Το φιστίκι Αιγίνης πήρε την πρωτιά στη λίστα των καλύτερων ξηρών καρπών του κόσμου

Το φιστίκι Αιγίνης βρέθηκε στην κορυφή της λίστας του Taste Atlas με τους καλύτερους ξηρούς καρπούς του πλανήτη και έχουμε χαρά μεγάλη.

Το φιστίκι Αιγίνης πήρε την πρωτιά στη λίστα των καλύτερων ξηρών καρπών του κόσμου

Έχουμε μεγάλη αγάπη στο φιστίκι Αιγίνης είναι η αλήθεια, ωστόσο την επόμενη φορά που θα πέσει στα χέρια μας ένα σακουλάκι θα δοκιμάσουμε το περιεχόμενό του με άλλη χάρη. Βλέπεις το πολυαγαπημένο μας φιστίκι πήρε την πρώτη θέση στη λίστα του Taste Atlas η οποία περιλάμβανε τους καλύτερους ξηρούς καρπούς του κόσμου, βγάζοντας νοκ άουτ τα τουρκικά φιστίκια από το Γκαζιαντέπ, τα ιταλικά από την Κατάνια και τους καρπούς μακαντάμια που συμπλήρωσαν την πρώτη τετράδα.

«Το εκπληκτικό αυτό φιστίκι προέρχεται από την Αιγινήτικη ποικιλία, η οποία καλλιεργείται παραδοσιακά στο νησί της Αίγινας από τα τέλη του 19ου αιώνα. Η πρώτη φιστικιά φυτεύτηκε το 1896 από τον Νικόλαο Πέρογλου, ο οποίος έφερε τους καρπούς από τη Συρία.

Οι κλιματολογικές συνθήκες και η σύσταση του εδάφους προσδίδουν στα φιστίκια αυτά ένα ξεχωριστό άρωμα και γεύση, για τα οποία θεωρούνται από τα καλύτερα στον κόσμο. Η συγκομιδή ξεκινά τον Αύγουστο, όταν οι καρποί συλλέγονται με μακριά, τυλιγμένα ξύλα που χρησιμοποιούνται για να χτυπήσουν τα κλαδιά χωρίς να καταστρέφουν το δέντρο» έγραψαν σχετικά στο Taste Atlas για τον «πρωταθλητή» της λίστας τους.

Στην καλύτερη 46αδα της λίστας βρέθηκαν άλλοι δύο ελληνικοί ξηροί καρποί και συγκεκριμένα τα φιστίκια από τα Μέγαρα που πήραν την 21η θέση και τα κελυφωτά φιστίκια Φθιώτιδας που πήραν την 23η θέση.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v