Φανταστικές ξεναγήσεις (δωρεάν και μη) στην Αθήνα για το τριήμερο

Σε βρίσκει το ερχόμενο τριήμερο στην Αθήνα; Σου έχουμε πέντε οργανωμένες ξεναγήσεις, που θα σου συστήσουν την πόλη αλλιώς.

Φανταστικές ξεναγήσεις (δωρεάν και μη) στην Αθήνα για το τριήμερο

Για εστιατόρια, μπαράκια και εκδρομές σου λέμε κάθε μέρα, αυτό το τριήμερο όμως θα κάνεις (και) κάτι διαφορετικό: Θα πας σε μια οργανωμένη ξενάγηση που θα σε μυήσει σε μυστικά της πόλης που αγνοούσες. Δες το σαν να έχεις πάει για city break στην Αθήνα, μια πόλη υπέροχη που πολλοί κάτοικοί της αντιπαθούν επειδή τη βλέπουν μονάχα μέσα από το παράθυρο του αυτοκινήτου τους, κολλημένοι στην κίνησή της. Η Αθήνα, όμως, δεν είναι αυτό. Η Αθήνα είναι όλα τα παρακάτω.

Η Αθήνα του Τσίλλερ με την Action Plus
Κυριακή 27 Οκτωβρίου, 18.00 με 20.00

Ο αρχιτέκτονας της Αθήνας και της καρδιάς μας, μέσα από μια απολαυστική, απογευματινή ξενάγηση στα κυριότερα αριστουργήματά του, λουσμένα στον εντυπωσιακό τους νυχτερινό φωτισμό. Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά οι διοργανωτές, «υπέροχα κτίρια, πεντελικά μάρμαρα, γρύπες, σφίγγες, ιωνικοί κίονες, χρυσοποίκιλτες διακοσμήσεις συνθέτουν το παζλ μιας πόλης που τόσο άδικα και επιπόλαια κατέστρεψε την αισθητική της. Σε αυτή την περιήγηση, ξετυλίγουμε το νήμα της ανάπτυξης της φυσιογνωμίας του ελληνικού αστικού χώρου». Το κόστος συμμετοχής είναι 15€ το άτομο. Κρατήσεις και πληροφορίες εδώ

Η Πνύκα και οι λόφοι Μουσών και Νυμφών με τον Δήμο Αθηναίων
Σάββατο 26 Οκτωβρίου, στις 13.00

Ο λόφος του Φιλοπάππου στην πραγματικότητα δεν είναι ένας. Είναι τρεις: Ο λόφος της Πνύκας, ο λόφος των Νυμφών, που μπορεί να ξέρετε και ως «του Αστεροσκοπείου», και ο λόφος των Μουσών –αυτός με το γιγάντιο μνημείο του Φιλοπάππου στην κορυφή του, που του έδωσε και το «ανεπίσημο» όνομα, το οποίο τελικά έμεινε. Η ξεναγός Λαυρεντία Γιαννόλα ξεκινά από το εκκλησάκι του Άη Δημήτρη του Λουμπαρδιάρη, για μια βόλτα στα μονοπάτια και τα μυστικά των τριών υπέροχων λόφων της Αθήνας. Η ξενάγηση είναι δωρεάν, πραγματοποιείται στο πλαίσιο των Ξεναγήσεων του Δήμου Αθηναίων. Συμμετοχή δηλώνεις εδώ, αν δεν βρεις διαθέσιμη θέση εμείς λέμε να περάσεις μια βόλτα από το σημείο εκκίνησης, πολλές φορές υπάρχουν ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής.

Η Εθνική Πινακοθήκη με την Action Plus
Σάββατο 26 Οκτωβρίου, 13:00 με 15:00

Ξεκινώντας από την Κρητική σχολή, τον El Greco και την Επτανησιακή σχολή, η ξενάγηση περνά στην ιστορική ζωγραφική του Θεόδωρου Βρυζάκη για να καταλήξει σε ονόματα όπως αυτά των Κόντογλου, Τσαρούχη και Μόραλη αφού περάσει από τους Έλληνες του 19ου αιώνα (Λύτρας, Παπαλουκάς, Παρθένης και πάει λέγοντας). Η ξενάγηση γίνεται από εξειδικευμένο διπλωματούχο ξεναγό και με χρήση συστήματος ασύρματης ξενάγησης για άνετη παρακολούθηση. Το κόστος είναι 15€ το άτομο, συν 5€ για την είσοδο στην Πινακοθήκη (ειδική τιμή που εξασφαλίζεται για το ομαδικό εισιτήριο). Λεπτομέρειες και κρατήσεις εδώ

Το Α Νεκροταφείο με τον Δήμο Αθηναίων
Σάββατο 26 και Κυριακή 27 Οκτωβρίου, στις 22.30

Όπως λέγαμε και πρόσφατα, το Α Νεκροταφείο είναι ένα απροσδόκητο υπαίθριο μουσείο τέχνης με έργα φαντασμαγορικά, σαν την Κοιμωμένη του Χαλεπά, τον μίνι Παρθενώνα που στολίζει το μνήμα του Ερρίκου Σλήμαν και της γυναίκας του, Σοφίας, αλλά και έργα σπουδαίων γλυπτών όπως οι Ιωάννης Βιτσάρης, Δημήτρης Φιλιππότης, Γεώργιος Μπονάνος, για να αναφέρουμε μόνο μερικούς. Ο ξεναγός Μιχάλης Γιοχάλας θα μας μιλήσει το Σάββατο για αυτά τα μοναδικά έργα γλυπτικής, και την Κυριακή για τα ταφικά μνημεία των αγωνιστών του 1821, που είναι όλοι τους εδώ. Κι αυτή η ξενάγηση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των Δωρεάν Ξεναγήσεων του Δήμου Αθηναίων, δηλώσεις συμμετοχής εδώ, αν δε βρεις… ξέρεις.

Το Βρυσάκι, η χαμένη γειτονιά της Αθήνας στην Αμερικανική Αρχαιολογική Σχολή
Κυριακή 27 Οκτωβρίου στις 12.30

Μια φορά κι έναν καιρό, ήταν μια αθηναϊκή γειτονιά που χάθηκε, για να έρθει στο φως η Αρχαία Αγορά. Σου έχουμε μιλήσει για αυτήν εδώ. Τώρα, στο κτίριο της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών στο Κολωνάκι, η γειτονιά ζωντανεύει ξανά, μέσα από τις εικόνες της περιοδικής έκθεσης με τίτλο «Βρυσάκι: Η Αναβίωση μιας Γειτονιάς μέσα από τα Αρχεία της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα». Ξεναγήσεις πραγματοποιούνται κάθε Πέμπτη και Κυριακή, και είναι εντελώς δωρεάν, όπως και η είσοδος στην έκθεση.

Διαβάστε περισσότερα - Το Βρυσάκι, η χαμένη γειτονιά της Αθήνας αναβιώνει σε μια έκθεση στο Κολωνάκι 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v