Από τα πρώτα ζαχαροπλαστεία στην Αθήνα που έφτιαξαν γλυκά χωρίς ζάχαρη, το Φύσις σε δύο διευθύνσεις ετοιμάζει καθημερινά λαχταριστά παγωτά χωρίς ζάχαρη, όπως αυτό με το καβουρδισμένο φιστίκι Αιγίνης, δροσερές τάρτες με βερίκοκο και άλλα φρούτα εποχής, και τούρτες παγωτό, όπως αυτή με το κουλίς φράουλας.
Πολύ πριν η Στέβια γίνει της μόδας στα γλυκά χωρίς ζάχαρη, αυτό το ζαχαροπλαστείο έφτιαχνε πεντανόστιμες, ολόφρεσκες πάστες, μπισκότα αλλά και τούρτες με το συγκεκριμένο γλυκαντικό. Συνεχίζει ακάθεκτο μέχρι σήμερα, έχοντας αποκτήσει 5 «αδερφάκια» franchise σε όλη την Αττική και έχοντας εμπλουτίσει τη γκάμα του με νέες λιχουδιές. Λαχταριστή επιλογή για αυτήν την περίοδο, ένα κυπελάκι παγωτό με… κατάμαυρη σοκολάτα.
Light, αφράτα, με 0% ζάχαρη, αλλά και χωρίς γλουτένη για όσους έχουν δυσανεξία, είναι μερικά από τα πιο λαχταριστά γλυκά των ζαχαροπλαστείων Fresh. Από εδώ θα δοκιμάσεις λιχουδιές όπως το κέικ πορτοκάλι, το κέικ διπλής σοκολάτας, το cheesecake, η τούρτα τρούφας, οι μαρμελάδες (κεράσι, φράουλα, ροδάκινο, βερίκοκο), η μους σοκολάτας και η μους γιαούρτι με λάιμ.
Δύο… νεράιδες στην Νέα Ερυθραία ετοιμάζουν καθημερινά λαχταριστά raw vegan γλυκά αλλά και αλμυρά σνακ με βιολογικές πρώτες ύλες. Στα γλυκά τους βάζουν αγαύη αντί για ζάχαρη, και δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τα κανονικά. Δοκίμασε Chocolate + white chocolate cake, με χουρμάδες, αμύγδαλα, ηλιόσπορο, φαγόπυρο και λάδι καρύδας, ή ένα Pitaya & mango jello cake, με αμύγδαλα, φαγόπυρο, χουρμάδες, ηλιόσπορο, ροζ πιτάγια και mango.