Πού τρώμε τα πιο ωραία γεμιστά στην Αθήνα

Λαχταρίσαμε μια περιποιημένη μερίδα γεμιστά της μανούλας και βρήκαμε τα καλύτερα σε εστιατόρια και μαγειρεία της πόλης.

Πού τρώμε τα πιο ωραία γεμιστά στην Αθήνα

Φρέσκα λαχανικά, καλό ελαιόλαδο, μαεστρία στην αναλογία ρυζιού, μπαχαρικών και βοτάνων, ταλέντο στο ψήσιμο στο ταψί.

Τα γεμιστά, το αγαπημένο μαμαδίσιο φαγητό, θέλουν αγάπη για να γίνουν όπως πρέπει κι εμείς εντοπίσαμε μαγειρεία και εστιατόρια τα οποία σερβίρουν το εκλεκτό αυτό μαγειρευτό στην καλύτερη εκδοχή του.

Κίτσουλας

Φιλικής Εταιρείας 25, Χαλάνδρι, τηλ.: 210 6814798

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Ο ΚΙΤΣΟΥΛΑΣ (@kitsoulastaverna)


Θρύλος των μαγειρευτών και των λαδερών, ο Κίτσουλας στο Χαλάνδρι έχει εξελιχθεί σε αθηναϊκό θρύλο του φαγητού και για αυτό μεγάλο ρόλο έχουν παίξει τα υπέροχα γεμιστά του, τα οποία θέλουν… κράτηση γιατί εξαφανίζονται εν ριπή οφθαλμού, το ίδιο και το κοκκινιστό μοσχαράκι που λιώνει στο στόμα. Από κοντά κι ο κόκορας κρασάτος, η ρεβυθάδα, το κοτόπουλο φούρνου με πατάτες ή τα λαδερά φασολάκια κι οι σπιτικές πιτούλες. Για ένα πλήρες γεύμα υπολόγισε περί τα 20€  το άτομο με κρασί.

Βλάσσης

Μαιάνδρου 15, Ιλίσια, τηλ: 21 0725 6335

Με δεκαετίες προϋπηρεσίας στο καλό φαγητό, ο Βλάσης πρωτοάνοιξε το 1983 κάτω από τον Λυκαβηττό και ύστερα εγκαταστάθηκε μόνιμα στα Ιλίσια για να συνεχίζει να σερβίρει στα λευκοστρωμένα τραπέζια του κάθε λογής λαδερά και μαγειρευτά, αλλά και ψητά της ώρας. Τα γεμιστά του είναι χάρμα ουρανίσκου, το ίδιο και το μπριάμ και οι μπάμιες με κοτόπουλο ή χωρίς για τους μερακλήδες. Ρώτα αν βγάζει και κολοκυθοκορφάδες, είναι άχαστοι. Λογαριασμός για ένα γεύμα στα 20-25€ με κρασί.

Χατίρι

Ριζάρη 28, Παγκράτι, τηλ: 2107232333

Κάνε μας το χατίρι και δώσε βάση σε αυτό το ημιυπόγειο μπιστρό που θυμίζει μεταπολεμικό φαγάδικο γιατί θα σε ταΐσει πολύ καλά. Εδώ ο μεσημεριανός κατάλογος περιλαμβάνει μαμαδίσια πιάτα που θα σε γυρίσουν δεκαετίες πίσω: μερακλίδικα, μυρωδάτα γεμιστά να γλύφεις το πιάτο, αλλά και ψάρη εποχής πλακί, σπανακόρυζο και ρεβίθια. Τα βράδια αλλάζει χαρακτήρα και σερβίρει χειροποίητες πίτσες, μακαρονάδες και εντρεκότ. Λογαριασμός (για το μεσημέρι) στα 12-15€ το άτομο.

Μαμά Ντίνα

Κοδριγκτώνος 4, Κυψέλη τηλ.: 21 6700 0717

Παραδοσιακό μαγειρευτό-στέκι της Κυψέλης, η Μαμά Ντίνα βγάζει στα τραπεζάκια της ένα σωρό εκλεκτά μαγειρευτά που θα σε ταξιδέψουν σε εποχές νιότης. Τα γεμιστά κατέχουν περίοπτη θέση στον κατάλογο (ντομάτες, πιπεριές, μελιτζάνες), μαζί με γιουβαρλάκια, παπουτσάκια, ζουμερά μπιφτεκάκια, κολοκυθάκια αυγολέμονο, ψαρόσουπα, λαχανοντολμάδες και άλλα τέτοια ωραία. Ανοίγει μόνο μεσημέρια και ξεπουλάει γρήγορα γι’ αυτό βιάσου. Λογαριασμός στα 10-12€ με μπίρα.

Ήπειρος

Φιλοποίμενος 4, Βαρβάκειος, τηλ. 210 3240773


Το οινομαγειρείο των ξενύχτηδων (και όχι μόνο) στη Βαρβάκειο ξέρει από μαμαδίσια κουζίνα και μπορεί ο πατσάς και η γίδα να είναι τα απόλυτα highlight, όμως όταν βγαίνει το ταψί με τα μυρωδάτα γεμιστά με τη μυστική συνταγή της γιαγιάς Ουρανίας, όλοι φωνάζουν «όλε!». Ψαρόσουπα, όσπρια, γιουβαρλάκια, κοτόσουπα καλοχυλωμένη και γίγαντες σπανάκι είναι μερικά από τα μαμαδίσια εδέσματα που θα βρεις εδώ, ενώ ο λογαριασμός δεν ξεπερνά τα 12-15€ το άτομο, για ένα χορταστικό γεύμα.

Ολύμπιον

Αναπαύσεως 9, Μετς, 2109244388

Εστιατόριο, ταβέρνα και καφενείο, το πιο πολυσυλλεκτικό σημείο συνάντησης στο Μετς ποντάρει από το 2001 στο λιτό και καλό φαγάκι με μαγειρευτά που ταΐζουν περίοικους και εργαζόμενους της περιοχής. Πέρα από τα ονομαστά γιουβαρλάκια, τους λαχανοντολμάδες και τα εξαίσια κεφτεδάκια, από τα ταψιά του Ολύμπιον βγαίνουν και λαχταριστά γεμιστά που εξαντλούνται σχεδόν αμέσως γι’αυτό έλα από νωρίς. Στον κατάλογο θα βρεις πάντα και ψάρι στη σχάρα, συκώτι και σούπα ημέρας. Λογαριασμός στα 12-15€ το άτομο, με κρασί.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v