Memes που έγραψαν σύγχρονη ιστορία

Ο Μπομπ ο Σφουγγαράκης, ένας κλόουν υπό κατασκευή, το Change My Mind και όλα τα meme που χρησιμοποιούνται κατά κόρον τα τελευταία χρόνια.

Memes που έγραψαν σύγχρονη ιστορία

Ζούμε στον κόσμο του Ίντερνετ και Ίντερνετ χωρίς memes είναι θάλασσα χωρίς νερό. Σίγουρα κάπου στο σερφάρισμά σου στα social θα έχει πάρει το μάτι σου κάποια εικόνα ή βίντεο που επαναλαμβάνεται με διαφορετική κάθε φορά λεζάντα με σκοπό να κοροϊδέψει, να ειρωνευτεί ή απλά να διατυπώσει μια θέση/αντίληψη.

Παρακάτω συγκεντρώσαμε μερικά από τα πιο αντιπροσωπευτικά memes των τελευταίων ετών, ξένα αλλά και ελληνικά.

Distracted Boyfriend

Κλασικό meme που απεικονίζει έναν άνδρα να κοιτάει άλλη γυναίκα, ενώ η σύντροφός του είναι δυσαρεστημένη. Χρησιμοποιείται για να εκφράσει κάποιον που αφήνει κάτι για κάτι άλλο πιο δελεαστικό.

Woman Yelling at Cat

Μια γυναίκα φωνάζει, ενώ η επόμενη εικόνα δείχνει έναν γάτο λευκό και πλήρως απαθή να κάθεται μπροστά από ένα πιάτο κάνοντας τον Κινέζο. Το meme εκφράζει μια έντονη αντιπαράθεση για κάτι, συνήθως αστείο και υπερβολικό.

Mocking SpongeBob

Ο Μπομπ Σφουγγαράκης σε μια κωμική στάση που χρησιμοποιείται για να μιμηθεί κάποιον ή να κοροϊδέψει τα λεγόμενα κάποιου άλλου με σαρκαστικό τρόπο. Συνήθως συνοδεύεται με φράσεις ΠοΥ ΓρΑφΟΝτΑι ΕτΣι.

Two Buttons

Ένας υπερήρωας (;) ιδρώνει προσπαθώντας να αποφασίσει ποιο κουμπί να πατήσει, εκφράζοντας τη δυσκολία επιλογής ανάμεσα σε δύο δύσκολες και ενίοτε χιουμοριστικές καταστάσεις.

Drakeposting

Ο διάσημος ράπερ Drake εμφανίζεται σε δύο σκηνές: Στην πρώτη, απορρίπτει κάτι, ενώ στη δεύτερη το αποδέχεται. Χρησιμοποιείται για να δείξει την προτίμηση.

Change My Mind

Ένας άντρας κάθεται σε ένα τραπέζι με μια πινακίδα που γράφει μια αμφιλεγόμενη άποψη, και οι άνθρωποι προσθέτουν τις δικές τους αστείες ή προκλητικές προτάσεις που θέλουν και δεν θέλουν να εκφράσουν.

Expanding Brain

Εδώ έχουμε μια σειρά από εικόνες που δείχνουν το ανθρώπινο μυαλό να γίνεται όλο και πιο φωτεινό και πολύπλοκο καθώς προχωρά η σκέψη, συχνά για να σατιρίσει απλές ή γελοίες ιδέες.

Surprised Pikachu

Μια εικόνα του Pikachu με ένα έκπληκτο βλέμμα, που χρησιμοποιείται για να σατιρίσει κάποιον που εκπλήσσεται από κάτι αναμενόμενο.

Clown Applying Makeup

Απεικονίζει κάποιον που βάζει σιγά-σιγά το μακιγιάζ του κλόουν καθώς σκέφτεται ή κάνει όλο και πιο ανόητα πράγματα, με το τελικό στάδιο να δείχνει τον πλήρη "κλόουν", δηλαδή κάποιον που έχει φτάσει σε ακραία επίπεδα γελοιότητας.

Is This a Pigeon?

Πρόκειται για μια σκηνή από ένα παλιό anime, όπου ένας χαρακτήρας μπερδεύει μια πεταλούδα με περιστέρι. Το meme χρησιμοποιείται για να δείξει αστείες παρανοήσεις ή/και να ειρωνευτεί την προτίμηση κάποιου.

Αλλά, αυτοί είστε

Η ατάκα του προέδρου του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα από το βήμα της Βουλής χρησιμοποιείται κυρίως σε χιουμοριστικά βίντεο με ειρωνικό τρόπο.

Τα λιγουρεύεστε;

Απολαυστικός Άδωνης Γεωργιάδης διαφημίζει τηλεοπτικά τα βιβλία του και μπαίνει ως εξτραδάκι – κλιπ σε κάθε τι που μπορεί να αρέσει.

Σταμάτααααα

Κι άλλο βίντεο meme με ήχο από ποδηλάτη και εικόνα από τον Νικήτα Τσακίρογλου ως Γέροντα Παΐσιο, που χρησιμοποιείται ως ηχητικό εφέ αγανάκτησης μετά από κάποια δήλωση που σε βγάζει από τα ρούχα σου.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v