4 εύκολα νηστίσιμα γλυκά
Ακόμη και στις ημέρες της νηστείας, η απόλαυση δεν λείπει. Με λίγα και απλά υλικά, φτιάχνουμε εύκολα γλυκά για κάθε γούστο: σοκολατένιο fudge, μπισκότα, μπουκίτσες και σοκολατάκια.

Η περίοδος της νηστείας δεν σημαίνει ότι πρέπει να στερηθούμε τις γλυκές απολαύσεις. Ακόμα και με λίγα και απλά υλικά, μπορούμε να φτιάξουμε εύκολα και νόστιμα γλυκά που θα ικανοποιήσουν την επιθυμία μας για κάτι γλυκό.
Τέσσερις συνταγές απλές, γρήγορες και γεμάτες γεύση, για να κάνουμε τη νηστεία λίγο πιο γλυκιά.
SSSSShοκολατάκια με μπανάνα
Υλικά: 2 μπανάνες, 150 γρ. κουβερτούρα vegan, 2-3 κ.σ. τριμμένα φουντούκια ή καρύδα.
Εκτέλεση: Κόβουμε τις μπανάνες σε ροδέλες και λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Βουτάμε τις φέτες μπανάνας στη λιωμένη σοκολάτα, τις τοποθετούμε σε λαδόκολλα και πασπαλίζουμε με φουντούκια ή καρύδα. Βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά μέχρι να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα και απολαμβάνουμε.
Μπισκοτάκια με ταχίνι και μέλι
Υλικά: 1/2 φλ. ταχίνι, 1/2 φλ. μέλι ή πετιμέζι, 1 φλ. αλεύρι, 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ.
Εκτέλεση: Σε μπολ ανακατεύουμε το ταχίνι με το μέλι, προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει ζύμη. Πλάθουμε μικρά μπισκοτάκια, τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180°C για 12-15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
Μπουκίτσες ξηρών καρπών και αποξηραμένων φρούτων
Υλικά: 200 γρ. χουρμάδες χωρίς κουκούτσι, 100 γρ. καρύδια, 1/2 κ.γ. κανέλα.
Εκτέλεση: Βάζουμε τους χουρμάδες, τα καρύδια και την κανέλα στο μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν πάστα. Πλάθουμε μικρές μπαλίτσες και, αν θέλουμε, τις κυλάμε σε κακάο ή τριμμένη καρύδα. Αποθηκεύουμε στο ψυγείο και απολαμβάνουμε όποτε θέλουμε.
Νηστίσιμο σοκολατένιο fudge με ταχίνι
Υλικά: 200 γρ. κουβερτούρα vegan, 1/2 φλ. ταχίνι, 2 κ.σ. σιρόπι αγαύης ή μέλι (αν το θέλεις αυστηρά νηστίσιμο χρησιμοποίησε σιρόπι αγαύης), 1/2 φλ. καρύδια ψιλοκομμένα.
Εκτέλεση: Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και προσθέτουμε το ταχίνι και το σιρόπι αγαύης. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και προσθέτουμε τα καρύδια. Αδειάζουμε το μείγμα σε μικρό ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα και το απλώνουμε ομοιόμορφα. Το τοποθετούμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες μέχρι να σφίξει καλά. Κόβουμε σε μπουκίτσες και απολαμβάνουμε.