Συνταγές για εύκολη τηγανιά
Λιγουρεύτηκες μια τηγανιά μα δεν θες να ταλαιπωρηθείς πολλή ώρα στην κουζίνα; Εμείς είμαστε εδώ για σένα, αλιεύοντας εύκολες και πεντανόστιμες συνταγές.

Είσαι πεινασμένος/η, αλλά η ιδέα να περάσεις ώρες στην κουζίνα σε τρομάζει; Μην ανησυχείς! Οι τηγανιές είναι εδώ για να σώσουν τη μέρα σου. Γρήγορες, απλές και ακαταμάχητα λαχταριστές, αυτές οι συνταγές θα σε κάνουν να νιώσεις master chef… χωρίς τον κόπο.
Είτε λατρεύεις το κρέας, είτε προτιμάς τα λαχανικά, είτε ψάχνεις κάτι μερακλίδικο για να συνοδεύσεις το κρασί σου, μια τηγανιά είναι πάντα η σωστή απάντηση. Με λίγα υλικά, ένα τηγάνι και ελάχιστο χρόνο, θα έχεις στο πιάτο σου ένα γεύμα που μυρίζει θαλπωρή και νοστιμιά. Εμείς θα σου δώσουμε κι ένα χεράκι βοηθείας όπως πάντα παραθέτοντάς σου εύκολες και πεντανόστιμες συνταγές για να δεις τις τηγανιές αλλιώς.
Υλικά: 1 kg χοιρινό (λαιμός) κομμένο σε μπουκιές, 2 χρωματιστές πιπεριές κομμένες σε λωρίδες, 1/4 φλ. τσίπουρο, 1/4 φλ. ελαιόλαδο, 1 κ.σ. πάπρικα, 1 κ.σ. μουστάρδα, 1/4 φλ. λευκό ξηρό κρασί, 1 κ.γ. ρίγανη, αλάτι, πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)
Εκτέλεση: Κόβουμε με μαχαίρι τις πιπεριές σε λωρίδες. Σοτάρουμε πρώτα το κρέας στο ελαιόλαδο για 5 με 6 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα γύρω γύρω. Προσθέτουμε τις πιπεριές κομμένες σε λωρίδες και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3 με 4 λεπτά. Σβήνουμε με το τσίπουρο.
Πασπαλίζουμε με την πάπρικα και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Αραιώνουμε τη μουστάρδα σε 1 φλ. νερό και περιχύνουμε την τηγανιά. Μόλις το κρέας πιει όλα τα υγρά του και μείνει με το λάδι του προσθέτουμε το κρασί και τη ρίγανη και σιγοβράζουμε για 6 με 7 λεπτά ακόμη, ώσπου να μείνει η τηγανιά μόνο με το λάδι της. Τη σερβίρουμε ζεστή.
Η συνταγή εδώ
Υλικά: 350 γρ. φιλέτο από μπούτι κοτόπουλου, σε κύβους των 3 εκ., 1 ξερό κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες, 6-7 φρέσκα κρεμμυδάκια, μαζί το σκουροπράσινο μέρος τους (αρκεί να είναι γερά και ολόφρεσκα), σε μέτρια κομμάτια των 2 εκ., τα φύλλα από 1/2 μάτσο δυόσμο, ολόκληρα, πλυμένα και στεγνωμένα, 1/2 κ. γλ. μπούκοβο καυτερό, 1/2 κ. γλ. μπούκοβο γλυκό χυμός και ξύσμα από 1 λάιμ, 1 σκελίδα σκόρδου, ολόκληρη, καθαρισμένη και σπασμένη, 1 κ. γλ. μουστάρδα (προαιρετικά), λίγα φύλλα από φρέσκο θυμάρι (προαιρετικά), 70 ml ελαιόλαδο, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Εκτέλεση: Για την τηγανιά κοτόπουλου με φρέσκα κρεμμυδάκια και δυόσμο, σε ένα μεγαλούτσικο κομμάτι λαδόκολλα βάζουμε τα κομμάτια κοτόπουλου, περιχύνουμε με 50 ml από το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα κρεμμύδια (ξερό και φρέσκα), τα μισά φύλλα δυόσμου, τα δύο είδη μπούκοβου, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε με τα χέρια, τυλίγουμε τη λαδόκολλα σε σφιχτό πακετάκι και το αφήνουμε σε δροσερό σημείο (όχι απαραίτητα στο ψυγείο) για 30 λεπτά, ώστε να μαρινάρουμε το κοτόπουλο.
Σε ένα μεγάλο, βαρύ τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο μαζί με το σκόρδο σε μέτρια φωτιά για 1/2 λεπτό, μέχρι το σκόρδο να σκορπίσει το άρωμά του. Πετάμε το σκόρδο. Ρίχνουμε στο καυτό, αρωματισμένο λάδι το κοτόπουλο με τα υπόλοιπα υλικά του πακέτου, σε δόσεις, και τα τσιγαρίζουμε ανακατεύοντας για 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει το κοτόπουλο και να έχει σχεδόν ψηθεί.
Σε ένα μεγάλο, βαρύ τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο μαζί με το σκόρδο σε μέτρια φωτιά για 1/2 λεπτό, μέχρι το σκόρδο να σκορπίσει το άρωμά του. Πετάμε το σκόρδο. Ρίχνουμε στο καυτό, αρωματισμένο λάδι το κοτόπουλο με τα υπόλοιπα υλικά του πακέτου σε δόσεις, και τα τσιγαρίζουμε ανακατεύοντας για 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει το κοτόπουλο και να έχει σχεδόν ψηθεί.
Βάζουμε κάθε δόση σε μια πιατέλα, μέχρι να τελειώσει όλο το κοτόπουλο. Βάζουμε όλη την ποσότητα του κοτόπουλου ξανά στο σκεύος, σβήνουμε με τον χυμό λάιμ, ρίχνουμε τα υπόλοιπα φύλλα δυόσμου και μαγειρεύουμε για 3-5 λεπτά ακόμα, μέχρι να γίνει το κοτόπουλο (κόβουμε ένα κομμάτι: πρέπει να δείχνει λευκό και ζουμερό, χωρίς ροζέ σημεία, αλλιώς μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά ακόμα).
Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε το αλατοπίπερο, αν χρειάζεται. Ρίχνουμε το ξύσμα λάιμ και, αν θέλουμε, τη μουστάρδα και το θυμάρι. Ανακατεύουμε καλά, αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε αμέσως την τηγανιά κοτόπουλου με φρέσκα κρεμμυδάκια και δυόσμο.
Συνταγή εδώ
Υλικά: 500 γρ. μανιτάρια champignon, 1 κρεμμύδι, 1 πράσινη πιπεριά, 1 πιπεριά Φλωρίνης, 1 καρότο, 1 σκ. σκόρδο, 6 κ.σ. ελαιόλαδο, 3-4 κλ. Θυμάρι, 1 κ.σ. ρίγανη, αποξηραμένη, 1 κύβο λαχανικών, 120 γρ. λευκό κρασί, χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι, 1 κ.σ. μουστάρδα, 1 κ.σ. μέλι, 100 γρ. νερό, 3 κ.σ. κρέμα βαλσάμικο, αλάτι, πιπέρι.
Εκτέλεση: Κόβουμε τα μανιτάρια, το κρεμμύδι και τις πιπεριές σε μεγάλα κομμάτια, το καρότο σε λεπτά στικς και ψιλοκόβουμε το σκόρδο. Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε να κάψει.
Ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, τις πιπεριές και τα καρότα, και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά χωρίς να ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. Μεταφέρουμε τα λαχανικά σε ένα μπολ και ρίχνουμε στο τηγάνι το σκόρδο, το θυμάρι και τα μανιτάρια. Μαγειρεύουμε για τουλάχιστον 7-8 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.
Ρίχνουμε τα υπόλοιπα λαχανικά από το μπολ και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τη ρίγανη, τον κύβο, αλάτι και πιπέρι, και σβήνουμε με το κρασί και τον χυμό λεμονιού. Ρίχνουμε τη μουστάρδα, το μέλι και το νερό, και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα. Προσθέτουμε την κρέμα βαλσάμικου, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 5-6 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, φέτα και φρυγανισμένο ψωμί.
Συνταγή εδώ
Υλικά: 1 κρεμμύδι,1 σκελίδα σκόρδο, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, 500 γρ. συκωτάκια κοτόπουλου,1 κ.σ. ρίγανη, 50 γρ. κρέμα βαλσάμικο, 150 γρ. νερό
Για το σερβίρισμα: ρίγανη, ελαιόλαδο, ψωμί
Εκτέλεση: οποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Κόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε στο τηγάνι. Σε ένα μπολ βάζουμε τα συκωτάκια και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. Τα βάζουμε στο τηγάνι και σοτάρουμε 3-4 λεπτά για να πάρουν χρώμα.
Προσθέτουμε τη ρίγανη, την κρέμα βαλσάμικο και ανακατεύουμε. Σβήνουμε με το νερό και καλύπτουμε με το καπάκι. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 15-20 λεπτά. Σερβίρουμε με ρίγανη, ελαιόλαδο και ψωμί.
Συνταγή εδώ
Υλικά: 1/3 φλ. ελαιόλαδο, 800 γρ. χοιρινό από σπάλα, 1-2 πράσα το λευκό μέρος, 1 ζουμερό λεμόνι, αλάτι, πιπέρι (φρεσκοτριμμένο ).
Εκτέλεση: Κόβουμε με μαχαίρι πρώτα τα πράσα σε χοντρές φέτες, μόνο το άσπρο τρυφερό μέρος. Ζεσταίνουμε σε τηγάνι το ελαιόλαδο και αφήνουμε τα πράσα να μαλακώσουν σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά. Δυναμώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το χοιρινό κομμένο σε μπουκιές.
Αφήνουμε να ροδίσει καλά για 10 λεπτά. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και σβήνουμε με το χυμό από 1 μεγάλο λεμόνι. Σκεπάζουμε το τηγάνι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε για 10 λεπτά, να πιεί το φαγητό όλα τα υγρά του και να μείνει μόνο με το λάδι του. Στο τέλος πασπαλίζουμε με χοντροκομμένο κόκκινο πιπέρι.
Συνταγή εδώ