Τέλειες συνταγές για σπιτικό brunch

Επειδή το brunch είναι υπέροχο, αλλά μερικές φορές δεν θες να βγεις από το σπίτι. Εμείς θα σου πούμε πώς να το φτιάξεις.
Τέλειες συνταγές για σπιτικό brunch
Αλμυρές αυγοφέτες με τηγανητό αυγό & φέτα
Υλικά: 8 φέτες χωριάτικο ψωμί, 200 ml φρέσκο γάλα, 3 αυγά, ¼ κ.γ. ξερή ρίγανη, ¼ κ.γ. ξερό θυμάρι, ελαιόλαδο, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το σερβίρισμα: 2-4 αυγά, 150 γρ. φέτα θρυμματισμένη, κλωναράκια φρέσκιας ρίγανης, μέλι ή maple syrup

Εκτέλεση: Ετοιμάζουμε τις αυγοφέτες. Σε μπολ ανακατεύουμε με σύρμα το γάλα, τα αυγά, τη ρίγανη, το θυμάρι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Τοποθετούμε τις φέτες ψωμιού γυρνώντας τες να καλυφθούν από το μείγμα και τις αφήνουμε να το απορροφήσουν για 5 λεπτά. Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και ψήνουμε τις φέτες ψωμιού για 3-4 λεπτά πλευρά την κάθε πλευρά, ή μέχρι να χρυσοψηθούν. Τις σερβίρουμε σε πιάτα. Στο ίδιο τηγάνι τηγανίζουμε τα αυγά, αλατοπιπερώνοντάς τα και μόλις ετοιμαστούν, τα ακουμπάμε πάνω στις σερβιρισμένες αυγοφέτες. Πασπαλίζουμε τις αυγοφέτες με θρυμματισμένη φέτα και φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης και σερβίρουμε αμέσως. Εναλλακτικά μπορούμε να σερβίρουμε τις αυγοφέτες με θρυμματισμένη φέτα και λίγο μέλι ή maple syrup.
Η συνταγή από εδώ

Berries & yogurt bowl
Υλικά: 170 γρ. γιαούρτι, 700 γρ. μείγμα φρούτων, 200 γρ. μέλι, 200 γρ. φράουλα κατεψυγμένη σε μικρά κομμάτια, 100 γρ. blackberries κατεψυγμένα, 100 γρ. blackcurrant κατεψυγμένα, 130 γρ. μπανάνα κατεψυγμένη σε μικρά κομμάτια
Για το σερβίρισμα: νιφάδες διατροφικής μαγιάς, φράουλες κομμένες σε φέτες, μούρα ολόκληρα, σταφίδες, μπανάνα κομμένη σε ροδέλα, σπόροι τσία, αμύγδαλο καβουρδισμένο σπασμένο σε χοντρά κομμάτια

Εκτέλεση: Σε ένα πολυμηχάνημα τοποθετούμε τα κατεψυγμένα φρούτα και το μέλι. Χτυπάμε πολύ δυνατά μέχρι να δημιουργηθεί μία λεία σφιχτή κρέμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε στο μείγμα με τα κατεψυγμένα φρούτα και το μέλι το γιαούρτι. Ανακατεύουμε πολύ καλά με τη βοήθεια ενός κουταλιού και μοιράζουμε σε μπωλ. Τοποθετούμε από πάνω τα toppings μοιράζοντάς τα σε ευθείες γραμμές έτσι ώστε να καλύψουμε όλη την επιφάνεια του μπωλ.
Η συνταγή από εδώ

Pancakes με ζύμη μπισκότου
Υλικά: 1 φλ. αλεύρι γ.ο.χ., 1 φλ. τρίμματα μπισκότου, 1 κ.σ κοφτό μπέικιν πάουντερ, 1/4 φλ. καστανή ζάχαρη, 1 πρέζα αλάτι, 2 μεγάλα αυγά, 1½ φλ. ξινόγαλα, 1¼ φλ. γάλα, 1/4 φλ. λιωμένο βούτυρο
Για το σερβίρισμα: μπανάνες ή φράουλες, βούτυρο, μέλι ή σιρόπι σοκολάτας

Εκτέλεση: Βάζουμε πρώτα σε ένα μπολ το αλεύρι, το τρίμμα μπισκότου, το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη, το αλάτι και αν θέλετε μία πρέζα κανέλα. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τα αυγά και τα χτυπάμε με το σύρμα ανάδευσης. Προσθέτουμε το ξινόγαλα, το γάλα και το λιωμένο βούτυρο. Ρίχνουμε τα υγρά υλικά στα στερεά. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι απαλά. Μην ανακατεύετε πολύ το μείγμα. Δεν πειράζει που θα έχει κομματάκια από μπισκότο μέσα. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι με λίγη λιπαρή ουσία, όπως λάδι ή βούτυρο. Υπολογίζουμε μισό φλιτζάνι μείγματος για κάθε pancake. Ρίχνουμε το μείγμα και τηγανίζουμε μέχρι να φανούν φυσαλίδες στην επιφάνεια και στην περίμετρο. Αναποδογυρίζουμε και αφήνουμε να ψηθεί η τηγανίτα και από την άλλη πλευρά. Συμπληρώνουμε ελάχιστο λάδι στο τηγάνι κατά διαστήματα. Σερβίρουμε τις τηγανίτες ζεστές με μέλι ή σιρόπι σοκολάτας. Ταιριάζουν τέλεια με μπανάνα και φρέσκα φρούτα.
Η συνταγή από εδώ

Eggs Benedict σε 30’
Από τον Άκη Πετρετζίκη
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v