To Chico’s στο Χαϊδάρι είναι το μεξικάνικο που έψαχναν τα δυτικά προάστια

Το Chico’s στο Χαϊδάρι είναι ένα υπέροχο εστιατόριο με μεξικάνικη κουζίνα, που σερβίρει τάκος, εντσιλάδας, γουακαμόλε και άλλα παραδοσιακά πιάτα σε καλές τιμές από 20€ το άτομο.

To Chico’s στο Χαϊδάρι είναι το μεξικάνικο που έψαχναν τα δυτικά προάστια

Υπάρχουν δύο ειδών άνθρωποι εκεί έξω. Αυτοί που αγαπούν την μεξικάνικη κουζίνα κι αυτοί που δεν έχουν δοκιμάσει για να προστεθούν με τους πρώτους. Δε χρειάζεται να σου γράψουμε σε ποια κατηγορία ανθρώπων ανήκουμε εμείς αφού πολλές φορές έχουμε εκφράσει νέτα, σκέτα και ξάστερα την αγάπη μας για τα αγαπημένα μας μεξικάνικα στην πόλη.

Οι επιλογές τα τελευταία χρόνια για σωστό μεξικάνικο στην Αθήνα, έχουν πολλαπλασιαστεί ευτυχώς, ωστόσο καλό είναι να γίνει μια κάποια διαλογή για να μην πέσεις πάνω σε κάποια φόλα λουσμένη στο τσένταρ και στο αβοκάντο που έχει τόση σχέση με την κουζίνα της λατινοαμερικάνικης χώρας όσο οι ελληνικές βιντεοκασέτες των 80s με τις ταινιάρες της πατρίδας μας που έπρεπε να πάρουν Όσκαρ.

Για αυτόν τον λόγο κάθε φορά που ακούμε πολλές καλές κουβέντες για κάποιο αθηναϊκό μεξικάνικο, σπεύδουμε να διαπιστώσουμε ιδίοις στόμασι του λόγου το αληθές. Κάπως έτσι βρεθήκαμε στο Chico’s στο Χαϊδάρι με ένα καλό προαίσθημα γιατί τα δυτικά προάστια μας έχουν δώσει μπόλικες αφορμές για ασταμάτητες μπουριτομαχίες και τσίλι κον κάρνε βραδιές στα καλύτερα μεξικάνικα τριγύρω. Το Chico’s είναι μια αυθεντική Tequileria Mexicana που έχει αγαπηθεί πολύ όπως μαρτυρά κι η βαθμολογία του 4,5 στα google reviews σε σύνολο 1950 κριτικών με πολλούς reviewers να επισημαίνουν την value for money σχέση μεταξύ ποιότητας, μερίδων και τιμών. Οι προσδοκίες μας ήταν αυξημένες όπως καταλαβαίνεις για αυτό και κάναμε από νωρίς την κράτησή μας μην βρεθούμε χωρίς τραπεζάκι.

Η πιάτσα της Καραϊσκάκη όπου βρίσκεται και το Chico’s είναι με διαφορά της δεύτερης η πιο δημοφιλής του Χαϊδαρίου με άπειρες επιλογές για φαγητό και ποτό που δεν αξίζει να προσπεράσεις. Μπαίνοντας στον χώρο δίνεις ένα πρώτο credit στον διακοσμητή γιατί δεν ακολούθησε την γνωστή αθηναϊκή πεπατημένη ενός φολκλόρ μεξικάνικου χωριού βγαλμένο από εγχώριο καρναβάλι αλλά αντ’ αυτού πρόσθεσε διακριτικές πινελιές που είναι ταμάμ για όσους κρύβουν λίγο λατινοαμερικάνικο ταμπεραμέντο στην ψυχούλα τους.


Ο τεράστιος κατάλογος με τις άπειρες επιλογές πάντα αποτελεί ένα ρίσκο για κάθε χώρο εστίασης. Κι αν οι μπόλικες επιλογές σε ποτά πάντα εκτιμώνται αφού πείθουν και τους πλέον εξεζητημένους ουρανίσκους να προσέλθουν στο εκάστοτε μπαρ, η πληθώρα των επιλογών στα φαγητά συνήθως αντιμετωπίζεται με μια καχυποψία αφού οι περισσότεροι –ημών συμπεριλαμβανομένων- είμαστε θιασώτες της άποψης: «λίγα και καλά».

Ξεκινήσαμε πίνοντας τα ποτάκια μας και τα κοκτεϊλάκια μας διαλέγοντας από μια μεγάλη λίστα απλών και premium spirits (από 7€) αλλά και κλασικών (από 8€) όπως και signature επιλογών (9€). Ωραιότατη η Zombie βερσιόν του καταλόγου (11,5€) αλλά και η Agave Paloma (9€) με τεκίλα αγαύης, σιρόπι αγαύης, γκρέιπφρουτ, 3cent γκρέιπφρουτ σόδα και λάιμ. Ισορροπημένα κι άκρως αλκοολούχα χωρίς τσιγκουνιές στη δόση, αποτέλεσαν την ιδανική αρχή για το μεξικάνικο τσιμπούσι που στήσαμε. Η αρχή έγινε με την Pappa Rosa (8€) μια γιγαντιαία πατάτα σιγοψημένη στο φούρνο γεμισμένη με ζουμερό μοσχαρίσιο μάγουλο, pure roso, λιωμένα τυριά και chorizo mayo. To συγκεκριμένο κολασμένο πιάτο μπήκε με άνεση στο top-3 όσων δοκιμάσαμε εκείνη τη μέρα χάρη στην όσο πρέπει πικάντικη γεύση και την υπέροχη νοστιμιά του. Oι λάτρεις του τηγανιτού κοτόπουλου ας σπεύσουν για το Pollo Frito (10,50€) του καταλόγου που έρχεται σε αντίστοιχη μερίδα ενός κουβά από γνωστή αλυσίδα της πιάτσας αλλά 3 επίπεδα πάνω σε νοστιμιά. Το τραγανό φιλέτο κοτόπουλο συνοδεύεται από dip honey chilli sauce για ασταμάτητες βούτες.

Περνάμε στα τάκος του καταλόγου που αποτελούν την εμπροσθοφυλακή του μενού. Έξτρα τραγανά σερβίρονταν σε τριάδες και ήταν πολύ τίμια, χωρίς να φτάνουν ωστόσο τα επίπεδα ενθουσιασμού που ένιωσε ο ουρανίσκος μας με τα προηγούμενα πιάτα. Τα Βarbacoa (10€) με σιγοψημένο μοσχάρι με sour cream, pico de gallo και enchilada sauce, τα Crispy Chicken (9,5€) με τραγάνες χειροποίητες μπουκίες από ζουμερό στήθος κοτόπουλο, honey-chili σως, pico de gallo και sour cream και τα Al Pastor (9,5€) με πανσέτα με πικάντικη salsa verde, mole, ψητό ανανά και πίκλα κρεμμύδι ξεχώριζαν αν μας ρωτάς. Κάπου εδώ αξίζει να επαναλάβουμε ότι οι μερίδες ήταν έξτρα χορταστικές και μεγάλες, βγάζοντας νοκ άουτ σε μέγεθος επίδοξους ανταγωνιστές.


Όντας μερακλήδες δεν θα γινόταν να προσπεράσουμε τα Pulled Pork Tamales (12,5€) με σιγομαγειρεμένη χοιρινή σπάλα με καραμελωμένα μήλα, αρωματικό ρύζι μπασμάτι και πιτάκια. Φτάνοντας προς το τέλος ήρθε στο τραπέζι μας το καλύτερο πιάτο εξ όσων δοκιμάσαμε μιας και η Carne Asado Enchiladas ήταν φανταστικοκαταπληκτική κι όσο πικάντικη χρειάζεται για να μην την προσπεράσουν κι οι πιο ευαίσθητοι ουρανίσκοι της παρέας. Τορτίγιες καλαμποκιού με σιγομαγειρεμένο μοσχάρι, γραβιέρα, enchilada sauce και λιωμένα τυριά συνυπήρξαν αρμονικά αναδεικνύοντας την γευστική υπεροχή του πιάτου σε σχέση με όσες αντίστοιχες Enchiladas δοκιμάσαμε πρόσφατα.

Το Chicken Avocado Burrito (11,50€) ήταν ίσως το μόνο αδύναμο πιάτο από όσα δοκιμάσαμε ωστόσο σε έναν τόσο μεγάλο κατάλογο είναι λογικό να υπάρξουν και κάποιες αστοχίες. Επρόκειτο για μια ζεστή τορτίγια με κοτόπουλο σχάρας, ψιλοκομμένο αβοκάντο, sour cream και pico de gallo η οποία όμως δεν έκανε το γευστικό step up που περιμέναμε ώστε να ξεχωρίσει από όσες μπορείς να βρεις πλέον ολούθε, καθώς ήταν πιο στεγνή από όσο θέλαμε ενώ απουσίαζε και κάποια τσαχπινιά για να απογειωθεί το πιάτο.

Σε κάθε περίπτωση το Chico’s με τις τεράστιες μερίδες δικαίως μπαίνει στη λίστα με τα πιο value for money μεξικάνικων της πρωτεύουσας καθώς με 20-22€ το άτομο θα φας και θα πιείς (απλό ποτό ή κάποιο κοκτέιλ) κουνώντας περήφανα το σομπρέρο σου κατά την έξοδο. Στόκαρε και λίγο γκουακαμόλε φεύγοντας καθώς έχει γίνει σοβαρή χειροποίητη δουλίτσα κι εδώ.

 

 

Chico’s

Στρ. Καραϊσκάκη 49, Χαϊδάρι, τηλ.: 21 0581 7107

Facebook

Instagram

Κάνει διανομή και με delivery (E-food, Wolt, Box)

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v