Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και η ωραία γειτονιά του

Πού τρώμε και πού πίνουμε πριν και μετά τις παραστάσεις στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά; Σου φτιάξαμε τη λίστα με τα SOS.

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και η ωραία γειτονιά του

 

Πέρασαν 40 χρόνια αλλά ο Βαγγέλης Γερμανός επιτέλους δικαιώθηκε και τώρα όντως μπορείς να «πάρεις το μετρό για Πειραιά» και να βγεις απευθείας έξω από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, να δεις τις ωραίες παραστάσεις του χωρίς το πήξιμο της κίνησης, αλλά και να φας ή να πιείς στην όμορφη γειτονιά του πριν ή μετά.

Φιλότιμος
Αγίου Κωνσταντίνου 2, τηλ.: 2104100650

Ακριβώς δίπλα στο Δημοτικό Θέατρο, θα βρεις ένα από τα ομορφότερα μπαράκια του Πειραιά να απλώνει τραπεζάκια στον πεζόδρομο –αλλά μην χάσεις και το απολύτως θεατρικό σκηνικό στο εσωτερικό του, μπες έστω και μόνο για την σέλφι. Στον Φιλότιμο, που λες, πίνουμε καφεδάκια και Aperol από νωρίς, αλλά η πραγματική αποκάλυψη είναι τα κοκτέιλ του, σαν το Μπικίνι με ρούμι, ανανά, passion fruit και λάιμ, και το Σκάνδαλο με τζιν, πράσινο μήλο, αγγούρι, λάιμ και ροζ πιπέρι. Οι τιμές τους κυμαίνονται από 9€ έως 12€, ενώ αν έρθεις πεινασμένος/η θα βρεις και νόστιμο μπαρο-φαγητό, σαν την πίνσα ή τα κεφτεδάκια που σερβίρονται με αφράτες πίτες. Ανοιχτό καθημερινά εκτός Δευτέρας ως τη 1.00 το βράδυ.

Διαχρονικό
Αριστοτέλους 11-13, τηλ.: 2104297731

Ποτάδικο παλαιάς κοπής, με ξύλινη επένδυση και ατμόσφαιρα που λείπει από πολλά σημερινά μπαράκια, το Διαχρονικό ειδικεύεται στο ουίσκι –η ποικιλία του είναι τεράστια, και οι μπάρμαν πάντα πρόθυμοι να σου προτείνουν κάποιο που δεν έχεις ξαναδοκιμάσει. Απέχει 4 λεπτά με τα πόδια από το Δημοτικό Θέατρο, ανοίγει και από νωρίς το πρωί για ωραίο καφεδάκι, έχει και τραπεζάκια έξω αν σου φαίνεται ακόμα πολύ χειμωνιάτικο το σκηνικό στο εσωτερικό του. Παρασκευές και Σάββατα ξενυχτά ως τις 3.00, τις υπόλοιπες μέρες κλείνει στη 1.00. Δευτέρες είναι κλειστό.

Αρλεκίνος
Καραΐσκου 104, τηλ.: 2104132555

Στην άκρη της πλατείας Κοραή (έτσι λέγεται η πλατεία απέναντι από το Δημοτικό Θέατρο) ο Αρλεκίνος είναι σταθερή πειραιώτικη αξία για οικονομική κρεατοφαγία μέχρι τελικής πτώσης. Απλώνει τραπεζάκια έξω στο πλακόστρωτο, και τα φορτώνει με μπριζολάκια, κοτόπουλα αντικριστά και σουβλιστά, κεμπάπ γιαουρτλού και μη, πικάνιες από black angus, λουκάνικα και το πιάτο – σήμα κατατεθέν του, που λέγεται Το βρώμικο της πλατείας, και είναι φωλιά από πατάτες με αυγά μάτια και απάκι. Λόγος από μόνο του να έρθεις εδώ για φαγητό μετά την παράσταση. Με μπυρίτσες ή χύμα κρασί, ο λογαριασμός θα βγει γύρω στα 20€ το άτομο. Ανοιχτά καθημερινά μέχρι τα μεσάνυχτα.


Τσιπουροκατάσταση
Καραΐσκου 131, τηλ.: 210 4131911

Στεγάζεται σε ένα πανέμορφο αρχοντικό ούτε 300 μέτρα από το Δημοτικό Θέατρο, έχει και μια από τις ωραιότερες ταράτσες του Πειραιά. Αν δεν το κατάλαβες από το όνομά της, ειδικεύεται στα τσίπουρα και τα μεζεδάκια που τα συνοδεύουν, όπως τα ντολμαδάκια με κιμά, η φανταστική πατατοσαλάτα, ο τραγανός ντάκος, η γεμιστή πιπεριά, τα γιαγιαδίσια, κεφτεδάκια, τα σουτζουκάκια, τα αχνιστά μύδια και οι λοιπές θαλασσο-νοστιμιές, γιατί στον Πειραιά είμαστε, να πάρουμε και λίγη γεύση από θάλασσα. Λογαριασμός με τα απαραίτητα ουζάκια, στα 20€ περίπου το άτομο. Θα το βρεις ανοιχτό καθημερινά ως τη 1.00, εκτός από Κυριακές που σερβίρει ως τις 18.30.

Mardi 
Πλάτωνος 3, τηλ.: 2104227478

Τρισχαριτωμένο και κοσμαγάπητο, απλώνει τραπεζάκια σε μια υπέροχη αυλή που θα σου φέρει στο νου κάτι από Ιταλία, και σερβίρει από νωρίς το πρωί καφεδάκια και λαχταριστό brunch, στο οποίο ξεχωρίζουν το avocado toast με τριμμένη φέτα και η ομελέτα με cottage cheese, κουκουνάρι και λιαστή ντομάτα. Συνεχίζει με ένα all day μενού φαγητού, που περιλαμβάνει από πίτσα και νιόκι με πέστο βασιλικού και κουκουνάρι μέχρι μοσχαρίσια ταλιάτα και ψητό σολομό με φακές, ζελέ ούζο και λαδολέμονο με λάιμ. Φτιάχνει επίσης ωραία κοκτέιλ, σαν το Pink Panther με βότκα, ροζ γρέιπφρουτ και λάιμ, και το Senzai με τζιν, βιολέτα, βασιλικό, yuzu και λάιμ. Οι τιμές τους στα 9€. Για φαγητό και κρασί, θα υπολογίσεις γύρω στα 20-25€ το άτομο. Η κουζίνα είναι ανοιχτή ως τις 23.00, το μπαρ μένει ως τα μεσάνυχτα.


Μέγας Ανατολικός
Αγίου Κωνσταντίνου 11 (εντός Στοάς Θεολόγου), τηλ.: 2104130966

Τέρμα οι all day φλωριές, τώρα μιλάνε οι μεγάλοι. Ο Μέγας Ανατολικός ανοίγει μόνο τρία βράδια τη βδομάδα, Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο από τις 20.00 ως τις 4.00, και είναι ένα μπαράκι σκοτεινό, σέξι και τόσο κουλ που θα μπορούσε να βρίσκεται στο Μεταξουργείο –ή στο Βερολίνο. Παίζει φανατικά garage, new wave, dark wave, post punk και ενίοτε indie μουσικές, φτιάχνει ακομπλεξάριστη ατμόσφαιρα και είναι ιδανικό για να γνωρίσεις κόσμο. Σερβίρει λίγα και καλά κλασικά κοκτέιλ (δοκίμασε το Negroni, θα μας θυμηθείς) και απλά, καθαρά ποτά στα 7€.

Negroni Bar Lab
Κολοκοτρώνη 74-76, τηλ.: 21 1215 8270

Κοκτεϊλόμπαρο από τα λίγα, ανοίγει όλες τις μέρες από τις 19.00 και το ξενυχτάει ως τις 3.00 το πρωί –Κυριακές μόνο είναι κλειστό. Είναι γκρούβι και στιλάτο, αγαπά πολύ την jazz, την soul και τις funk μελωδίες, και φτιάχνει φοβερά και τρομερά κοκτέιλ, με ειδίκευση (το μάντεψες) στα Negroni, τα οποία θα βρεις σε πολλές διαφορετικές εκδοχές –δοκίμασε το Varadero Negroni, με ρούμι, Veroni rosso, Campari, Aztec και bitters σοκολάτας. Στην εκτός Negroni λίστα, ξεχωρίζουν η Maracuya Caipirosca, με βότκα, passion fruit, τζίντζερ και λάιμ, και το Blueberry Bumble, με τζιν, λεμόνι και κρέμα βαλσάμικου. Το απλό ποτό από 7€, κοκτέιλ στα 9€. Θα το βρεις 200 μέτρα μακριά από το Δημοτικό Θέατρο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v