Οι πιο γνωστές ψηφιακές τράπεζες και τι προσφέρουν

Θες να μεταφέρεις χρήματα ανέξοδα εντός και εκτός Ελλάδας; Οι ψηφιακές τράπεζες είναι εδώ για σένα και το άνοιγμα λογαριασμού είναι πανεύκολο.

Οι πιο γνωστές ψηφιακές τράπεζες και τι προσφέρουν

Μπαίνεις στη σελίδα, κατεβάζεις και την εφαρμογή στο κινητό σου, ταυτοποιείς τα στοιχεία σου μέσω βιντεοκλήσης ή φωτογραφίας εγγράφων και μέσα σε λίγα λεπτά έχεις έναν τραπεζικό λογαριασμό με ό,τι αυτό συνεπάγεται, χωρίς να έχεις πάει σε φυσικό κατάστημα.

Οι ψηφιακές τράπεζες είναι η νέα τάση στις μεταφορές χρημάτων, μιας και μπορείς να στείλεις εύκολα και γρήγορα χρήματα, να πληρώσεις σε χώρες του εξωτερικού χωρίς «καπέλο», να κάνεις ανέπαφες πληρωμές και να τις έχεις ανά πάσα στιγμή στο ψηφιακό σου πορτοφόλι στο κινητό.

Ας δούμε αναλυτικά όμως τι προσφέρει η καθεμία.

Revolut

Ιδρύθηκε το 2015 και έγινε γρήγορα δημοφιλής λόγω των χαμηλών (ή και καθόλου) χρεώσεων για συναλλαγές σε διαφορετικά νομίσματα. Αυτή τη στιγμή είναι η πιο «διάσημη» ηλεκτρονική τράπεζα στην Ευρώπη, με 45+ εκατ. χρήστες που στέλνουν χρήματα σε 160+ χώρες. Προσφέρει τέσσερις διαφορετικές συνδρομές (Standard, Plus, Premium και Metal), η κάθε μία με τα δικά της προνόμια, ενώ παρέχει και δυνατότητα επένδυσης σε μετοχές και κρυπτονομίσματα, δίνοντας πρόσβαση στην αγορά για νέους επενδυτές.

Standard (Δωρεάν): Ο δωρεάν λογαριασμός προσφέρει μια βασική χρεωστική κάρτα και πρόσβαση σε διεθνείς μεταφορές χρημάτων χωρίς προμήθειες για έως και €1.000 ανά μήνα. Προσφέρει δυνατότητα διαχείρισης σε πάνω από 30 νομίσματα, αλλά οι αναλήψεις από ΑΤΜ είναι περιορισμένες σε €200 το μήνα χωρίς χρέωση.

Plus (€2.99/μήνα): Εκτός από τα βασικά προνόμια του δωρεάν λογαριασμού, η συνδρομή Plus προσφέρει επίσης περισσότερη προστασία αγορών και άμεση εξυπηρέτηση πελατών.

Premium (€7.99/μήνα): Αυτό το πακέτο προσφέρει προνομιακές ταξιδιωτικές ασφαλίσεις, υψηλότερα όρια στις δωρεάν αναλήψεις από ΑΤΜ (€400 το μήνα), καθώς και απεριόριστες μετατροπές νομισμάτων χωρίς προμήθειες. Επίσης, περιλαμβάνει προτεραιότητα στην εξυπηρέτηση πελατών.

Metal (€13.99/μήνα): Το πιο ακριβό πακέτο της Revolut προσφέρει όλα τα παραπάνω, μαζί με επιπλέον προνόμια, όπως ένα cashback πρόγραμμα για τις αγορές που πραγματοποιούνται με την κάρτα Metal. Τα δωρεάν όρια ανάληψης από ΑΤΜ ανέρχονται σε €800 τον μήνα.

Μπες εδώ για να ανοίξεις δωρεάν λογαριασμό

Ν26

Ιδρύθηκε το 2013 στη Γερμανία και σήμερα διαθέτει περισσότερα από 10 εκατομμύρια πελάτες παγκοσμίως που κάνουν συναλλαγές σε 29 χώρες. Κάθε κάρτα της Wise προσφέρει και ένα διαφορετικό πακέτο συνδρομής με διάφορα προνόμια.

N26 Standard (Δωρεάν): Ο βασικός λογαριασμός της N26 είναι δωρεάν και περιλαμβάνει μια χρεωστική κάρτα με δυνατότητα δωρεάν αναλήψεων από ΑΤΜ σε ευρώ έως και 5 αναλήψεις/μήνα. Προσφέρει τη βασική διαχείριση μέσω της εφαρμογής και ειδοποιήσεις για τις συναλλαγές.

N26 Smart (€4.90/μήνα): Η συνδρομή Smart προσφέρει επιπλέον εργαλεία για τη διαχείριση των οικονομικών, όπως την κατηγοριοποίηση των δαπανών, δωρεάν αναλήψεις από ΑΤΜ (5 αναλήψεις ανά μήνα), δωρεάν αναλήψεις εκτός ζώνης ευρώ και δωρεάν μεταφορές SEPA.

N26 You (€9.90/μήνα): Αυτό το πακέτο επικεντρώνεται περισσότερο στις ανάγκες των ταξιδιωτών, καθώς προσφέρει ταξιδιωτική ασφάλιση, δωρεάν αναλήψεις σε όλο τον κόσμο και πλήρη διαχείριση των συναλλαγών σε ξένο συνάλλαγμα χωρίς προμήθειες.

N26 Metal (€16.90/μήνα): Εκτός από τα προνόμια της You συνδρομής, το Metal πακέτο προσφέρει επιπλέον προστασία για αγορές και ενοικίαση αυτοκινήτου, καθώς και μια premium μεταλλική κάρτα.

Άνοιξε τον λογαριασμό σου δωρεάν εδώ

Wise

Παλαιότερα γνωστή ως TransferWise, η Wise ιδρύθηκε το 2010 στην Εσθονία, και σήμερα αριθμεί περισσότερους από 16 εκατομμύρια πελάτες. Οι χρήστες μπορούν να διαχειρίζονται πάνω από 50 νομίσματα και να κάνουν μεταφορές χρημάτων με χαμηλό κόστος.

Για την κάρτα δεν υπάρχει μηνιαία συνδρομή. Οι χρήστες πληρώνουν μόνο για τις υπηρεσίες που χρησιμοποιούν, όπως ένα μικρό ποσοστό για τη μετατροπή νομισμάτων ή τις διεθνείς μεταφορές χρημάτων. Οι αναλήψεις από ΑΤΜ είναι δωρεάν έως και δύο φορές τον μήνα (μέγιστο ποσό €200), ενώ μετά υπάρχουν χρεώσεις.

Άνοιξε λογαριασμό εδώ

Viva Wallet

Η ελληνική ψηφιακή τράπεζα προσφέρει έναν ευρύ φάσμα προϊόντων και υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένου του λογαριασμού και της χρεωστικής κάρτας για μεταφορές και πληρωμές λογαριασμών.

Δεν έχει σταθερή μηνιαία συνδρομή για τη χρήση του λογαριασμού ή της χρεωστικής κάρτας, ενώ για αναλήψεις χρημάτων από ΑΤΜ, υπάρχει χρέωση, η οποία εξαρτάται από το δίκτυο στο οποίο ανήκει το ΑΤΜ. Οι πληρωμές μέσω της κάρτας είναι δωρεάν εντός ΕΕ, ενώ για πληρωμές σε τρίτες χώρες ενδέχεται να υπάρχουν μικρές χρεώσεις συναλλάγματος.

Άνοιξε δωρεάν λογαριασμό εδώ

 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v