Θρίλερ στο Netflix αν το λέει η περδικούλα σου

Ξεψαχνίσαμε το Netflix για να βρούμε τα καλύτερα θριλεράκια της streaming πλατφόρμας που πρέπει να δεις και μια τρομάρα την πήραμε είναι η αλήθεια.

Θρίλερ στο Netflix αν το λέει η περδικούλα σου

Σαν να φθινοπώριασε κάπως ο καιρός τις τελευταίες μέρες κι είναι αλήθεια πως μας αρέσει, μιας και τράβηξαν πολύ οι ζέστες φέτος. Το μόνο που μας λυπεί είναι το γεγονός ότι έκλεισαν τα θερινά και ψάχνουμε κάπως να απαλύνουμε τον πόνο μας. Για αυτό τον λόγο κάναμε άνω κάτω όλο το Netflix για να βρούμε τα καλύτερα θριλεράκια της streaming πλατφόρμας προκειμένου να πιάσουν τόπο και τα ποπ κορν που έχουμε στοκάρει εδώ και μέρες.

Άγρια Νύχτα του Tommy Wirkola (2022)

Μια ομάδα μισθοφόρων εισβάλλει την παραμονή των Χριστουγέννων σε μια έπαυλη μιας πλούσιας οικογένειας, παίρνοντας όλους όσους βρίσκονται μέσα για ομήρους. Ωστόσο δεν είναι προετοιμασμένοι για έναν μαχητή-έκπληξη: ο Άγιος Βασίλης τυγχάνει να βρίσκεται στη γειτονιά και πολύ σύντομα θα δείξει στους κακοποιούς ότι δεν είναι και τόσο άγιος.

O David Harbour του Stranger Things βρίσκει έναν ιδανικό ρόλο σε ένα ωραιότατο b-movie που τιμά τις ρίζες του, φέρνοντας στον νου όλα εκείνα τα χριστουγεννιάτικα θριλεράκια (λέγε με και Black Christmas ή Silent Night Deadly Night) που έχουμε αγαπήσει στα 70s και στα 80s. Η υποδειγματική σκηνοθεσία και το κατάμαυρο χιούμορ ανεβάζουν κι άλλο τον ποιοτικό πήχη της ταινίας.

Τρέξε κουνελάκι της Daina Reid (2023)

Μια χωρισμένη μητέρα αναστατώνεται από τους ισχυρισμούς της μικρής της κόρης ότι έχει αναμνήσεις από μια άλλη ζωή, ανακινώντας το οδυνηρό παρελθόν της οικογένειάς της.

Η Sarah Snook στην ταινία υποδύεται μια γιατρό γονιμότητας που πιστεύει ακράδαντα στη ζωή και τον θάνατο, αλλά αφού παρατηρήσει την παράξενη συμπεριφορά της μικρής εφτάχρονης κόρης της, ο ελεγχόμενος κόσμος της αλλάζει. Το κοριτσάκι, η Μία, αρχίζει να συμπεριφέρεται περίεργα και ένα μυστηριώδες δώρο γενεθλίων, ένα κουνέλι εμφανίζεται έξω από την εξώπορτά τους, κάτι που χαροποιεί τη Μία αλλά φαίνεται να ανησυχεί βαθιά τη Σάρα.

Οι Αυστραλοί ξέρουν από ανοίκειο τρόμο και το «Τρέξε Κουνελάκι» είναι μια ακόμη ζωντανή απόδειξη για αυτό.

Nowhere του Albert Pintó (2023)

Έγκυος και μόνη μέσα στη θάλασσα, μια εγκλωβισμένη γυναίκα σε ένα κοντέινερ προσπαθεί να επιβιώσει, αφού διέφυγε από μία κατεστραμμένη χώρα με απολυταρχικό καθεστώς. Από τα πιο ενδιαφέροντα ισπανικά θριλεράκια που μας έδωσε το Netflix τα τελευταία χρόνια το Nowhere είναι ένα κλειστοφοβικό horror διαμαντάκι ακατάλληλο για αγχώδεις τύπους που συνηθίζουν να τρώνε νυχάκια όσο το σασπένς βαράει κόκκινο. Παρότι ακολουθεί σε ένα βαθμό τα κλισέ των περισσότερων θρίλερ με παρόμοια σεναριακή ιδέα, το Nowhere ξεχωρίζει για την έξυπνη σκηνοθεσία του και την δυστοπικά σκοτεινή ατμόσφαιρά του.

The Killer του David Fincher (2023)

Μετά από μία παραλίγο επιτυχημένη απόπειρα δολοφονίας του, ένας εκτελεστής πολέμα τα αφεντικά του και τον εαυτό του, σε ένα διεθνές ανθρωποκυνηγητό. To πιο πρόσφατο κινηματογραφικό πόνημα του David Fincher είναι σίγουρα μια από τις πλέον πολυσυζητημένες ταινίες των τελευταίων ετών. Ξαναβλέποντάς την ωστόσο δεν έχεις παρά να υποκλιθείς για άλλη μια φορά στο αδιαμφισβήτητο ταλέντο ενός εκ των σημαντικότερων σκηνοθετών της εποχής μας, ο οποίος με όχημα την αριστουργηματικά ερμηνεία του Michael Fassbender κατάφερε να δώσει ένα κατάμαυρο φιλμ με σαρδόνιο χιούμορ που βουτά στα πλέον σκοτεινά μύχια της ανθρώπινης ψυχής και βγαίνει αλώβητο.

Leave the world behind του Sam Esmail (2023)

Οι διακοπές μιας οικογένειας (Julia Roberts και Ethan Hawke) αναστατώνονται, όταν δύο άγνωστοι (Mahershala Ali και Myha'la) καταφθάνουν τη νύχτα αναζητώντας καταφύγιο από μια κυβερνοεπίθεση που λεπτό με λεπτό γίνεται όλο και πιο τρομακτική, αναγκάζοντας τους πάντες να αποδεχτούν τη θέση τους σε έναν κόσμο που καταρρέει.

Το Leave the world behind είναι ένα δυστοπικό θρίλερ με μια essence Black Mirror που θα εκτιμήσουν ιδιαίτερα οι φανς του δημιουργού της σειράς Charlie Brooker, και που ποντάρει ξεκάθαρα στις εξαιρετικές ερμηνείες όλων των πρωταγωνιστών. Ξεχωριστή αναφορά στον Kevin Bacon ο οποίος μεγαλουργεί σε έναν δεύτερο ρόλο κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του.

Barbarian του Zach Cregger (2022)

To Barbarian του Zach Cregger είναι μια απρόσμενη εμπειρία τρόμου που θα σε κρατήσει στην άκρη της καρέκλας σου από την αρχή ως το τέλος. Η πλοκή ξεκινά με μια νεαρή γυναίκα, τη Tess, που φτάνει σε ένα σπίτι για να το νοικιάσει, αλλά διαπιστώνει ότι κάποιος άλλος ήδη διαμένει εκεί. Αυτό το αρχικό σενάριο σε γεμίζει ερωτήματα, τα οποία σταδιακά κλιμακώνονται τρομακτικά καθώς η ιστορία ξεδιπλώνεται με απρόσμενες ανατροπές.

Η σκηνοθεσία του Cregger είναι υποδειγματική στον τρόπο που δημιουργεί ατμόσφαιρα και κρατά το σασπένς. Οι σκηνές είναι καλοσκηνοθετημένες, ενώ ο φωτισμός και η χρήση της σιωπής προσθέτουν μια αίσθηση απειλής που σε καθηλώνει. Οι ερμηνείες των ηθοποιών, ιδιαίτερα της Georgina Campbell και του Bill Skarsgård, προσφέρουν βάθος στους χαρακτήρες, κάνοντάς σε να νιώθεις την αγωνία και τον φόβο τους. Αξίζει τα ποπ κορν του και με το παραπάνω.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v