Πού να φας καλά στο Νέο Ηράκλειο;

Στην ερώτηση περί ορέξεως απαντάμε Νέο Ηράκλειο κάνοντας μια περιποιημένη γύρα στα καλύτερα φαγάδικα της περιοχής και δοκιμάζοντας την κουζίνα τους.

Πού να φας καλά στο Νέο Ηράκλειο;

Εδώ και λίγα χρόνια το Νέο Ηράκλειο είναι μια από τις πλέον ανερχόμενες φαγητοπιάτσες της πρωτεύουσας τρατάροντάς μας με κάθε είδους νοστιμιές και προσελκύοντας πια foodies από κάθε γωνιά των Αθηνών. Εμείς πιστοί στο καθιερωμένο ραντεβού μας κάναμε πάλι για περιποιημένη γύρα στα πέριξ των πιο ονομαστών φαγάδικων του Νέου Ηρακλείου για να δοκιμάσουμε εκλεκτά μενού και καλομαγειρεμένα πιάτα που αναζητούσε σαν τρελός ο ουρανίσκος μας.

Parejaki Tapas Meze

Φιλοθέης 61, τηλ: 21 3047 2803

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Parejaki Tapas Meze (@parejakitapasmeze)


Κρυμμένο γαστρονομικό διαμαντάκι στο Ηράκλειο, το Parejaki σε περιμένει με έναν πρωτότυπο κατάλογο που απογειώνει την έννοια του σύγχρονου μεζέ. Ο όμορφα διαμορφωμένος και άνετος χώρος του, με τραπεζάκια τόσο στο υπερυψωμένο μπαλκονάκι όσο και στο ζεστό εσωτερικό του, δημιουργεί μια φιλόξενη, σχεδόν σπιτική ατμόσφαιρα. \n\nΣτον εκτενή του κατάλογο θα βρεις ευφάνταστους συνδυασμούς γεύσεων που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα. Μη φύγεις χωρίς να δοκιμάσεις τα βραχάκια πατάτας με χειροποίητη καπνιστή μαγιονέζα, το pancakes τηγανόψωμο με φέτα και ανθότυρο, το ταλαγάνι σχάρας με μαρμελάδα ντομάτας, αλλά και το hot dog σπετσοφάι με κασέρι Μυτιλήνης, sour cream, βαλσάμικο, BBQ sauce και jalapeños. Αν πάλι θέλεις κάτι ακόμα πιο ιδιαίτερο, τα τάκος με αρνάκι barbacoa και σος γιαουρτιού με κόλιανδρο, καθώς και το μπουκατίνι “παστιτσάκι” με αργομαγειρεμένο μοσχάρι, κρέμα μορνέ, μανιτάρια σιτάκε και βολάκι Τήνου θα σε κάνουν να επιστρέψεις ξανά και ξανά. Όλα αυτά σε έναν λογαριασμό που κυμαίνεται στα 20-25€ το άτομο, μαζί με κρασί.

Serial Grillers

Νεότητος 4, τηλ: 21 0285 0004

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by serialgrillers (@serialgrillers_umami)


Από τα μεζεδάκια περνάμε σε ένα ζουμερό μπέργκερ – και το Grillers που έχει γίνει αγαπημένο σημείο συνάντησης για όσους λατρεύουν το σωστά φτιαγμένο μπιφτεκόψωμο. Εδώ, η δημιουργικότητα στη γεύση δεν γνωρίζει όρια, με προτάσεις που καλύπτουν κάθε γούστο και κάθε όρεξη. Αν ψάχνεις κάτι διαφορετικό, δοκίμασε το Country burger, με ζουμερό μπιφτέκι προβατίνας, iceberg, ντομάτα, κρέμα φέτας, κρεμμύδι και σάλτσα ντομάτας, ή το εκλεπτυσμένο Truffle chicken, με ψητό φιλέτο κοτόπουλου μπούτι, καπνιστό τυρί, μανιτάρια σωτέ και μαγιονέζα με λάδι τρούφας. Για τους πραγματικά πεινασμένους, το Double KING είναι μια απόλυτα χορταστική εμπειρία, με διπλό μοσχαρίσιο μπιφτέκι, τσένταρ, μαρμελάδα bacon, καραμελωμένα κρεμμύδια, ντομάτα, crispy onions και μαγιονέζα. Το πληθωρικό μενού, συνδυασμένο με πατάτες και μια δροσερή μπίρα, θα σου κοστίσει περίπου 12-15€ το άτομο.

Αφρόψαρο

Μαρίνου Αντύπα 62-66, τηλ: 2102723000


Αυτό το μοντέρνο στέκι, με τη διακόσμηση που αποπνέει θαλασσινή αύρα, σερβίρει γευστικές προτάσεις που θα σε συναρπάσουν. Εδώ σε περιμένουν πιάτα φτιαγμένα με μεράκι, σε ευφάνταστους συνδυασμούς, όπως Boquerones με γαύρο μαρινάτο πάνω σε μπρουσκέτα με αρωματικό βούτυρο και jalapenos, καλαμάρι σωτέ με πέστο φυστικιού Αιγίνης και κρέμα μέντας, κροκέτες μπακαλιάρου με κουρκούτι μπύρας και αγιολί μαύρου σκόρδου, γαρίδες κριθαρότο μαγειρεμένες σε ζωμό μπισκ και λαχανικά και θαλασσινή καρμπονάρα με γαρίδα, αυγά χρυσής ρέγκας και guanciale. Ο λογαριασμός, μαζί με ένα ποτήρι κρασί, υπολογίζεται στα 35€ ανά άτομο.

Χοχλιός

Κανάρη 7, τηλ: 21 3036 6117

Η κρητική κουζίνα έκανε δυναμική είσοδο στο Νέο Ηράκλειο μέσα από τον Χοχλιό, που φέρνει στο τραπέζι σου αυθεντικές γεύσεις της λεβεντογέννας, μαγειρεμένες με παραδοσιακό τρόπο και πλούσια νοστιμιά. Στο μενού θα βρεις αρνί οφτό σε γενναιόδωρη μερίδα, χοχλιούς στιφάδο με ντομάτα, κρεμμύδι και κανέλα, στραπατσάδα με σύγκλινο, αμπελοφυλλοντολμάδες, απάκι χοιρινό με μανιτάρια και ανθόγαλα, κουνέλι κρασάτο τηγανιτό, καθώς και μακαρόνια σύζουμα με ανθότυρο, βρασμένα σε ζωμό κρέατος, μαζί με πολλές ακόμα λαχταριστές επιλογές. Όσοι λατρεύουν τις πίτες να μην προσπεράσουν την παστουρμαδόπιτα, την σαρικόπιτα και τη μαραθόπιτα του μενού. Συνοδεία ρακής ή ρακόμελου, ο λογαριασμός κυμαίνεται στα 18-22€ το άτομο.

Ιστορίες του Μπάρμπα

Πευκών 3, 21 0283 7223

Δω μου κι άλλη τέτοια νόστιμη ιστορία μπάρμπα συνηθίζουν να λένε οι θαμώνες αυτής της πολύ δημοφιλούς ουζοψαροταβερνίτσας στο Νέο Ηράκλειο αφού την έχουν μετατρέψει σε στέκι τους για τα υπέροχα θαλασσινά μεζεδάκια και τις value for money τιμές της. Η ζεστή σάλα είναι ιδανική για να στήσεις τρικούβερτο τσιμπούσι από το οποίο δεν πρέπει να λείψει το φύκι Wakame με ψίχα μπλε καβουριού, η τηγανιτή γάμπαρη με πολίτικη σαλάτα, το κριθαρότο με καλαμάρι, τα γεμιστά με τόνο, τραχανά Σκύρου και αγριόρυζο αλλά και τα νιόκι με γαρίδες. Κάθε μέρα στον κατάλογο θα βρεις και φρέσκο ψαράκι. Ο λογαριασμός στα 20-25€ το άτομο με κρασάκι εφόσον αποφύγεις το φρέσκο ψάρι.

Moocasa

Μαρίνου Αντύπα 66, τηλ.: 21 0275 0006

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Giannis Trifonis (@giannis_trifonis)


Το πρώτο steak and lobster εστιατόριο στην Ελλάδα άνοιξε τις πόρτες του λίγους μήνες πριν στο Νέο Ηράκλειο κι εμείς μια χαρά την πήραμε είναι η αλήθεια αφού ψάχναμε καιρό ένα γαστρονομικό σποτ που να συνδυάζει τόσο καλά τους θησαυρούς της στεριάς και της θάλασσας. Η ανοιχτή κουζίνα και το εντυπωσιακό κελάρι σίγουρα κλέβουν τις διακοσμητικές εντυπώσεις ενώ από το μενού ξεχωρίζουμε τις πολύ ενδιαφέρουσες premium κοπές όπως porterhouse και tomahawk, τα κεφτεδάκια από Wagyu, τα dumplings αστακού και τα στρείδια "Amazon" με μπέικον, ξινή κρέμα και χαβιάρι. Η φάση είναι ξεκάθαρα surf n turf επομένως μην λησμονήσεις να δοκιμάσεις το πιάτο με το μοσχάρι και τον αστακό. Ο λογαριασμός μαζί με ποτήρι κρασί στα 50-60€ το άτομο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v