Οι πιο «βρώμικες» συνταγές για το σπίτι

Συνταγές για «βρώμικο» στο σπίτι που… ομορφαίνουν, δεν παχαίνουν και έχουν μπόλικη σως για να γλιστράει.
Οι πιο «βρώμικες» συνταγές για το σπίτι
Αχ, τι ωραία που ήταν εκείνα τα βράδια με αλκοόλ, που κάπου στις 5-6 τα χαράματα πηγαίναμε καντίνα για να πάρουμε τη «βρωμιά» και να στρώσει το στομάχι.

Δεν πειράζει, μπορούμε και σπίτι να φτιάξουμε «βρωμιές». Σαν της καντίνας δεν ξέρουμε αν θα είναι βέβαια, αλλά χαλάλι.

Σάντουιτς με κιμά, τυρί τσένταρ και μαριναρισμένο λάχανο

Υλικά:

Για τον κιμά και το τελείωμα του πιάτου: 50 γρ. ελαιόλαδο, 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος, 130 γρ. λουκάνικο (σε μικρό καρέ), 300 γρ. κρεμμύδια (ψιλοκομμένα), 10 γρ. σκόρδο (ψιλοκομμένο), 250 γρ. σάλτσα μπάρμπεκιου, 250 γρ. νερό, 4 τσιαπάτες (κομμένες στη μέση και φρυγανισμένες), 200 γρ. τσένταρ (τριμμένο), 300 γρ. λάχανο (μαριναρισμένο), Αλάτι

Για το μαριναρισμένο λάχανο: 90 γρ. μαγιονέζα, 90 γρ. γιαούρτι, 10 γρ. μέλι, 10 γρ. μουστάρδα ντιζόν, 30 γρ. ξίδι μπαλσάμικο, λευκό, 50 γρ. πιπεριές κόκκινες (σε ζουλιέν), 50 γρ. πιπεριές κίτρινες (σε ζουλιέν), 280 γρ. λάχανο λευκό (σε ζουλιέν), 130 γρ. λάχανο κόκκινο (σε ζουλιέν), αλάτι

Εκτέλεση: Ζεσταίνουμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τον κιμά, αλατίζουμε και σοτάρουμε ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να πάρει ο κιμάς καλό χρώμα. Προσθέτουμε το λουκάνικο, αλατίζουμε και το σοτάρουμε για 2- 3 λεπτά ακόμα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, χαμηλώνουμε τη φωτιά  και το «ιδρώνουμε», μέχρι να μαλακώσει καλά.

Προσθέτουμε το σκόρδο και, μόλις μυρίσει, σβήνουμε με σάλτσα μπάρμπεκιου και το νερό. Σιγομαγειρεύουμε ανακατεύοντας τακτικά το φαγητό μέχρι να «πιεί» όλα του τα υγρά. Τοποθετούμε τον κιμά στο κάτω μέρος της τσιαπάτας και πασπαλίζουμε με το τριμμένο τσένταρ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C μέχρι να λιώσει το τυρί. Σερβίρουμε τοποθετώντας το μαριναρισμένο λάχανο πάνω από το λιωμένο τυρί και σκεπάζοντας με το πάνω μέρος της τσιαπάτας.

Για το μαριναρισμένο λάχανο: Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά και αφήνουμε για 1-2 ώρες στο ψυγείο να μαριναριστούν.

Συνταγή από εδώ

Σάντουιτς με πανσέτα και τζατζίκι

Υλικά: 1 κιλό πανσέτα χοιρινή, 2 τηγανιές πατάτες, 1 κρεμμύδι σε φέτες, 2 ντομάτες σε φέτες

Για το τζατζίκι: 1 κεσεδακι γιαούρτι, 1 μέτριο αγγούρι, 2 σκελίδες σκόρδο, 6-7 κουταλιές λάδι, 4-5 κουταλιές ξύδι, αλάτι, λίγο λευκό πιπέρι, 1 σακούλα πίτες

Εκτέλεση: Ψήνουμε τις πανσέτες στο γκριλ. Τις βάζουμε στους 200 βαθμούς γκριλ με αέρα. Χρόνος αναλόγως με τη κουζίνα μας. Κόβουμε τις πατάτες σε ροδέλες και τηγανίζουμε. Κόβουμε τις ντομάτες και το κρεμμύδι σε φέτες. Μόλις ψηθεί το κρέας βάζουμε στο γκριλ τις πίτες και ψήνουμε για 1-2 λεπτά. Δεν τις ψήνουμε πολύ γιατί ξεραίνονται και δεν θα τυλίγονται. Ψιλοκόβουμε το κρέας. Ετοιμάζουμε το τζατζίκι. Τρίβουμε το αγγούρι στο χοντρό τρίφτη ρίχνουμε λίγο αλατάκι και στίβουμε να φύγουν τα υγρά. Τρίβουμε το σκόρδο, το ρίχνουμε στο αγγούρι και προσθέτουμε το γιαούρτι, το λάδι, το ξύδι και το πιπέρι και ανακατεύουμε. Συγκεντρώνουμε τα υλικά μας, τυλίγουμε και απολαμβάνουμε.

Συνταγή από εδώ.  

Κοτομπουκιές με σως μαγιονέζας

Υλικά: 1 στήθος από κοτόπουλο, 2 αβγά, 2 κ.γ. μουστάρδ, 2 κ.γ. μέλι, 1/2 κ.γ. κάρυ, αλάτι, πιπέρι, 1 πακέτο τριμμένη φρυγανιά, ελαιόλαδο για το τηγάνισμα, λεμόνι

Για τη σως: 4 κ.σ μαγιονέζα, 1 κ.γ μουστάρδα, 2 κ.σ. κέτσαπ, λίγο κάρυ (αν θέλουμε), λίγο λεμόνι

Εκτέλεση: Πλένουμε και καθαρίζουμε το κοτόπουλο από σκληρές ίνες αν έχει. Κόβουμε κατά μήκος του κοτόπουλου λεπτές λωρίδες (σαν πατάτες τηγανητές). Σ' ένα μπολ βάζουμε τις λωρίδες του κοτόπουλου μαζί με τα αβγά χτυπημένα, 2 κ.γ. μουστάρδα, 2 κ.γ. μέλι, 1/2 κ.γ. κάρυ, αλάτι, πιπέρι. Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά με το κοτόπουλο και βάζουμε το μπολ στο ψυγείο για 10'. Περνάμε τις λωρίδες από τριμμένη φρυγανιά και τις βάζουμε στο ψυγείο για 10'. Τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο για περίπου 2-3 λεπτά από για κάθε πλευρά. Τοποθετούμε τις λωρίδες σε απορροφητικό χαρτί και ραντίζουμε με λεμόνι. Ετοιμάζουμε τη σως. Ανακατεύουμε καλά σε ένα μπολ 4 κ.σ μαγιονέζα, 1 κ.γ μουστάρδα, 2 κ.σ. κέτσαπ, λίγο κάρυ (αν θέλουμε), λίγο λεμόνι και απολαμβάνουμε.

Συνταγή από εδώ.  

Hot Dog

Υλικά: 6 λουκάνικα Φρανκφούρτης, 6 μαλακά ψωμάκια για σάντουιτς, 2-3 κ.σ. μαγιονέζα, 2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε χοντρές φέτες, 1 φλ. τσαγιού τριμμένο καρότο, 4 φλ. τσαγιού τριμμένο λάχανο, κέτσαπ, μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο

Εκτέλεση: Σωτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν σε τηγανάκι με ελάχιστο ελαιόλαδο. Ψιλοκόβουμε το καρότο και το λάχανο και σε ένα μπολ ρίχνουμε τα σωταρισμενα κρεμμύδια, αλάτι, πιπέρι και τη μαγιονέζα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά. Ψήνουμε τα λουκάνικα μας σε τηγάνι γκριλ και μετά τα ψωμάκια για σάντουιτς, αφού πρώτα τα έχουμε ανοίξει στη μέση. Ανοίγουμε τα ψωμάκια μας, και στρώνουμε στον πάτο μια γενναία δόση από το μείγμα λάχανο-καρότο-κρεμμύδι. Κατόπιν βάζουμε το λουκάνικο, την κέτσαπ και την μουστάρδα και κλείνουμε. Γαρνίρουμε στα πιάτα με πατάτες τηγανιτές και απολαμβάνουμε.

Συνταγή από εδώ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v