Τα οφέλη της μέντας είναι πολλά. Το δροσιστικό αυτό βότανο μπορεί να το γνωρίζουμε κατά βάση ως τσάι (ή γεύση τσίχλας), αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πολλούς τρόπους. Πέραν του ότι μπορούμε να κόψουμε μερικά φύλλα για να δώσουμε απ' ευθείας πιο ιδιαίτερη γεύση σε μια σαλάτα, υπάρχουν και ορισμένα ακόμα πράγματα που μπορούμε να φτιάξουμε. Ας ρίξουμε μια ματιά στις συνταγές...
Αρχικά, το πιο βασικό: Πώς θα φτιάξουμε ένα παγωμένο τσάι με μέντα, για να μην νιώσουμε ποτέ ξανά καύσωνα;
Και για τις πιο βραδινές ώρες (και για να φτιάχνουμε ωραία κοκτέιλ μαζί του), ένα καταπράσινο λικέρ μέντας:
Και φυσικά, το πιο καλοκαιρινό κοκτέιλ που την αξιοποιεί, το αγαπημένο μοχίτο:
Ένα δροσερό smoothie με φράουλα και μέντα, δύο γεύσεις που αλληλοσυμπληρώνονται όπως δεν μπορείς να φανταστείς:
Και για κάτι πιο αλμυρό. Μια ωραία σως γιαουρτιού για να συνοδεύουμε τα καλοκαιρινά μας μεζεδάκια, που ξεφεύγει λίγο από το παραδοσιακό τζατζίκι, βάζοντας στο προσκήνιο την ιδιαίτερη γεύση της μέντας:
Τέλος, μια παραδοσιακή μαρονική συνταγή, για τσάι με μέντα:
Έχουμε μερικές συνταγές που αξιοποιούν το λατρεμένο αυτό βότανο, που δροσίζει, ηρεμεί τα νεύρα και προστατεύει τον οργανισμό.
Διαβάστε επίσης
×