Ξεκινά σύντομα η λειτουργία του Panic Button για ανήλικους

Η εφαρμογή «Safe Youth» απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 12-18 ετών και σε λίγες μέρες θα είναι διαθέσιμη για όσους ενδιαφέρονται.

Ξεκινά σύντομα η λειτουργία του Panic Button για ανήλικους

Λίγες μέρες απομένουν για να τεθεί σε λειτουργία το Panic Button για ανήλικους μέσα από την ενεργοποίηση της εφαρμογής «Safe Youth».

Η εφαρμογή παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και αναμένεται να είναι διαθέσιμη από τα τέλη Σεπτεμβρίου έως τις αρχές Οκτωβρίου σε πιλοτική φάση. Στόχος της είναι η εξάλειψη της εγκληματικότητας των ανηλίκων, του bullying, των περιστατικών κακοποίησης όπως αντίστοιχα και η αντιμετώπιση ζητημάτων που αφορούν στην ενδοοικογενειακή βία, τον ρατσισμό, την ασφαλή οδήγηση καθώς και τα ναρκωτικά.

Με βάση δημοσίευμα του in.gr η εφαρμογή «Save Youth» απευθύνεται σε τρεις ηλικιακές ομάδες με την ίδια θεματολογία αλλά με διαφορετική διατύπωση ανάλογα με την κατηγορία.

Η πρώτη ομάδα αφορά παιδιά 12-15 ετών, η άλλη εφήβους 15-18 ετών και η τρίτη άτομα άνω των 18 ετών. Αξίζει να αναφέρουμε ότι την εφαρμογή μπορούν να την εγκαταστήσουν, εκτός από τα παιδιά, γονείς, προπονητές, δάσκαλοι και όσοι έρχονται σε άμεση επαφή με ανήλικους.

Η Εκπρόσωπος της Ελληνικής Αστυνομίας, Κωνσταντία Δημογλίδου, μίλησε για την εφαρμογή «Safe Youth» σε τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ όπου και δήλωσε χαρακτηριστικά πως: «υπάρχουν περιπτώσεις όπου ένα παιδί κακοποιείται ακόμη και μέσα στην οικογένειά του, και πρέπει να του δοθεί η δυνατότητα άμεσης επικοινωνίας με την Ελληνική Αστυνομία», ενώ πρόσθεσε ακόμη ότι: «ευχής έργον θα ήταν να μη χρειαστεί να χρησιμοποιηθεί ποτέ η εφαρμογή, αλλά αν χρειαστεί, να λειτουργήσει αποτελεσματικά. Όταν μιλάμε για τόσο μικρές ηλικίες, πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι το κουμπί θα χρησιμοποιείται μόνο σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης».

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v