτες, 1 κ.σ. θυμάρι, 1 κ.γ. κόλιανδρο, σε σπόρους, 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας, 50 γρ. λευκό κρασί, 300 γρ. νερό, 400 γρ. ντομάτα κονκασέ, 1 κύβο κότας, αλάτι, πιπέρι, 600 γρ. φασολάκια πλατιά, κατεψυγμένα, 1/2 ματσάκι άνηθο, 1/2 ματσάκι δυόσμο

Εκτέλεση: Τοποθετούμε μία κατσαρόλα και ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε από 1 κ.σ. ελαιόλαδο.

Κόβουμε το λουκάνικο σε ροδέλες και τις βάζουμε στο καυτό τηγάνι. Σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα.

Κόβουμε σε χοντρά κομμάτια το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα βάζουμε στην κατσαρόλα και σοτάρουμε.

Κόβουμε τις πατάτες σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε τον κόλιανδρο, το θυμάρι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.

Μεταφέρουμε τα λουκάνικα από το τηγάνι στην κατσαρόλα και προσθέτουμε τον πελτέ και σοτάρουμε.

Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε το νερό, τη ντομάτα, τον κύβο, αλάτι, πιπέρι, τα φασολάκια και ανακατεύουμε. Καλύπτουμε με το καπάκι και σιγοβράσουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 40 λεπτά.

Ψιλοκόβουμε τον άνηθο και τον δυόσμο, χωρίς τα κοτσάνια, και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα.

Αφαιρούμε από τη φωτιά και σερβίρουμε με φέτες ψωμί, φέτα, ρίγανη, ελαιόλαδο, πιπέρι και φύλλα δυόσμου.

Συνταγή από εδώ 

Φασολάκια με μοσχάρι λεμονάτο

Υλικά: 1 κιλό μοσχάρι, κιλότο, 50 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., αλάτι, πιπέρι, 4 κ.σ. ελαιόλαδο, 2 καρότα, 1 κρεμμύδι, 1 σκ. σκόρδο, 1 κ.σ. ρίγανη, 50 γρ. λευκό κρασί, 1 κύβο βοδινού, 1 λίτρο νερό, 450 γρ. φασολάκια, κατεψυγμένα, 2 κ.σ. μαϊντανό, 2 κ.σ. άνηθο, 2 κ.σ. δυόσμο, 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, χυμό λεμονιού, από 2 λεμόνια, ξύσμα λεμονιού, από 2 λεμόνια

Εκτέλεση: Τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά.

Σε ένα μπολ βάζουμε το μοσχάρι κομμένο σε κομμάτια, το αλεύρι, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να καλυφθούν όλα τα κομμάτια από το αλεύρι.

Προσθέτουμε στην κατσαρόλα 4 κ.σ. ελαιόλαδο και βάζουμε τα κομμάτια από το μοσχάρι. Σοτάρουμε για 4-5 λεπτά και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν χρώμα.

Κόβουμε τα καρότα σε ροδέλες, χοντροκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα βάζουμε στην κατσαρόλα.

Προσθέτουμε τη ρίγανη, σβήνουμε με το κρασί και στη συνέχεια βάζουμε τον κύβο και το νερό.

Κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και βράζουμε για 1 ½ ώρα.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τα φασολάκια.

Χοντροκόβουμε τα φύλλα από τον μαϊντανό, τον άνηθο και τον δυόσμο και τα βάζουμε σε ένα μπολ.

Κόβουμε σε μικρές φέτες το πράσινο μέρος από το φρέσκο κρεμμυδάκι και τις βάζουμε στο μπολ.

Προσθέτουμε το ξύσμα από τα λεμόνια και τα ανακατεύουμε.

Βάζουμε τα 2/3 από τα μυρωδικά στην κατσαρόλα με τον χυμό από τα λεμόνια.

Κλείνουμε το καπάκι και βράζουμε για 10 λεπτά.

Σερβίρουμε με τα υπόλοιπα μυρωδικά, πιπέρι, ελαιόλαδο και φέτες από λεμόνι.

Συνταγή από εδώ 

Ψάρι με φασολάκια και ντοματίνια

Υλικά: 800 γρ. φιλέτο γλώσσας ή άλλου λευκού ψαριού, σε κομμάτια 4-5 εκ. (ή φέτα ψαριού της αρεσκείας μας), 800 γρ. φρέσκα φασολάκια της αρεσκείας μας, πλυμένα και καθαρισμένα, 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες, 8 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα,  1/3 μάτσο δυόσμος, ψιλοκομμένος, 70 ml ούζο, 1 γεμάτο κ.γλ. πάπρικα γλυκιά, 200 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση, 80 ml ελαιόλαδο, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση: Ξεκινάμε ζεσταίνοντας σε μια φαρδιά κατσαρόλα το μισό λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο με το ψάρι για 1 λεπτό από κάθε πλευρά.

Βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε ένα μεγάλο πιάτο και τα αφήνουμε στην άκρη.

Στο ελαιόλαδο που ήδη υπάρχει στην κατσαρόλα ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε για 4-5 λεπτά, έως ότου μαλακώσει λίγο.

Προσθέτουμε τα φασολάκια, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά.

Ρίχνουμε το ούζο μαζί με 400 ml ζεστό νερό, αφήνουμε το μείγμα να πάρει βράση για 2-3 λεπτά, μετριάζουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε τα φασολάκια για περίπου 35 λεπτά ή μέχρι να γίνουν όσο τρυφερά και μαλακά θέλουμε.

Ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα, σκορπίζουμε τον δυόσμο και βάζουμε με προσοχή το ψάρι μαζί με τα υγρά που πιθανώς άφησε στο πιάτο.

Προσθέτουμε τα ντοματίνια, σείουμε την κατσαρόλα (δεν ανακατεύουμε για να μη διαλυθεί το ψάρι), σβήνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε το φαγητό στο σβησμένο μάτι για 5 λεπτά.

Συνταγή από εδώ 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v