Πρωτεϊνικά γλυκά με χουρμάδες για να περιορίσεις τη ζάχαρη

Ο χουρμάς αντικαθιστά ιδανικά τη ζάχαρη σε πρωτεϊνικές, υγιεινές και λαχταριστές γλυκές συνταγές.

Πρωτεϊνικά γλυκά με χουρμάδες για να περιορίσεις τη ζάχαρη

Ο χουρμάς υπερέχει της ζάχαρης, καθώς με τη γλυκιά του γεύση μάς δίνει και ένα σωρό ακόμα θρεπτικά συστατικά, όπως φυτικές ίνες, μέταλλα και βιταμίνες.

Ώρα λοιπόν να τον χρησιμοποιήσουμε ως υγιεινό αντικαταστάτη της, ετοιμάζοντας νοστιμότατα γλυκά, τα οποία μάλιστα είναι πλούσια σε πρωτεΐνη.

Μπάρες πρωτεΐνης με χουρμάδες και βρώμη

Υλικά: 1 φλιτζάνι χουρμάδες χωρίς κουκούτσι, 1 φλιτζάνι βρώμη, 2 κουταλιές φυστικοβούτυρο, 1 μεζούρα πρωτεΐνη σε σκόνη, 1/4 φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου

Εκτέλεση: Ανακατεύουμε τους χουρμάδες με τη βρώμη στο μπλέντερ, προσθέτουμε το φυστικοβούτυρο, την πρωτεΐνη σε σκόνη και το γάλα. Πλάθουμε σε μπάρες και τις τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Τρουφάκια με χουρμάδες και κακάο

Υλικά: 1 φλιτζάνι χουρμάδες, 2 κουταλιές σκόνη κακάο, 1 μεζούρα πρωτεΐνη σοκολάτα, 1/2 φλιτζάνι τριμμένα αμύγδαλα, 1 κουταλιά λάδι καρύδας

Εκτέλεση:

Χτυπάμε τους χουρμάδες στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν πάστα. Ανακατεύουμε τα υπόλοιπα υλικά και σχηματίζουμε μικρές μπάλες. Τις τοποθετούμε στο ψυγείο να σφίξουν.

Μπάλες ενέργειας με καρύδα και χουρμάδες

Υλικά: 1 φλιτζάνι χουρμάδες, 1/2 φλιτζάνι αμύγδαλα, 1/4 φλιτζάνι τριμμένη καρύδα, 1 μεζούρα πρωτεΐνη βανίλιας, 1 κουταλιά λάδι καρύδας

Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ μέχρι να ομογενοποιηθούν. Πλάθουμε μικρές μπάλες και τις κυλούμε στην τριμμένη καρύδα. Τις βάζουμε στο ψυγείο για να σφίξουν.

Tiramisu μόνο με χουρμάδες

Υλικά: Για την βάση:

60 γρ. νιφάδες βρώμης, 60 γρ. χουρμάδες, 35 γρ. υγρό καφέ της επιλογής σας , ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας, μια πρέζα αλάτι, ελάχιστη κανέλα Κεϋλάνης

Για την κρέμα: 2 κεσεδάκια στραγγιστό γιαούρτι (400 γρ.) ή γιαούρτι σόγιας, 80 γρ. κάσιους , 150 γρ. καυτό νερό, 70 γρ. χουρμάδες, 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Για την σοκολατένια/μόκα στρώση: 1/3 της κρέμας που έχουμε φτιάξει, 15 γρ. υγρό καφέ της επιλογής σας, 15 γρ. κακάο σκόνη, κακάο για το σερβίρισμα

Εκτέλεση: Μουλιάζουμε τους χουρμάδες για την κρέμα μαζί με τα κάσιους στο καυτό νερό για τουλάχιστον 1 ώρα.

Όσο περιμένουμε φτιάχνουμε τη βάση.

Ανακατευτούμε όλα τα συστατικά μαζί σε ένα μπλέντερ μέχρι να γίνει μια εύπλαστη κολλώδης ζύμη, και αφήνουμε στην άκρη.

Όταν μαλακώσουν οι χουρμάδες και τα κάσιους, τα χτυπάμε σε δυνατό μπλέντερ μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα.

Όταν γίνει η κρέμα μας την ανακατεύουμε με το γιαούρτι και τη βανίλια. Χωρίζουμε το μείγμα και παίρνουμε το 1/3 από αυτό, ανακατεύοντάς το με τον καφέ και το κακάο.

Θα πρέπει τώρα να έχουμε 2 κρέμες, μια βανίλια και μια μόκα.

Στρώνουμε τα ποτηράκια μας με το μείγμα για την βάση δια 3, και από πάνω ρίχνουμε την κρέμα μόκα ισόποσα. Μετά ρίχνουμε από πάνω την κρέμα βανίλια και αφήνουμε καλυμμένα στο ψυγείο για 3 ώρες. Σερβίρουμε με λίγο κακάο από πάνω και, αν θέλουμε, με φρέσκα φρούτα.

Συνταγή από εδώ 

Μους σοκολάτας με χουρμάδες και αβοκάντο

Υλικά: 1 αβοκάντο, 5 χουρμάδες, 2 κουταλιές κακάο, 1 μεζούρα πρωτεΐνη σοκολάτας, 1/2 φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου

Εκτέλεση:

Χτυπάμε το αβοκάντο, τους χουρμάδες, το κακάο, και την πρωτεΐνη σε σκόνη στο μπλέντερ μέχρι να το μίγμα να γίνει κρεμώδες. Προσθέτουμε το γάλα και βάζουμε το μίγμα  σε μπολάκια. Τοποθετούμε τα μπολάκια στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v