Ο Ευριπίδης του Χαλανδρίου ανάμεσα στα καλύτερα βιβλιοπωλεία του κόσμου

Η βρετανική the Telegraph συμπεριέλαβε πριν από λίγο καιρό τον Ευριπίδη στη λίστα με τα καλύτερα βιβλιοπωλεία του κόσμου για το 2024, κι έχουμε χαρά μεγάλη.

Ο Ευριπίδης του Χαλανδρίου ανάμεσα στα καλύτερα βιβλιοπωλεία του κόσμου

Πλάι στο φημισμένο Shakespeare & Co του Παρισιού, το Ateneo του Μπουένος Άιρες και το Acqua Alta της Βενετίας βρέθηκε ο «δικός μας» Ευριπίδης, στη λίστα που έφτιαξε πριν από λίγο καιρό η βρετανική εφημερίδα The Telegraph με τα καλύτερα βιβλιοπωλεία του κόσμου. 

Στο δημοσίευμα, ο αρθρογράφος Chris Moss αναφέρει χαρακτηριστικά: «Αν και τα περισσότερα μπορεί να σου φαίνονται ελληνικά (σ.σ. φράση που χρησιμοποιείται στα αγγλικά, σε αντιστοιχία με το δικό μας «μου φαίνονται κινέζικα») υπάρχουν ξενόγλωσσα βιβλία και γραφική ύλη,
καθώς και ένα μικρό καφέ σε αυτό το όμορφο βιβλιοπωλείο της Αθήνας. Ιδρύθηκε το 1955, και παρόλο που ξεκίνησε ως ένα μικρό γωνιακό κατάστημα, έχει εξελιχθεί σε ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία της πόλης. Μοναδικά φωτιστικά, μοντέρνα διακόσμηση και καλοσχεδιασμένα καθίσματα, μαζί με ράφια γεμάτα βιβλία, κάνουν το χώρο να μοιάζει με μια ιδιαίτερα κομψή βιβλιοθήκη».

Στην σχετική ανακοίνωσή του, το δημοφιλές βιβλιοπωλείο του Χαλανδρίου που θα γιορτάσει του χρόνου τα 70α του γενέθλια, ανέφερε: «Η αναγνώριση αυτή ήρθε να προστεθεί στην διάκριση που είχαμε λάβει τον Ιανουάριο του 2018, όταν ο Αγγλικός εκδοτικός οίκος Pan Macmillan δημοσίευσε μία λίστα με τα 25 ομορφότερα βιβλιοπωλεία του κόσμου και ο Ευριπίδης στη Στοά ήταν ανάμεσά τους! Βιβλιοπωλεία από όλο τον κόσμο που ξεχώρισαν για την αρχιτεκτονική, τη διακόσμηση, την ποικιλία των βιβλίων και το φιλόξενο περιβάλλον τους συγκεντρωμένα σε μία εξαιρετική λίστα για βιβλιόφιλους και όχι μόνο».

Δείτε ολόκληρο το άρθρο της Telegraph, και τα άλλα πέντε βιβλιοπωλεία που συμπεριλήφθηκαν στο παγκόσμιο τοπ-6 μαζί με τον Ευριπίδη, εδώ

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v