Συνταγές για λαχταριστά κεφτεδάκια

Από τα καλύτερα, τα πιο μαμαδίστικα, τα πιο αγαπημένα φαγητά. Κι εμείς σου έχουμε πέντε συνταγές για να τα φτιάξεις μούρλια.
Συνταγές για λαχταριστά κεφτεδάκια

Αφράτα κεφτεδάκια τηγανητά
Υλικά: 800 γραμ. κιμά μοσχαρίσιο ή ανάμεικτο με χοιρινό (μια φορά περασμένο από τη μηχανή του κιμά), 3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί (μουσκεμένο και στυμμένο), 2 μεγάλα κρεμμύδια τριμμένα στον τρίφτη, 1 ώριμη σφιχτή ντομάτα τριμμένη στον τρίφτη, 1/3 φλ. ξίδι από κρασί, 1 αυγό, 1 κ.γλ. ρίγανη, 1 κ.σ. φρέσκο βασιλικός ψιλοκομμένο, 1 κ.σ. φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο, 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ελαιόλαδο για το τηγάνισμα, αλεύρι για το πανάρισμα

Εκτέλεση: Σε μια λεκάνη απλώνουμε τον κιμά και τον περιχύνουμε με το ξίδι. Κάνουμε μια λακκούβα στη μέση και προσθέτουμε όλα τα υλικά: ψωμί, κρεμμύδια (με τα υγρά τους), αυγό, μυρωδικά και αλατοπίπερο. Ζυμώνουμε το μείγμα, να ενωθεί καλά. Σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για 30΄. Έτσι θα αρωματιστεί ο κιμάς και τα κεφτεδάκια θα γίνουν τέλεια. Πλάθουμε μεγάλους κεφτέδες και τους πλαταίνουμε με τις παλάμες μας. Στη συνέχεια τους αλευρώνουμε και τους τινάζουμε ελαφρά. Έχουμε στο μεταξύ ζεστάνει ελαιόλαδο (τόσο όσο να καλύπτει το μισό κεφτέ όταν θα τηγανίζεται) σε φαρδύ τηγάνι και τηγανίζουμε για 3΄ από κάθε πλευρά. Αφήνουμε τους κεφτέδες σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν. (Αν σας μείνουν τηγανισμένα κεφτεδάκια, την επόμενη μέρα φτιάξτε μια απλή σάλτσα ντομάτας και αφού βράσει για 10΄ ρίξτε τους κεφτέδες να πάρουν μία βράση).
Η συνταγή από εδώ

Κεφτεδάκια στο τηγάνι με κόκκινη σάλτσα και μοτσαρέλα
Υλικά: 800 γρ. μοσχαρίσιος άπαχος κιμάς, 2 φέτες ψωμιού σε ψίχουλα, 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 1 αυγό, Ρίγανη, κύμινο, 300 γρ. μανιτάρια, 4 ντομάτες ώριμες τριμμένες, 2 μπάλες μοτσαρέλα, βασιλικός φρέσκος, ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση: Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τον κιμά με τα ψίχουλα, τα μυρωδικά, το αυγό, το κρεμμύδι, 2 κουταλιές λάδι και αλατοπίπερο. Ζυμώνουμε με βρεγμένα χέρια να ομογενοποιηθεί το μείγμα και πλάθουμε τους κεφτέδες. Τηγανίζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι με 4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο. Όταν ροδίσουν και από τις δύο πλευρές, προσθέτουμε τα μανιτάρια κομμένα στα τέσσερα και βάζουμε λίγο λάδι ακόμα. Όταν τα μανιτάρια μαλακώσουν ρίχνουμε και την τριμμένη ντομάτα, αλατοπίπερο και το αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά. Βγάζουμε από το τηγάνι το φαγητό και το μεταφέρουμε σε ένα πυρέξ. Βάζουμε την μοτσαρέλα σε κομμάτια πάνω από το φαγητό και λίγο φρέσκο βασιλικό και ψήνουμε στον φούρνο, στους 200 για 30 λεπτά, να δέσει η σάλτσα και να λιώσει η μοτσαρέλα.
Η συνταγή από εδώ

Κεφτεδάκια στιφάδο
Υλικά: 500 γραμ κιμάς μοσχαρίσιος, 2 κ.σ. φρυγανιά, 1 αυγό, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, μαϊντανός, αλάτι, φρέσκο πιπέρι, 1 κ.γ. μπαχάρι, ελαιόλαδο για τηγάνισμα
Για το στιφάδο: 1/2 ποτηράκι ελαιόλαδο, 30 μικρά κρεμμυδάκια φρέσκα ή έτοιμα κατεψυγμένα, 1 κ.σ. πελτέ, 1 ντομάτα τριμμένη, 1 ξυλάκι κανέλας, 1 κ.γ. ζάχαρη, 1 φύλλο δάφνης, φρέσκο πιπέρι, αλάτι, 1/2 ποτηράκι κόκκινο κρασί

Εκτέλεση: Βάζουμε τα υλικά απο τα κεφτεδάκια σε ένα μπολ και τα ζυμώνουμε πολύ καλά να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα. Πλάθουμε σε μπαλίτσες και τηγανίζουμε για 3 λεπτά ίσα να πάρουν χρώμα σε λίγο λάδι. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα κρεμμυδάκια και τα σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν χρώμα 10 λεπτά περίπου, τα σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί. Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα την ζάχαρη και τον πελτέ τρίβοντας στην βάση της κατσαρόλας και ανακατεύουμε καλά προσθέτοντας όλα τα μυρωδικά μας, αλάτι και πιπέρι. Ρίχνουμε λίγο νεράκι ζεστό και προσθέτουμε προσεκτικά τα κεφτεδάκια, και σιγομαγειρεύουμε για 30 λεπτά.
Η συνταγή από εδώ

Σουηδικά κεφτεδάκια με φασόλια και μανιτάρια
Υλικά:
Για τα κεφτεδάκια: 250 γρ. μανιτάρια ψιλοκομμένα, 400 γρ. μικρά άσπρα φασόλια βρασμένα, 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 1 1/4 κούπα φρυγανιά τριμμένη, 1/2 κούπα μαϊντανός, 1 κουταλάκι δεντρολίβανο, 1 κουταλάκι Worcestershire sauce, 1 κουταλάκι soy sauce, λίγο μοσχοκάρυδο, λίγη καπνιστή πάπρικα
Για τη σάλτσα: 400 γρ. γάλα καρύδας, 1 κουταλάκι Worcestershire sauce, 3 κούπες ζωμό λαχανικών, 1/4 κούπας αλεύρι

Εκτέλεση: Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια και πλάθουμε σε μικρές μπαλίτσες. Τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια για ένα λεπτό από κάθε πλευρά. Προσθέτουμε τα υλικά για τη σάλτσα κι ανακατεύουμε απαλά.
Η συνταγή από εδώ

Κεφτεδάκια με σπανάκι στην κατσαρόλα
Υλικά: Κεφτεδάκια έτοιμα, 1 κιλό σπανάκι, 2-3 κρεμμύδια ξερά, 2-3 κρεμμύδια χλωρά, αλάτι, πιπέρι, λίγο λάδι

Εκτέλεση: Πρώτα θα ζεματισουμε τα χόρτα το πρώτο νερό το πετάμε. Μετά τα βάζουμε όλα μαζί στην κατσαρόλα αλατοπιπερώνουμε και από πάνω βάζουμε τα κεφτεδάκια. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά.
Η συνταγή από εδώ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v